Test: CeBIT @ Dag 1

Messer d.  10. marts. 2006, skrevet af Huddy 7 Kommentarer.  Vist: 6029 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: CeBIT
DK distributør: CeBIT

CeBIT dag 1





Akuatek



Af foo, Huddy & epi^zepto: Det første møde vi havde idag var med Akuatek, som er en ny producent af køleløsninger, stiftet af fire ingeniører fra CoolerMaster. Firmaet er netop blevet stiftet for ca. 8 måneder siden, og har i øjeblikket kun 4 produkter, et tal de dog forventer er steget til ca. 20 ved udgangen af 2006.

Vi blev præsenteret for deres (endnu) lille serie af produkter - og det så yderst fornuftigt ud. Endnu tilbyder de Extreme FS92, der er et helt lukket vandkølesystem, i en blok på størrelse med en af de større luftkølere der er på markedet. Ydelsen fejlede absolut ikke noget, og vi blev mildest talt meget positivt overrasket. En AMD X2 4200+ (2,2GHz Dual-core) ved fuld load blev kølet til ca. 40 grader.
Extreme-serien består af en køler til AMD og en til Intel.
Akuateks produkter er allerede i salg i Asien, men en europæisk launch må vi vente med til efter CeBIT. Der tilbydes fra Akuateks side 2 års garanti, på fejl der er forårsaget af deres køler. Dette gælder alt hardware i ens system, hvis Akuatek kan se fejlen er forårsaget af dem. En flot service syntes vi hernede.

Den anden serie vi blev præsenteret for var deres Rider serie, der udmærkede sig ved at være RoHS kompatibel (miljørigtig) samt at heatpipes i køleprofilen ikke var loddet fast. Dette gav ifølge Akuatek en bedre varmeoverførsel, end ved de løsninger hvor den var loddet fast. På Rider profilerne var der påmonteret en 120mm. NorthQ køler, hvilket også var tilfældet med deres Extreme serie. Ja du gættede rigtigt - en OEM aftale. :)

I skal ikke blive overraskede den dag hvor HWT har haft en Rider/Extreme til test. :)

 



Zalman



Af foo, Huddy & epi^zepto: Fuglene sang og der var glade dage da vi i dag var til vores andet møde med producenten Zalman. Brian Kim kunne her berette om de mange nye og interessante produkter de sender på markedet medio marts til medio juni i år.
Af mere interessante emner kan nævnes det sprit nye HTPC MediaCenter under navnet HD160, som vi er blevet lovet til test senere. HTPC'en kommer i et sort elegant design og med selvfølgelig med Zalmans velkendte køleløsninger.
Blandt de mere gængse produkter kan vi nævne CNPS 9700-CU, hvilket er en opdatering af CNPS 9500 og med 110mm fan i stedet for de originale 92mm, hvilket skulle sænke temperaturen 5-10 grader, hvilket er ganske fornuftigt.
Af køleløsninger til GFX kommer bl.a. VF 900, hvilket er en mindre køleblok i stil med CNPS 7000 stilen, blot at man nu har integreret heatpipen til køleren også. Et ganske spændende produkt vi også er blevet lovet sendt forbi HWT.dk når den frigives.
Som sidste kort i ærmet præsenterede Brian et nyt passivt kølet kabinet med navnet TN300. Kabinettet er i stil med TN500, men TN300 er til standarden MiniITX og fysisk væsentlig mindre. Kabinettet er holdt i et stilrent sort design med synlige køleribber.

Som afslutning på mødet måtte vi fra crew på arbejde. I forbindelse med en test her på siden af Zalman CNPS 9500 LED måtte vi fortjent give 'Silver Award' til produktet, hvilket selvfølgelig skulle belønnes. Det var med stolthed at vi kunne overrække denne award og Brian Kim blev da også øjensynligt glad og lovede at hænge den op på standen, hvor den forhåbentlig kan ses under resten af CeBIT.

 




VIA Technology



Af foo, Huddy & epi^zepto: Hos VIA var det mest interessante deres C7-Mobile som de havde en større fremvisning af. Den går under navnet Esther, og så slet ikke så dum ud. Vi havde en snak med Keith kowal, som var Marketing Manager for VIA. Han fortalte at deres C7-M ikke kunne yde som en Dothan, men noget nærmere lå på højde med en Celeron-M. Det VIA satsede mere på var deres lave strømforbrug, og de var faktisk meget stolte af den lange batteritid de kunne præstere med C7-M.
Til almindelig kontorbrug havde C7-M en utrolig lang batteritid.
C7-M har man kunne få et stykke tid i Asien, men er først nu begyndt at titte frem i Europa, bl. a. fik vi en Medion (tysk) maskine at se med Esther installeret. Et andet sted hvor de også kunne fremvise C7-M var i en anden form for børbar computer, en ting der mindede meget om de skærme Microsoft prøvede at lancere for nogle år siden. En kombination af en fjernbetjening og en skærm. Den kørte såmen Origami (ja vi legede med det :)) og det så ret så fornuftigt ud. Den lille fikse sag kunne vi dog ikke få nær så meget at vide om, så i må desværre væbne jer med lidt tålmodighed endnu.
En sidste interessant ting vi så hos VIA var deres CarPC - en PC til bilen. Den var baseret på VIA EPIA-EN som var deres nye EPIA platform, stadig i mini-ITX.

 


Aftentimerne



nVidia var så venlige at invitere Hardware-TEST med på Irish Pub denne torsdag aften - en aften vi sent vil glemme, dels fordi vi ikke vidste hvor det var, ligeledes vidste heller ingen fra Hannover, hvor det var og så fik vi heller ikke for lidt at drikke.

Tom
 
Superbruger
Tilføjet:
10-03-2006 11:52:18
Svar/Indlæg:
428/81
Nej Nej

Er slet ikk jaloux over jeg skal sidde herhjemme og kode for jer

nope no way, nada. Jeg er SLET ikke jaloux

*grumph' :D



Tom
 
Superbruger
Tilføjet:
10-03-2006 12:06:48
Svar/Indlæg:
428/81
Hvis i Cebit n00bs ikk kan logge ind så prøv backuppen:
http://www.hwt.dk/newuser.asp



Martin.v.R
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-03-2006 12:15:14
Svar/Indlæg:
8555/439
Zalman CNPS9700 hvornår kan vi se den i Danmark? og hvor meget bedre er den en CNPS9500?



Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
10-03-2006 12:24:05
Svar/Indlæg:
14079/622
Zalman er da ret forudsigelige må man sige :P.. havde dog regnet med en 120mm udgave i stedet :)..

Jeg glæder min personligt rigtig meget til at se VIA's C7-M på markedet.. de tests jeg har den af CPUen har været ret lovende synes jeg.
Og Akuatek's produkter bliver da også spændende.. med "indstøbte" HP's :D.

->#4
Det står der ja.. iflg. Zalman.. Men lad os bare vente på nogle tests ;)



Illuminati
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-03-2006 12:24:38
Svar/Indlæg:
10398/435
buuuhh :e



kibidk
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-03-2006 08:10:42
Svar/Indlæg:
722/35
Det lyder da spændende med det der "afhopper" firma Akuatek, men til gengæld må der være en fra Zalmans marketingsafdeling der har røde ører - prøv at se skiltet ved 9700 køleren:

"Ultra quiet high PERMANCE cpu cooler" :e



Advanced
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-03-2006 10:10:40
Svar/Indlæg:
6899/119
#7

HAHAHA hva sker der :e :e :e