Test: Cooler Master - MasterLiquid Pro 240

Køling d.  29. juni. 2016, skrevet af bauner 0 Kommentarer.  Vist: 21563 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: bauner
Oversættelse: bauner

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1109,00
Produkt udlånt af: Coolermaster
DK distributør: Fourcom

Innovation/Teknologi



En AIO (All-In-One), består i al sin enkelhed af et kombineret kølehoved/pumpe, en radiator og én eller flere blæsere. Det er et lukket system, og så godt som vedligeholdelsesfrit. Når du køber en AIO, skal du bare montere den, og du er kørende. Der er allerede fyldt vand på, og ofte er der også kølepasta på bunden af kølehovedet/pumpen.
Konceptet er lige så simpelt som det lyder. Varmen fra CPU´en bliver overført til kølehovedet (som ofte er lavet af ren kobber). Varmen bliver så videreført til vandet, der bliver kølet af en radiator med en eller flere blæsere. Det hele kører i et "loop", og sørger for din CPU har en god temperatur.

Det er så op til den enkelte producent, at videreudvikle på konceptet, og lave sit produkt bedre end alle de andre. Og Cooler Master har da også et par trick eller to i ærmet til os.

Med MasterLiquid Pro 240 introducerer Cooler Master os for deres "FlowOp". De har simpelthen nærstuderet varmens vej fra CPU´en til den helt fjernes fra systemet.

Pumpen har fået seriøst vokseværk, og er nu designet med to kamre for at øge både ydelsen og levetiden. Som man kan se på billedet kommer vandet ikke ind og ud samme sted.



 

Som noget helt nyt, er toppen af pumpen gennemsigtig - og der er naturligvis lys i det. En blå LED lyser det hele op. Jeg havde regnet med, at man ville kunne se vandet flyde, men det er kun toppen af selve pumpen man kan se.



I bunden af pumpen sidder kølehovedet. Dét har også fået en overhaling, og er designet så det giver det bedste water flow. Kølehovedet er lavet af massiv kobber, og der er brugt samme teknologi, som vi normalt finder i de dyrere "Custom loops".



Som nævnt i indledningen minder radiatoren meget om den fra Nepton 240M, hvilket bestemt ikke nogen dårlig idé. Jeg var ret tilfreds med den, da jeg testede den. Den er lavet af aluminum og føles solid. Finnerne er bukket så de skaber en større overfladekontakt, hvilket betyder at den nemmere kommer af med varmen. Jeg har ikke før set noget tilsvarende, men vi finder senere ud af, om det har den ønskede effekt.



De medfølgende blæsere er af typen MasterFan Pro 120 AB (Air Balance) som skulle give den perfekte balance mellem støj og ydelse. Man kan ikke se det på billedet, men finnerne er røgfarvet og en smule gennemsigtige. De er oplyst til 6-30 dBA. Om det holder vand, finder vi ud af senere.



Slangerne er bløde, og knækfri. De er en smule stive i det, men alligevel ret fleksible. Igen minder de meget om dem fra Nepton 240M.


 

Kassens indhold på næste side.