Test: CeBIT @ Dag 3 @ Update

Messer d.  10. marts. 2006, skrevet af foo 17 Kommentarer.  Vist: 7496 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: CeBIT
DK distributør: CeBIT

CeBIT dag 3



A-Data



Dagens første besøg efter en lang nat var A-Data. Et firma der efterhånden har et bredt sortiment og særdeles er kendt for deres produktion af DDR og DDRII RAM. Umiddelbart havde de ikke så meget spændende at byde på i år. Vi blev præsenteret for en del forskellige USB flash diske i forskellige størrelser og udformninger. A-Data ser ud til at satse meget på det asiatiske marked eftersom flashdiskene er pryddet med Disney figurer og afstøbninger af disse. Endvidere har A-Data lavet en USB disk dedikeret til Fifa.
Jess Huang mente klart og tydeligt at deres mest spændende produkt i år er en USB disk med aftageligt cover - lidt á la de gamle Nokia covers. Herefter der der mulighed for at indsætte flere forskellige premade billeder eller lave sit eget personlige. Der vil senere komme en test af denne på Hardware-TEST.



A-Data kunne også præsentere andre produkter end deres USB diske. Herunder kan nævnes et IP kamera og en DVB-T tuner, altså en digital TV-tuner til USB. Desværre fik vi ikke meget at vide om denne, men den fysiske størrelse og designet på produktet får den til at virke lækker.

Produkterne er i år ikke de mest spændende, men der var en ganske særlig grund til at vi kom forbi A-Data. Vi testede nemlig deres MyFlash Fingerprint FP1 USB stick og den endte med at få 'Silver Award'. Hvilket hun var overrasket over at den havde vundet.



Synology



Efter vi havde haft deres Synology DS-101, havde vi planlagt at runde deres stander, for at snuse lidt rundt, om der var nye spændende produkter på vej fra dem.
Og det viste der sig, at der er. De har planer om, at komme med en DS-106, som, hvor der ud over de funktioner fra DS-101, var ting som MySQL, som sammen med den indbygget Apache PHP web-server funktion, kan lave fantastiske levede og dynamiske hjemmesider i PHP.

Den nye DS-106, har også understyttelse af UPnP med fuld understøttelse af alle media fil formater.

De viste os også en USB hardisk, der gjorde brug af 2½" harddiske.
Denne lille USB harddisk som falder under navnet "iUSB", gør også brug en et et lille kredsløb, hvor der sidder et RAM kreds med en lille "CPU" som han kaldte det. Det som så var rigtig smart var, at når den tilsluttes computeren, dukker der en lille boks op på skærmen, som spørger efter adgangskoden.
Man behøver ikke at indtaste adgangskoden, hvis man undlader at indtaste den, har man kun adgang til et "Public" drev. For så at gøre brug af det "private" drev, skal adgangskoden indtastes.
Synology manden, ville rigtig gerne vise os denne smarte funktion, så derfor indtastede han sin adgangskode til sit personlige drev, kiggede rundt på os, og prøvede så igen - hvor efter han så stille kom med et :"Ohh no!".
Ja - passwordbeskyttelsen virkede, og måske endda for godt. :)

Vi havde også en lille overraskelse til Synology. Som nogen af jer måske har set, så fik deres DiskStation DS-101 en Silver Award, som vi havde med til dem.
For første gang oplevede vi at de alle i standen blev ret vilde og ville have billeder af både os og award. :)



ThermalTake



Der er sket rigtig meget vedrørende ThermalTakes produkter. Det popsmarte var ikke til at få øje på. Deres stand præges af stilfulde kabinetter og blandt andet deres nye cube kabinet var stillet til skue. Med indbygget touchscreen henvender det sig til HTPC markedet, men formen på kabinettet er måske ikke det mest heldige til formålet. Vi håber da at det kan komme forbi til test.

ThermalTake har ud over nyt design på kabinetter lanceret en række eksterne harddiskbokse i samme nye stilrene design. Blandt disse kan nævnes Muse harddiskboxen som vi var så heldige at få med hjem til test.

Vandkøling er også kommet på som tema - vi kan berette om flere forskellige spændende køleløsninger. Både med aktiv og passiv køling.

 

 



Akasa



Vi var som sidste planlagte møde omkring Akasa som Hardware-TEST allerede en gang har været forbi. Woodgnome bragte en nyhed om det spændende foretagne Noiselimit har gang i.
Denne køler er til skue ved Akasa da den skal distribueres af dem og vil være på markedet i den kommende fremtid.
Ud over denne spændende køler har Akasa desværre ikke rigtig noget der sådan bare slår igennem. De har dog et par 'sjove' indslag som den passive "blækspruttekøler".

 


NorthQ



NorthQ har haft rivende gang i udviklingen og har udvilket en ganske spændende PSU med fjernbetjening. Eneste nuværende mulighed på fjernbetjeningen er at slukke og tænde PC'en. Det er en løsning mange sikkert vil finde ganske nyttig. Personligt tror vi mere på at erhverv, hvor man altså kan slukke samtlige PC'er i et rum ved ét tryk på en knap. Noget skoler og andre offentlige institutioner sikkert bliver meget glade for.

Af andre funktioner kan nævnes at PSU'en har indbygget alarm som aktiveres ved rystelser. Der fåes også en ekstern enhed, som kan monteres på skærmen, der også aktiveres og sender signal til PSU'en der har indbygget sirene.

PSU'en har desuden molex og USB tilslutning på bagsiden af PSU'en. USB-tilslutningen er aktiv når computeren er slukket, hvilket betyder at man stadig kan oplade f.eks. sin Ipod eller mp3-afspiller. Ganske nyttigt og NorthQ regner med at det bliver en stor succes.

Der findes en dockingstation til fjernbetjeningen som ligeledes indeholder molex og USB-tilslutning. Der kommer ifølge NorthQ flere funktioner i fremtiden og mange af tingene bliver tilvalg og følger altså ikke med PSU'en som standard. Dermed slipper man for at betale for det man har behov for.

For at alarmfunktionen bliver rigtig effektiv har NorthQ udvilken en sireneboks der kan monteres et sted i bygningen, hvor computeren står. Denne aktiveres også, hvis PSU-alarmen aktiveres. Der er ligeledes fuld kontrol over PC'en her også.

Af andre spændende ting kan nævnes en omformer til bilen, hvor der kan trækkes 150watt og med USB-tilslutning.

 


Diverse



Vi kan her fra CeBIT '06 berette om at verdens vel nok grimmeste bærbar findes hernede - vi håber ikke at den har potentiale til at komme i produktion, men bedøm selv.... og ja tasteturet er guldfarvet :e



Vi kan også fortælle at fremtidens portable projekter snart kommer på markedet. En lille handy sag som smider 23.000 ANSI lumens lige i nakken af dig. Den kræver 25m lærred og har en maks. opløsning på 2048x1536. Vi bestilte 10 - to go :e



Point of View havde et lille casemod stående ude foran deres stand. Vi syntes det er rigtigt godt lavet.



Til sidst var vi lige omkring Zalman, hvor vi kan fortælle at Brian Kim nu har hængt award'en fra Hardware-TEST op. Den pryder naturligvis standen og har fået plads ved siden af en award fra Tom H.



Aftenens begivenheder



Vi blev igen inviteret af nVidia, som denne gang havde lokaliseret sig i Müncher Halle. Her sørgede den lokale befolkning for at vi havde nok at drikke. De store 1,5liters krus blev jævnligt udskiftet og stemningen var i top blandt de flere tusinde mennesker der var mødt op i hallen. Tyskerne kan dog godt lære lidt af de danske diskoteker. Hallen lukkede allerede kl. 00.00, hvilket vi naturligvis var yderst skuffede over, men vi festede selvfølgelig videre på Burger King.
Jesper
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-03-2006 11:35:37
Svar/Indlæg:
2072/117
Dejligt at se nogle billeder champs...



Illuminati
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-03-2006 12:34:41
Svar/Indlæg:
10398/435
loool til POV dragen! det ligner at den sidder på noget l*rt med stiv pen*s :e

Akasa blæksprutten kunne da have potentiale. Men kan sådan nogle heatpipes ikke bliver for lange?



MADZ
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-03-2006 13:19:30
Svar/Indlæg:
2602/173
-> #2

Vil have sådan en i en shuttle :e



Lars_hjort
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-03-2006 13:24:01
Svar/Indlæg:
1900/33
#3 Med alle køleprofilerne hængende ud af diverse huller i Shuttlen:e :00

/Lars



MADZ
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-03-2006 14:48:33
Svar/Indlæg:
2602/173
-> #4

Ja den ska da bare moddes lidt :e



Advanced
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-03-2006 15:24:25
Svar/Indlæg:
6899/119
Haha der var da vist nogen der havde fået en lille høne på i Müncher Halle :e :e :e :e



Evers
 
Superbruger
Tilføjet:
11-03-2006 16:30:17
Svar/Indlæg:
226/21
Yir! 8)

Jeg var så heldig at min handelsskole arrangerede en tur derned :f

Det var en oplevelse for livet! Jeg var især imponeret over Shuttles meget flotte stand.



epi^zepto
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-03-2006 17:36:26
Svar/Indlæg:
3329/182
#6 Jeg kan så berette om at det faktisk ikke engang var slemt på daværende tidspunkt.

Jeg errindre noget om at det var mig der scorede den herlige grønne hat :p :e

Men vi gentager succesen igen i aften :)



Bonghjerne
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-03-2006 17:40:14
Svar/Indlæg:
658/48
jeg vil sige at jeg var skuffet fra div. producenter af BBs...

Ikke særligt meget nyskabende i dem, i år ):

Eneste sjove var FIC's nye runde barebones... :e



Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
11-03-2006 18:57:27
Svar/Indlæg:
14079/622
I burde skrive navne på de billeder :p.. Det er b@ng og hvem på billede 2 ? :e





Lars
 
Superbruger
Tilføjet:
11-03-2006 20:11:20
Svar/Indlæg:
1633/76
Er der også artikler om de tidligere dage?



Mentos3
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-03-2006 20:21:35
Svar/Indlæg:
4230/89
#6 jepper, de ligger i artikler ;)


men lol hvor ligner den flagermus noget fra legoland :e

og jeg må nok indrømme, at den forgyldte bærbare, ikke liige falder i min smag :00 :p



epi^zepto
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-03-2006 10:33:43
Svar/Indlæg:
3329/182
#10 Det er mig der sidder sammen med B@NG hvor han sidder med blomsten i munden ;) :e



Tom
 
Superbruger
Tilføjet:
12-03-2006 11:59:32
Svar/Indlæg:
428/81
Dejligt at høre om det dernede, men er der virkelig ikke nogen der har nosser til at tage billeder af bootbabes?

Darn sidste år sku jeg ha været Boothbabe redaktør, måske jeg kan få sponseret en billet næste år så? *GG*

Nu osse slavekedeligt at sidde her og holde øje med siden kører :D



#15
foo
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-03-2006 17:34:24
Svar/Indlæg:
1685/240
jo boothbabes har vi efterhånden mange billeder af...

I må bare væbne jer med tålmodighed - alt det gode kommer til dem der venter...

\\foo`



Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
12-03-2006 17:48:27
Svar/Indlæg:
14079/622
->#13
Grineren nok :P..

Og få så de billeder op af boothbabesene.. jeg så da nogle på hardinfo :D



Erroneus
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-03-2006 13:57:53
Svar/Indlæg:
673/19
Det er altså 1L glas og ikke 1½L glas de har i Müncherhalle, det siger deres menukort da :)