Test og overclocking
Vores testsystem består af følgende:
Hardware Gigabyte GA-G1975X
Intel Pentium D 965EE , 3.46GHz
Corsair XMS2 8000UL 5-4-4-9
40GB Seagate SATA150 harddisk
X800XL 256MB
SeaSonic 600watt PSU
Software Windows XP Pro med SP2
3Dmark03
3Dmark05
3Dmark06
PCmark04
PCmark05
SuperPI mod.1.4
Sisoft Sandra til måling af
CPU Arithmetic benchmark
Multimedia benchmark
Memory bandwith
Systemtest Arithmetic benchmark:
GA-G1975X lægger sig i front fra start og er et mulehår foran de andre, og et mulehår er 0.5%...hehe
Multimedia benchmark:
Vi gentager successen fra før. MSI's 975X Platinum var dog den første der rundede 50k i denne test. Nej pjat, Der er ingen nævneværdig forskel på de enkelte 975X boards hvad angår ydelse i disse to første tests.
Memory benchmark:
Her lægger Gigabyte så til gengæld lidt fra land. Det skyldes at der er en indbygget Memory Intelligent Booster (MIB) funktion på kortet, der automatisk finder ud af at maksimere båndbredden på dine ram. Den kan ikke slås fra, og er i dette tilfælde blot sat til AUTO i BIOS, men det virker skam efter hensigten hvis man skal dømme efter testen.
PCmark2004
PCmark05
PCmark04 og 05 ligger på linie med de andre kort vi har testet. Igen er det marginaler der skiller.
Dog med et lille forspring til Gigabyte i den sidste test.
SuperPI 1M
Ingen overraskelser her - samme ydelse som de andre.
Nu når vi så til den sjove afdeling hvor gamere godt lige må spidse ører. Der er på bundkortet, som nævnt i BIOS afsnittet, endnu en automatisk funktion kaldet Robust Graphics Booster, der sørger for at maksimere båndbredden på PCIe porten for at få mest muligt ud af grafikkortet. Jeg ved ikke præcist hvad man har lavet af krumspring, men det virker.
3Dmark03
3Dmark05
3Dmark06
Ser vi samlet på det er der en klar tendens i alle tre 3Dmark tests. Der er klar forskel på resultaterne og mellem 6 og 10 procent mere skub i Gigabytes kort - det kan vi kun tage hatten af for.
Ser man samlet på resultaterne må jeg sige at Gigabyte virkelig har sat en solid performer i søen. Med små forspring til konkurrenterne i næsten alle tests er der en klar tendens.
Overclocking Vi skal selvfølgelig også se hvor langt vi kan klemme boardet op i FSB. Det lykkedes at få kortet op og kilde ASUS P5WD2-E under hagen med et maksimalt clock på 360FSB.
Det er ganske fremragende gået, og de fleste af konkurrenterne ligger langt under. Vcore detekteres af CPU-Z til 1.424 - den er i BIOS sat til 1.5250, og øget Vcore bidrog blot til mere varme og ustabilitet.
Sammenligner vi med et par af kombattanterne i søjlediagramform ser det således ud.
For at kvalificere sig til max FSB titlen skal systemet køre en SuperPI 1M, og bagefter kunne gemme et screenshot med Paint.
Ingen problemer her. Systemet kan også boote på 365FSB men ikke gennemføre SuperPI.