Layout / Design
Bundkortet har fået samme design som tidligere kort fra Sabertooth serien. Og vi ser også det samme skjold på bundkortet, som dækker kortet godt ned. Det har vi også set på det tidligere testet Sabertooth med Z97 chipsettet, som var rigtig godt.
Rundt om soklen finder vi ganske fin plads til montering af en større køler. Køleprofilen i toppen er lige præcis så høj som vores Corsair Vengeance LPX RAM, hvilket betyder at der burde være plads til de helt store kølere som Noctua's NH-D15 uden den røre ved køleprofilen. Bundkortet er bestemt ikke lavet til ekstrem overclocking, hvorfor ASUS ikke har gjort meget ud af at få soklen fri for kondensatorer.
Ude til højre ser vi 2 4-pin blæser stik til kabinetblæsere, MEMOK! knappen der sørger for at boote bundkortet med stort set hvilke som helst RAM, og et USB 3.0 stik til fronten af kabinettet.
SATA
Man løber ikke hurtigt tør for SATA porte på dette bundkort, det har nemlig fået hele 10 6Gb/s porte, hvor alle sammen kører igennem chipsettet og kan kører RAID 0, 1, 5 og 10. 2 af SATA portene kan kombineres med en mindre SATA port for at lave en enkelt SATA Express port der kører 10Gb/s.
En plade kan skrues af for at komme ned til M.2 soklen. Dette er lavet for at holde støv væk fra selve bundkortet, da dette i ekstreme tilfælde kan dræbe bundkortet.
Det er de færreste der faktisk benytter sig af 4 grafikkort, specielt i et hverdagssystem, så det er ikke overraskende at ASUS har valgt dette PCIe layout med mulighed for maksimum 3 grafikkort, men stadig op til 4 GPU'er med grafikkort der har 2 GPU'er. Udover 3 PCIe x16 porte der kører x16/x16/x8 med 3 grafikkort med 5930K eller 5960X og x16/x8/x4 med 3 grafikkort med 5820K ser vi en PCIe x4 2.0 port og en enkelt PCIe x1 2.0 port.
Liste over ind- og udgange:
2 x LAN (RJ45) port(e)
2 x USB 3.1 (teal blue)
4 x USB 3.0 (blå)
4 x USB 2.0
1 x Optiske S/PDIF out
5 x Audio-jackstik
1 x USB BIOS flashback-knap(per)