Test: A-Data Oriental Elite USB

Diverse d.  24. marts. 2006, skrevet af epi^zepto 0 Kommentarer.  Vist: 9708 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: AData
DK distributør: InterData

Design


A-Data Oriental Elite er en ganske pæn USB-stick. De medfølgende faceplates er ganske acceptable, men det er nok kun pigerne der har lyst til at rende rundt med blomsten. Det særlige ved denne USB-stick er at man kan tilføje det personlige præg. Billeder af familie, af sig selv, sit navn, sit firma, "you name it". Her er det kun kreativiteten der sætter grænserne.

De eneste ting man ikke er herre over er påskriften "A-Data Oriental Elite" skrevet med hvidt på den ene side af stick'en. På hætten er der yderligere et billede af en hvid drage på hver side. Disse motiver henvender sig formentlig primært til det asiatiske marked, men mange vil sikkert syntes godt om dem.






I enden af stick'en er der to huller, hvor man kan montere bærestroppen, hvis det er noget man ønsker. Bærestroppen er specielt designet med et flot kinesisk mønster.

USB-stick'en er ikke ret stor og kommer ikke i klemme med andre USB-produkter:



Der følger desværre ikke et værktøj med, der kan 'klippe' faceplates ud for en ligesom de værktøjer mobiltelefonproducenten Nokia blandt andet har sendt med til deres 3200 model.

Jeg viser dog, hvordan det lige kan fikses her med Hardware-TEST.dk's egen lille guide, alt hvad du behøver er et program til at behandle billeder, f.eks. PhotoShop, blyant, en saks og en lille kniv.

Jeg har ud fra de medfølgende faceplates målt mig til at længden er 4,5cm og højden er 1,2cm. Derefter opretter man et billede i et tegneprogram. Jeg brugte Adobe PhotoShop. Herefter printes billedet i min. 2 stk.
Her ses resultatet:



Som vist nedenunder har jeg holdt en af de medfølgende faceplates over billedet for at markere halvcirklen i den ene ende og hullet til LED'en. Så er det bare at snuppe saksen og klippe den nye faceplate ud. Med en lille kniv kan man sagtens få lavet et hul til LED'en. Det behøver ikke være hel præcist. Der sidder en lille plastbobbel på selve coveret til USB-stick'en der gør at man ikke kan se, hvis det er en smule ujævnt.



Så er det bare at samle og vupti - A-Data Oriental Elite Hardware-TEST Edition.






Software


Der følger et lille formateringsprogram med til Oriental Elite. Her har man mulighed for at oprette en eller to partitioner. Den ene kan låses af med password. Her følger en kort gennemgang af den ganske simple operation:

Programmet startes ved at klikke på format.exe der ligger i program mappen på CD'en.


Herefter mødes man af den første side i programmet. Men hvis man vil opsætte et security område på disken skal man lige en tur omkring fanebladet 'Security'.


Under 'Security' sætter man flueben i password og indtaster sit ønskede password to gange og man kan ligeledes indtaste en ledetråd til, hvis man skulle have glemt sit password.


Sikkerhedsindstillingerne er nu på plads og man hopper tilbage til fanebladet 'Partition', hvor der nu er to sliders man kan indstille. Jeg sætter i testen her begge områder til 250MB.


Under fanebladet 'Configuration' kan man indstille 'Boot type', hvis man bruger Windows 98 og man kan bestemme, hvordan programmet skal formatere.


Tilbage til fanebladet 'Partition' og tryk 'Start format' - fjern USB stick'en og tryk 'OK'.


Næste gang enheden sættes i computeren mødes du af følgende billede. Jeg har lagt et par billeder på disken for demonstrationens skyld. Klikker du på 'LOCK' springer nederste vindue frem, hvor man indtaster sine oplysninger.


Herefter lukker vinduet du har åbent - altså det med billederne. Et nyt kommer frem og der er nu to synlige diske under 'Denne Computer'.


Altså en yderst simpel fremgangsmåde. Manualen gennemgår også denne procedure, men er kun på engelsk og kinesisk. Hvad der er mindre uheldigt er at man kan slette låseprogrammet fra disken. Så det kan stærkt anbefales at man skrivebeskytter den med det samme at den er blevet oprettet. Så spørger Windows i det mindste om man er helt sikker på om man vil slette denne fil.