Layout / Design
Så "rent" fremstår kabinettet sådan lidt skråt fra siderne. Og med det udtryk må man da sige at fractal Designs motto "Less is more" kommer helt til sin ret.
Fronten af kabinettet er en plastikplade med et mønster der nok skal minde om børstet aluminium. Her har jeg fjernet den da det er nødvendigt for at kunne rense frontfilteret der dækker for op til 3 pladser for 120/140mm blæsere eller en 360mm radiator. Det stikkes ned i 3 hakker på højre siden af filteret og holdes så på plads af 2 stk. ret kraftige runde magneter i venstre side af filteret. Det er derfor meget nemt at fjerne filteret og derved også få adgang til at montere flere blæsere. Selve frontpladen holdes på plads af 8 plastkliklåse som passer i de 4 huller i hver side.
Her er det så selve pladen på indersiden og der er ikke andet end et stykke klart plastik som kabinettets lysdioder lyser ud igennem. I midten er filteret vendt om og man ser tydeligt de 2 magneter i højre side. Helt til højre er det en af de i alt 3 ModuVent plader der er monteret i toppen. De er også klipset fast i toppen, så der skal ikke bruges værktøj for at få dem ud.
Venstre side af kabinettet skiller sig kun ud fra højre siden ved at der på siden er monteret en ModuVent plade som dækker for et hul til en eventuel sideblæser. Kabinettet trækker luft ind gennem rillerne i fronten.
Her er det venstre sideplade indefra og den er som den anden sideplade beklædt med dæmpemateriale. Det er muligt at montere en 120/140mm blæser i siden så der kan komme mere kølig luft direkte ind til et eller flere grafikkort inde i kabinettet. ModuVent pladen på ydersiden fjernes ved at skrue 4 stjerneskruer ud.
Så kom vi indenfor i venstre side og sædvanligvis plejer man her at blive mødt af en hel række med 3,5" harddisk pladser. Her skiller dette kabinet sig en hel ud fra mængden for her er der absolut ingenting der bare kunne minde lidt om et sted til at montere en harddisk.
Her ser vi ind på bl.a. PSU pladsen, der er plads nok til en meget stor PSU især hvis man vender blæsersiden indad i kabinettet. Det er dog ikke nødvendigt til en standard ATX PSU, den vil passe fint på de 4 gummidupper der er til formålet og så får man også god glæde af filteret i bunden til netop PSU og eventuel blæser. I venstre side ses de 7 ventilerede PCI dækplader i hvidt metal, ligesom blæserne følger Fractal Designs sort/hvide tema.
Her ses så den anden side og her er ingenting ud over riller bag de steder hvor eventuelle harddiske nu skal monteres, men på bagsiden i givet fald. Disse riller eller skal vi hellere kalde dem aflange huller er beregnet til monteringen af de holdere der er til et reservoir. Reservoiret på denne side og holderne på bagsiden med skruer og de kan så justeres op og ned i højden ganske smart. På indersiden af fronten er der som standard monteret en 140mm fractal Design blæser som kører 1000 omdrejninger i minuttet som max.
Så kom vi om på højre siden og det er heromme man kan pakke sine ledninger pænt af vejen. Der er ca. 2-2,5 cm plads til ledninger under bundkortet og den tykke ledning fra PSU'en kan så heldigvis lægges af vejen eventuelt sammen med Power stik til Sata og lign. ca. på midten hvor bundkortspladen slår et knæk indad i kabinettet for at give plads til harddiskene. Der er 4 huller til ledningstrækket der er isat gummityller i alle hullerne. Derudover kan mange af ledningerne holdes på plads af 4 stk. velcrobånd som er monteret på strategisk gode punkter i kabinettet. Derudover er der flere fæstepunkter for plaststrips andre steder i kabinettet. Der er et meget stort hul til montering af en bagplade til en stor CPU køler. Under dette hul ses de 2 monterings plader til 2,5" enheder typisk SSD'er. De holdes på plads af en enkelt fingerskrue. Det samme gælder for de 3 stk. monterings plader til 3,5" harddiske i venstre side.
Harddiskene sættes nemt på pladen til formålet med de medfølgende specialskruer. Der er for monteret gummityller i pladerne så harddisken kommer til at hvile på dem og det dæmper brum nærmest ingenting. 2,5" SSD'erne skal monteres med traditionelle skruer i hvert hjørne af enheden.
Toppen af kabinettet er også fuldkommen glat som en babymås og kun udstyret med 3 stk. ModuVent plader foret med støjdæmpnings materiale på indersiden. På fronten ses kabinettets stik og knapper. På det andet billede har jeg for afmonteret en af ModuVent pladerne og herunder gemmer sig et metalmesh gitter som blæsere eller radiatorer kan monteres i. Der er plads nok heroppe til en 240mm radiator hvis man tager hensyn til at den ikke bliver for tyk. Alternativt kan der monteres op til 3 stk. 120/140mm blæsere heroppe.
Betjenings panelet befinder sig som sagt på toppen og fra venstre finder vi først de 2 audiostik, derefter reset knappen, den store startknap og helt til højre 2 stk. USB 3.0 stik.
Så kom vi om på bagsiden af kabinettet og heromme er det et ret traditionelt layout vi finder. Øverst til venstre hullet til I/O skjoldet og ved siden af dette blæseren som også er en af Fractal Designs egne på 140mm og 1000 omdrejninger max. Derunder følger de 7 hvide plader til PCIudvidelsespladserne. Nederst er der et hul til en ATX PSU.
Så nåede vi bunden og hernede sidder der et langt plastikfilter som kan trækkes ud fra bagsiden af kabinettet og eventuelt skylles under lunkent vand. Der er en runding på midten af filteret der fungerer perfekt som en slags håndtag. De 4 aflange huller bag filteret er til montering af en pumpe inde i kabinettet.
Og her er filteret trukket lidt ud af de slidser det kører i under kabinettet.
Kabinettet er udstyret med nogle efter min smag ganske lækre støttepunkter/fødder. Det er en forkromet plastring med et lækkert tykt gummiindlæg som uden tvivl også er med til at dæmpe eventuel resonans fra hardwaren indenfor.
Tak til Fractal Design for billederne uden Hwt logo.
Jeg sætter min hardware i på næste side.