Test: USB til S-ata converter

Harddiske d.  14. februar. 2006, skrevet af B@NG 0 Kommentarer.  Vist: 11302 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: EksitData
DK distributør: EksitData
Produktet er venligst udlånt af: www.eksitdata.com
Produktet distribueres i DK af: www.eksitdata.com
Link til producentens website: www.eksitdata.com

USB to S-ata adapter

Introduktion


Computerne bliver mindre og mindre hele tiden og der bliver i samme omgang begrænset plads i dem. Bundkortene er det eneste som rigtig ændrer størrelse, og det kan give nogle problemer ved at skifte fra et almindeligt kabinet, til en barebone f.eks.

Da jeg i sin tid monterede vandkøling i min Soltek barebone, måtte jeg opgive pladsen til det ene drev, samt den ene harddisk. Man er klar over konsekvenserne af sådanne ting, men alligevel kommer det ofte bag på en, hvor bøvlet det er, med begrænset plads. Jeg valget at investere i en såkaldt IDE -> USB adapter, der gør at man kan sætte sin harddisk eller optiske drev til USB porten.

Investeringen på de 350,- syntes jeg i overkanten, men set i bakspejlet, er det en af de absolut bedste hardware investeringer jeg har lavet.

Desværre (og dog), er seriel diskene over os og IDE diskene er så småt på vej ud af markedet. Jeg har selv investeret i Raptor diske fra Western Digital og alt hvad jeg køber fremover vil være S-ata. Det betyder også at min IDE adapter snart er en saga blot og der skal nye midler i brug.

Eksitdata har sendt os et produkt til netop det formål, nemlig en S-ATA -> USB adapter, som jeg nu vil kigge nærmere på.





Pakken




Der kommer to pakker når man bestiller sådan en sag. Det skyldes at man udover det almindelige interne strømkabel, også bliver forsynet med en ekstern som sluttes til net-stikket. Altså en fordel hvis man skal koble den på en bærbar computer.
Inde i de to kasser finder man:



  • S-ata kabel
  • S-ata strømstik (internt)
  • Adapteren med USB ledning og stik
  • En manual (en side)
  • CD-ROM med driver
  • Ekstern strømforsyning