Test: Gigabyte P34Wv5 notebook

Bærbare d.  24. januar. 2016, skrevet af Pizzadude 3 Kommentarer.  Vist: 20124 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 15999,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Sharkgaming.dk

Layout / Design

Hvis man ikke kender specifikationerne på forhånd, er det svært at se, at dette skulle være en gaming bærbar, da disse som oftest har en noget mere i øjenfaldende designstil end denne maskine. Mest af alt får man indtrykket en kompakt bærbar til kontorarbejde og til at have med i tasken. 
 


Materialevalget er en kombination af et metal der godt kunne være børstet sort aluminium og så en del plastik. De vigtigste flader omkring tastaturet og låget er metal, og det er hængslerne der holder skærmen også. Undersiden og rammen til skærmen er udført i sort plastik.  
 

 


Vi har at gøre med en relativt tynd bærbar på lige under 2,1 cm i tykkelsen, og med sine kun 1,7 kg føles den også ret let. Man får dog ikke helt Ultrabook-følelsen, da de fleste af disse vejer lidt mindre og har lidt flere lækre designdetaljer. I forhold til at det er en bærbar i gaming-klassen, er den dog i en helt anden liga end de fleste direkte konkurrenter når det gælder portabilitet. Og jeg kunne sagtens se mig selv gå rundt med denne maskine i tasken til hverdag.  

 


 

Tastaturlayoutet er mere eller mindre standard, uden ekstra dedikerede genvejstaster. Tasterne er af chiclet typen og rimelige at skrive og sågar spille på, dog flekser det en smule når man trykker på tasterne, hvilket trækker lidt ned. 
 


Tastaturet har baggrundsbelysning som kan sættes til to forskellige lysstyrker via FN+mellemrum, eller sættes til "auto" under indstillinger, hvorved der automatisk tændes og slukkes, alt efter hvor meget lys den indbyggede sensor registrerer. Auto funktionen synes jeg faktisk er ganske smart, da man så sparer at skulle slukke og tænde, når der er brug for lys. Jeg testede selvfølgelig funktionen, og når man slukker lyset oplyses tastaturet ganske rigtigt efter et par sekunder.
 


Touchpadden er forskudt en lille smule til venstre for midten, hvilket fungerede fint for mig som højrehåndet, da forskydningen ikke er så stor tror jeg heller ikke det vil være et problem at anvende den hvis man bruger venstre. Pladen er god i størrelsen, og den let glatte overflade er fin at arbejde med. De to musetaster under touchpadden giver et let klik og god feedback. 

Under touchpadden i fronten af maskinen sidder fem lysdioder, der indikerer harddiskaktivitet, status for Wifi/Bluetooth, batteristatus samt om maskinen er tændt eller slukket.
 


 

Over tastaturet sidder startknappen, med de to højtalere på hver side. 
 

På venstre side er der et Kensington låsepunkt, LAN, VGA-stik, USB 3.0 (power), USB 3.1 (C-type) og kombineret lyd/mikrofon. 

 

På højre side finder vi to stk. USB 3.0, kortlæser, HDMI 2.0 og indgang til strøm

På Ultrabooks og tynde bærbare generelt, må man ofte kigge langt efter LAN og VGA-stik, men dem har GIGABYTE været så venlige at give os med her. Et optisk drev må vi undvære, men det var vist også for meget at forlange. Værd at bemærke er bestemt også en enkelt USB 3.1-port og HDMI indgangen der er version 2.0, begge dele ting der endnu ikke er standardudstyr på en bærbar. 

ek91
 
Overclocker
Tilføjet:
27-01-2016 11:21:03
Svar/Indlæg:
255/14
Hvordan med blæser støj & varme ?

syntes man tit høre om de små tynde pc'er som bliver brændende varme, fordi de ikke kan komme ordentlig af med varmen.

derfor ville det havde vært lidt interessant at se / høre noget om det, om ikke andet når du kørte spillene / sad og kiggede på internettet.


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
28-01-2016 10:17:06
Svar/Indlæg:
5363/442
#1 Under test skriver jeg:

"Som det var tilfældet med den nyligt testede Razer Blade, har P34W desværre et relativt højt støjniveau, når der kommer belastning på, så under gaming vil jeg absolut anbefale man gør det med headset. Under lav og medium belastning, er støjniveaut dog på et rimeligt niveau."

Til det vil jeg tilføje, at jeg ikke synes selve varmen er et større problem - men det er blæserstøjen under belastning. Ved lette opgaver er den ret stille..


ek91
 
Overclocker
Tilføjet:
28-01-2016 12:06:24
Svar/Indlæg:
255/14
Ooh,det har jeg helt mistet :o
Tak :)

Bliver nok en anden så