Test: SilverStone EB01 D/A converter

Lyd d.  18. marts. 2006, skrevet af MO 0 Kommentarer.  Vist: 9969 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: SilverStone Technologies
DK distributør: n/a

SilverStone EB01




Introduktion


SilverStone er en af de hardware producenter hvis produkter er fordelt over en ret bred vifte. Denne gang har SilverStone kastet sig ud på audio markedet med deres eksterne USB 2.0 tilkoblede EB01 D/A converter.
Silverstone EB01 er en digital til analog audio converter, eller i daglig tale en D/A converter.

Enheden er ekstern og tilkobles via USB 2.0.

Egentligt er alle lydkort til computere per definition D/A converterer, da de jo alle laver de mange nuller og et'ere om til strømsignaler som højttalerne kan omsætte til noget fornuftigt.

Alligevel er der typisk noget mere bag når man lancerer et produkt som en D/A Converter. Generelt set er her nemlig som oftest tale om produkter i en højere kvalitet og prisklasse end de discount lydkort og onboard løsninger mange af os vælger at tage til takke med.
Desuden er det normalt tale om eksterne enheder når et produkt får labellen "D/A converter".



Pakkens indhold




  • SilverStone EB01 Ekstern D/A konverter

  • USB 2.0 stik

  • Phono-han til minijack-hun converter (Til hørebøfferne eller PC højttalerne)

  • Manual


  • Ud af pakken er der et par ting der umiddelbart falder en i øjnene. For det første har enheden ingen digital udgang. Ja jo okay det hedder jo en Digital til Analog converter, men derfor kan man sagtens findes enheder der understøtter begge dele på en gang.

    For det andet lægger man mærke til at enheden udelukkende trækker strøm fra USB porten, hvilket kan vise sig at være en begrænsning for enheden.

    Silverstone fremhæver kvaliteten af de medfølgende stil på deres hjemmeside, men de ser nu meget jævne ud. Godtnok har de fået en gylden overflade, men jeg tror næppe at det giver dem samme ledningsevne som guld.

    Her havde det været mere gavnligt at satse på en god kvalitet af phono-hun stikkene på selve enheden da det vil være her det kunne gavne mest for dem der går meget op i lydkvaliteten.



    SilverStone skriver



    The SilverStone Ensemble EB01 is a convenient device that can instantly translate your PC¡¦s digital signals into lifelike analog sound suitable for personal high end stereo setups. EB01¡¦s advanced internal circuitry will ensure that any sound effect or music from your CD, DVD, MP3 files, or games will be reproduced in quality as the artist and content creator originally envisioned.

  • High quality 4-layer PCB with a ground layer to ensure distortion free signals.
  • Pure sound reproduction with no filter capacitor.
  • Relay output ensures no popping noise when system turns on or off.
  • Automatic USB voltage regulator guarantees stable electrical input for EB01.
  • Analog and digital signals are powered separately for no cross-over effects.
  • USB powered for less clutter and ease of use.






    Specifikationer