Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1875,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Komplett.dk

Layout / Design

Sådan ser Sabertooth bundkortet ud ovenfra og det eneste der er lidt synligt under TUF skjoldet er chipsættets køleprofil med ASUS navnet ovenpå. På billedet er de 2 små blæsere installeret og man kan se den ene på TUF skjoldet lige over første PCIe sokkel. Jeg har isat de mange plast dimser der dækker af for ubrugte sokler og stik så de ikke bliver fyldt med støv hen ad vejen.

 

Normalt viser jeg ikke bagsiden af bundkort, men da TUF skjoldet også dækker store dele af bagsiden er det med denne gang. På skjoldet er der trykt bundkortets navn og lidt reklame for TUF forstærkningen med bemærkningen vi dækker din bagside.

 

Her er skjoldet afmonteret og man kan se bl.a. de store køleprofiler på VRM modulerne og chipsættet.

 

Der medfølger 3 stk. temperatur sonder til bundkortet og de kan placeres hvor man lige har lyst til at få målt nogle ekstra temperaturer ud over de faste på bundkortet. De kan overvåges af AI Suite 3 softwaren.

 

I underkanten er der en plade som dækker for M.2. soklen på bundkortet, den holdes på plads af kun en enkelt skrue.

 

Her er dækslet fjernet og der er fin adgang til at montere M.2. SSD'er i op til 4 længder. Det er også hernede det foregår hvis man hen ad vejen skal udskifte BIOS batteriet.

 

VRM modulerne er gemt godt af vejen under TUF skjoldet og så er der ventiler man kan åbne og lukke ovenpå skjoldet med en skyder på hver side af skjoldet. 40mm blæseren monterer man ved at afmontere et dæksel i toppen af billedet, som har et fint logo ovenpå. Det sidder fast med 2 skruer. Jeg tæller 7+4 faser til styring af strømmen og det burde sørge for at CPU'en er godt forsynet med stabile spændinger og kan levere strøm til overclock også. Dette bundkort er ikke specielt velegnet til voldsomt oc med LN2, da der er placeret en hel masse kondensatorer rundt om CPU soklen, så isolering omkring soklen er ikke nemt.

 

Til lagring er bundkortet forsynet med med op til 6 Sata 6 Gb/s porte eller de 2 af dem kan være Sata express porte med hastighed op til 10 Gb/s. Bundkortet har hele 6 blæserstik og 3 af dem er placeret her på hver side af Sata stikkene.

 

Bundkortet har alle ovennævnte stik monteret på selve bundkortet primært i over og underkant.

 

Sabertooth er udstyret med 4 stk. RAM sokler i sort og beige farve. De understøtter op til 64 GB RAM totalt.

 



 

På grafiksiden er der ovenstående stik at gøre godt med, total 3 stk. grafikkort.

 


Bagsiden er også tæt besat med diverse stik som er nævnt herover.

 

Jeg ser nærmere på BIOS'en på næste side.