Test: Logitech MX5000 Laser

Styre-enheder d.  21. februar. 2006, skrevet af sko 7 Kommentarer.  Vist: 16020 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech
Produktet er venligst udlånt af: www.logitech.dk
Produktet distribueres i DK af: www.logitech.dk
Link til producentens website: www.logitech.dk

Tastaturet


Tasturet er jo en vigtig brik i dette sæt. Og sådan ser det ud:



Det første man lægger mærke til er nok displayet øverst på tastaturet. Det er det såkaldt interaktive display. Det vil sige, at her får man en masse meddelelser omkring hvad der sker på ens computer, mens man bruger det. Men det kan vi kigge på lidt senere.

Men I kan lige få lov til at se det fra lidt forskellige vinkler



Og her kan I så se den lidt fra siden:



Designmæssigt meget lækkert, og af høj kvalitet. Som man kan se, så er tastaturet mest sort, men også nogle steder koksgrå. Som sagt designmæssigt meget godt.

Som man kan se det i navnet, så er tastaturet ligesom musen Bluetooth. Det vil sige, uden ledninger og baseret på den trådløse teknologi, Bluetooth.

Det er denne lille USB dims der muliggør dette



Den erstatter altså flere meter ledning og gør hele sættet trådløst. Ikke en dårlig byttehandel Så er det hele rent og ryddeligt og ikke flere meter ledning til at hænge. Meget praktisk. Bluetooth er jo en teknologi som vinder mere og mere frem, hvilket man jo sagtens kan forstå. Derudover så fungerer den som en slags Bluetooth hub, så man kan tilslutte flere forskellige Bluetooth enheder som f.eks. mobil telefon, PDA eller headset.

Men lad og gennemgå nogle af funktionerne ved dette tastatur.

Først det tidligere omtalte display. Det viser de ting der sker på computeren. F.eks. viser den default dit profil navn, altså det navn du kalder din bruger i Windows. Derudover viser den dato og klokkeslæt og temperaturen.

Jeps. I så rigtig temperatur så kan man jo altid se, om man skal have slukket for radiatoren for at holde den perfekte rumtemperatur, så de dejlige computerting ikke kommer til at svede.

Derudover oplyser displayet når der så ellers sker noget på computeren, så bliver det også vist i displayet.

Sådan ser det f.eks. ud når man får at vide, at man skal installere softwaren på tastaturet:



Sådan ser der ud hvis man f.eks. hører musik i Windows Mediaplayer, som her et nummer med Linkin Park:



Derudover viser den hvis man modtager mails, hvis nogle kontaktpersoner logger på eller skriver en meddelelse. Tastaturet startede ud med at sige en bip lyd hver gang der skete noget, og det skal siges, at det på sigt bliver ret irriterende. Så det gik jeg ret hurtigt ind og slog fra!

Men lad os tage det lidt fra en ende af

På venstre side af tastaturet finder vi følgende taster.



Det er et lille sæt af mediaknapper. Det er en form for slider, som er trykfølsom, som man så kan regulere zoom ind og ud, og skrue op og ned for lyden i Mediaplayer eller anden mediaafspliller. Derudover kan man skippe tracks og stoppe/pause afspilning ved tryk på tasterne. Det er noget vi kender fra tidligere tastaturer, men denne gang er det blevet lidt mere fancy, og er nu trykfølsom.

Lidt længere oppe, men stadig i venstre side, finder vi disse knapper:



De 3 første knapper fungerer igen som en slags mediaknapper. De åbner default de biblioteker hvor der findes henholdsvis, videoer, musik og billeder.

Den store Sync knap er hvis man f.eks. skal synkronisere en Nokia telefon eller en PDA.

Den højre side af tastaturet er også forholdsvis godt dækket til med knapper:



De "normale" numeriske taster, og ellers de taster vi kender fra næsten alle tastaturer. Placeringen af "Home", "End" er dog anderledes. Ligesom ved andre tastaturer kræver det lige lidt tilvænning.

Men også i højre sider er der nogle lidt specielle mediaknapper:



Igen så giver teksten under knapperne en meget god indikation af, hvad knapperne rent faktisk anvendes til. Email program, Messenger og endelig hvis man har webcam.

Det skal siges, at langt de fleste knapper kan programmeres og tilpasses med det medfølgende software.

Udover over dette, så kender vi jo tastaturet og dens opbygning. Som man kan se, så er der mange forskellige funktioner til mediastyring, og derudover også et godt design, og en god kvalitet, som i høj grad er tiltalende.

Mange af F-tasterne har flere forskellige funktioner, alt efter hvilken anden tast på tastaturet de kombineres med. Men det er jo også kendt fra tidligere Logitech tastatur.

Det eneste der kræver lidt tilvænning, når man er vant til et andet tastatur er placeringen af tasterne. Men når det er på plads, så kører det bare derudaf.

Skal siges tastaturet virker helt godt ved brug. Der var ikke nogle ting der irriterede mig under testen. Tværtimod, så virker det rigtig godt, og synes faktisk også at det pynter på skrivebordet.

Men nu videre til den anden halvdel af MX500 sættet, nemlig musen.


Laziter
 
Superbruger
Tilføjet:
21-02-2006 14:06:53
Svar/Indlæg:
208/3
Det undrer mig lidt at du ikke fokuserer på de manglende Æ, Ø og Å taster?
Ikke et sted i testen giver du udtryk for at layoutet er engelsk, hvilket jeg finder ret vigtigt hvis jeg stod og skulle købe et nyt sæt :)



sko
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-02-2006 14:20:58
Svar/Indlæg:
1954/464
# 1...det er fordi nogle af billeder er lånt fra Logitech...på det danske tastatur jeg har testet er der selvfølgelig dansk layout på ;)



red_martians
 
Moderator
Tilføjet:
21-02-2006 14:48:26
Svar/Indlæg:
7881/1165


ÆØÅ første side... det ligner klart et hjemmebillede ved siden af de andre :)



Laziter
 
Superbruger
Tilføjet:
21-02-2006 15:36:02
Svar/Indlæg:
208/3
Hehe.. Sorry :)

Det betaler sig vist at se den store udgave af billederne :e



Ru113
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-02-2006 16:53:30
Svar/Indlæg:
316/65
Pas på med logitechs drivere til dette tastatur, det får min comp til at lave BSOD efter spil, og tastaturet og musen opfører sig MEGET trægt, og det vigtigste (ihvertfald for OC brugerne, det giver et meget ustabilt resultat i prime ved overclock..



red_martians
 
Moderator
Tilføjet:
21-02-2006 17:17:10
Svar/Indlæg:
7881/1165
#4: der er ikke noget at undskylde, hvis der er nogle der undskylder er det os. At du skriver her, gør os jo netop mere bevidste om hvad læserne ser når de læser en af vores artikler, så vi kan kun lære af det. ;)



Lars_hjort
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-02-2006 17:20:16
Svar/Indlæg:
1900/33
Synte det ligner lidt et G15 med det display eller er det bare mig?

/Lars