Test: Gigabyte GA 970A-D3P Rev: 1.0

Bundkort, AMD d.  15. maj. 2015, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 11104 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 743,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test og Overclocking

 

Testmaskinen består af :

Bundkort: GIGABYTE 970-D3P BIOS v. F6e
CPU: AMD FX 8350
Grafikkort: MSI R9 270 Gaming
RAM: AMD RADEON MEMORY 1866 Mhz 2x4GB
PSU: Chieftech Nitro 650 Watt
SSD: Kingston SSDNow V300
 

Køling: Antec H2O 920 v4 - sponseret af ANTEC:

Programmer:

3DMark
Basemark CL
Cinebench R15
CrystalDiskMark
PCMark 8
MaxMem
WPrime

 

Overclocking

Et OC på 4,7 Ghz er hvad jeg sigtede efter for sammenligningens skylds og det har jeg da ramt meget godt.

Jeg har sammenlignet med et MSI 970 Gaming bundkort og også et Asrock Fatal1ty 990 FX bundkort. I de følgende grafer er der resultater for både den normale turbospeed og den overclockede speed i samme grafer. Det gør det hele lidt mere overskueligt. Der er dog ikke brugt det samme grafikkort til disse 2 andre bundkort og derfor vil det nok falde lidt ud til Gigabyte bundkortets fordel.

 

3DMark fra 2013:
3Dmark 2013 er en test der automatisk kører igennem forskellige scenarier i flot og krævende grafik. Det leverer en score for hver kategori.

I denne test er det ret overraskende Gigabyte kortet der stikker af med det hele, både med og uden OC det er da ganske imponerende af dette Gigabyte bundkort.

Basemark CL:
Dette er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar, samt håndterer forskellige former for video og billedbehandling. Resultatet leveres som en samlet score.

Her i Basemark CL testen ses en betydelig overlegenhed i forhold til konkurrenterne her ses det meget tydeligt at jeg har brugt et HD 5770 på de 2 andre bundkort.

Cinebench R15:
Cinebench R15 er en videreudvikling af Cinebench 11.5 som vi tidligere brugte. Testen er der dog ikke ændret meget i, det er stadig først en OpenGL test og derefter en ren CPU test der viser hvor hurtigt CPUen kan opbygge et billede.

Cinebench resultaterne ligger mere på linje dog vinder Gigabyte 970 med et mule hår i OpenGL testen og MSI klarer sig bedst i OC i renderings testen.

CrystalDiskMark:
Tester den tilsluttede harddisk eller SSD ved skrivning og læsning til og fra enheden i foruddefinerede størrelser så det giver et ensartet resultat uafhængigt af bundkortet.

Her i CDM testen ser vi nogle mystiske drop i læse/skrivetestene og Gigabyte bundkortet falder bagud i de første 2 tests og det er ganske markant i både skriv og læs. Igen går det helt galt i 4K qd 32 læs og skriv. Det er lidt svært at påpege lige hvor problemet ligger for MSI bundkortet klarede øvelsen uden at være dårligere end 990 Chipsættet, så Gigabyte skal vist arbejde lidt med måske en opdatering.

PCMark 8:
I PCMark 8 gennemgår testen 3 forskellige moduler det første er sat sammen af diverse tests til hjemmebrug, den næste Creative er mere beregnet på professionel brug og den sidste er sammensat for at dække det normale behov for en arbejdsmaskine så som tekst behandling og regneark.

I PCMark 8 ser vi igen en god score til Gigabyte kortet og ganske overlegent i Creative testen. Ellers ser vi det testede bundkort ligge nogenlunde på linje med de andre i de resterende tests.

MaxMem:
I denne test er det RAMMEN der fokuseres på ved henholdsvis Kopier, læs og skriv samt til sidst en latency test.

Her ser vi samlet set en bedre håndtering af RAM klodserne og Gigabyte bundkortet scorer højest i næsten samtlige tests.

WPrime:
wPrime er en rigtig regnenød som sætter processoren på hårdt arbejde ved at beregne kvadratroden af de første 32 millioner heltal og kan også sættes til at gøre det samme for de første 1024 millioner heltal, der leveres en score for hver kategori.

Her i WPrime går det også forbavsende godt og igen ser vi Gigabyte 970 bundkortet levere den bedste (laveste) score både i den korte og den lange test. Ganske imponerende.

 

Så er det blevet tid til en konklusion.