Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Verdenshersker

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2467,00
Produkt udlånt af: Asrock
DK distributør: DCS

Layout / Design

ASRock har fulgt deres typiske gul og sort tema for deres overclocking bundkort, og formfaktoren er ikke blevet større end ATX, og det ses også ved et hurtigt kig på kortet, alt synes nemlig at sidde meget sammenklemt.

 

Soklen har ASRock været god til at få fri sådan, at det er nemt at isolere lige rundt om soklen, men et stykke ude - tæt ved strømfaserne - ser vi rigtig mange kondesatorer, der kan gøre det træls at isolere, og da dette er et overclocking bundkort, synes jeg godt, man kunne have gjort lidt mere ud af det, også selvom det havde betydet en større formfaktor. Selvom det kan se ud til ikke at være ret meget plads, var min køler ikke det store problem at montere, men en større Noctua køler man måske være svær at få på.

 

ASRock har valgt at bruge alle de indbyggede SATA porte i chipsettet og har yderligere smidt en ASMedia SATA 6Gb/s controller på. Det betyder, at vi ser hele 3 SATA Express ,som kan laves om til 6 SATA 6Gb/s porte, udover de 4 SATA 6Gb/s porte vi ser. Bundkortet har også 3 Ultra M.2 porte. Disse deler båndbredde med SATA Express portene.

 

I toppen ser vi en lille PCIe port, der er beregnet til et trådløs netkort. Derudover ser vi 4 PCIe x16 porte, som jeg desværre har svært ved at finde mening i, men ASRock har bestemt brugt alle mulighederne, som Z170 chipsettet tilbyder. For at dette layout kan lade sig gøre, skal der nemlig bruges 20 PCIe 3.0 baner, men der er kun 16, der snakker direkte med CPU'en, så den nederste PCIe x16 port kører igennem PCH chippen ved siden af PCIe portene. Derudover har ASRock distribueret de 16 PCIe 3.0 baner, som CPU'en har til rådighed mellem de 3 øverste PCIe x16 porte. Bruges der et enkelt grafikkort bliver alle 16 baner brugt i den øverste port, bruges der to grafikkort bliver de 16 delt op for at give 8 til hver port. Benytter mig sig endeligt af 3 grafikkort, bliver nummer 2 ports båndbredde delt en gang til for at levere x4 hastighed på port 2 og 3.
Imellem alle PCIe x16 portene finder vi 3 Ultra M.2 porte, der kører med en hastighed helt op til 32Gb/s.

 

Her ser vi stedet for en overclocker. Placeringen synes jeg godt kunne have været lidt bedre, da det med 4 lange grafikkort godt kan blive svært at bruge disse knapper.
Vi ser absolut alt, hvad man kunne ønske sig. Knapper til at hæve eller sænke CPU hastigheden. Det er derudover muligt at sætte LN2 mode til eller fra, lukke ned for PCIe portene, der kan skiftes mellem bundkortets 2 BIOS, og det er muligt at tænde og genstartet systemet herfra. Til slut ser vi et LED display, der viser, hvad der sker under BOOT, så eventuelle problemer er nemmere at finde frem til.

 

Liste over ind- og udgange:
- 1 x PS/2 Mouse/Keyboard Port
- 1 x HDMI Port
- 1 x DisplayPort 1.2
- 1 x Optical SPDIF Out Port
- 2 x USB 2.0 Ports (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
- 1 x USB 3.1 Type-A Port (10 Gb/s) (ASMedia ASM1142) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
- 1 x USB 3.1 Type-C Port (10 Gb/s) (ASMedia ASM1142) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
- 4 x USB 3.0 Ports (Intel® Z170) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
- 1 x RJ-45 LAN Port with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED)
- 1 x Clear CMOS Switch
- HD Audio Jacks: Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphone