Test: Corsair KATAR

Styre-enheder d.  26. december. 2015, skrevet af Mkp86 0 Kommentarer.  Vist: 7686 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: 
Oversættelse: Mkp86

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 319,00
Produkt udlånt af: Corsair
DK distributør: n/a

Test

For at kunne finde ud af om KATAR lever op til det lovede, testede jeg den imod min trofaste Logitech performance mx mus. Jeg testede musen med Battlefield 4.

KATAR er en forholdsvis lille mus som passer fantastisk i min hånd der ikke hører til de største. Både "palm" og "claw" grip føles naturligt. For læsere med store hænder vil den måske være FOR lille. Musen har symetrisk design og kan derfor uden problemer benyttes af både højre og venstre hånds gamere.
 

 


KATAR vejer ind med sølle 85 gram og strøj let som en fjer hen over min steelseries musemåtte. Således føltes min gamle performance MX som et stort skrummel når jeg skiftede imellem de to. Som med så meget andet er det jo et indviduelt hvor tung man foretrækker en mus skal være. Ved man med sig selv at man foretrækker en tungere mus skal man tænke sig om. Det er ikke er mulighed for at justere vægten på KATAR som man kan med dyrere alternativer.

Musen er hurtig og præcis som lovet! Jeg fandt en indstilling på 2000 dpi som min foretrukne, og da jeg ligesom havde fundet min komfort zone, var on the fly dpi tuning ikke et redskab jeg fandt specielt anvendeligt.
 


Manglen på knapper gav sig dog til kende selv i et fps spil, hvor jeg normalt har funktioner tilknyttet de ekstra knapper på min Logitech mus. Placeringen af DPI knappen virkede også en smule uhensigtsmæssig da man nemt kunne komme til at fejlaktivere når man brugte sit scroolwheel. Jeg finder heller ikke muligheden for at lave macro programmering særlig aktuel, da de 4 knapper musen har (3 hvis man som jeg ikke finder DPI knappens placering anvendelig) tilknyttet helt basale funktioner, i hvert fald i et FPS spil.

Til hverdagsbrug finder jeg det i nogle tilfælde befriende at have en trådløs mus. Ser man bort fra den mindre detalje, er KATAR i og med at den passer så godt til min hånd ganske fornuftig til desktop brug. Det ergonomiske design jeg kender fra min performance MX mus er ikke savnet, nærmere omvendt kan det virke lidt belastende når man har vænnet sig til det egentlige afslappende flade palm-grip på KATAR. Den lave vægt giver da helt sikkert også et plus her.

KATAR er alt i alt en glimrende basal gaming mus