Bundkort, Intel d. 11. august. 2016, skrevet af Ronin2300 0 Kommentarer. Vist: 16635 gange.
Generelt synes jeg at layoutet på kortet er ganske fornuftigt, og specielt placeringen af tænd/sluk og genstart knapperne synes jeg er gode at have i toppen, hvor de ikke kommer i konflikt med andre installerede kort osv. Jeg synes derimod at det er synd at samtlige blæserstik er placeret på den øverste halvdel af kortet. Der er en del situationer, hvor det kan være godt at have i hvert fald et stik eller to til blæsere i bunden af kortet også.
M.2 portene er også placeret på en måde, hvor de ikke kommer i konklikt med andre ting på kortet, og hvor de samtidigt ser godt ud. Muligheden for hele tre M.2 SSD’er på kortet er bestemt en lækker mulighed hvis man ønsker fart på sine lagermuligheder.
Det er også rart at se ASRock træde lidt væk fra de alm. farvekombinationer som rød/sort eller hvid og prøve lidt nyt med deres sort/guld kombination på kortet uden at det ”skriger” alt for meget. Den eneste ulempe er måske at det stilmæssigt ikke passer til alles smag eller farver på andre komponenter i computeren og måske vil ende med at betyde at nogen vælger kortet fra.
Samlet set synes jeg at Z170 Extreme 7+ kortet fra ASRock, er godt sammensat og tilbyder nogle spændende funktioner og muligheder, som for eksempel tre M.2 porte der ikke findes på ret mange andre kort i denne prisklasse. Selv om det yder stabilt under overclocking så halter den dog en anelse bagefter de andre kort i testen på de fleste områder men dog ikke ret meget.
Innovation / teknologi - 4
ASRock skiller sig med Z170 Extreme 7+ kortet lidt ud fra mængden, og er bestemt et kort man bør overveje, hvis man vil havde mulighed for flere M.2 drev og solid mulighed for overclocking. Ting som dual bios er også med til at gøre Extreme 7+ kortet til en robust løsning.
Tilbehør - 5
Igen har ASRock puttet lidt ekstra i posen, med det inkluderede front panel med mulighed for tilslutning af UBS 3.1. Lækkert at se!
Design – 3
Om man kan synes om det visuelle udtryk på kortet med guld/sort farvetemaet må være en personlig smag. Jeg synes dog, der er et par småting ved den måde de har valgt at lave layoutet på kortet, der trækker lidt ned. Jeg savnede for eksempel blæserstik i bunden af kortet, da den nederste blæser i mit test setup ikke kunne nå de andre stik, uden at skulle stækkes.
Software/Bios – 4
Det er ret begrænset hvad der er af software til Extreme 7+ kortet, hvilket personligt ikke gør mig meget, da jeg sjældent bruger ret meget af den slags software, der ofte mest ender med at ligge som bloatware på computeren. Deres A-Tuning Utility fungerede ikke helt godt, og der findes væsentligt bedre alternativer, der kan næsten det samme. ASRock leverer dog en let og overskuelig BIOS, med et hav af muligheder for indstilling og tilpasning og solide muligheder for overclocking.
Ydelse - 3
Her må jeg lande på en lidt over middel karakter. Den er lidt todelt da den sammenlignet med de andre kort i testen klarer sig dårligere i stort set alle benchmarks. Ved overclocking var kortet dog bundsolidt, og flaskehalsen endte i mine forsøg med at være CPU temperaturerne. Oplevede ikke et eneste crash under min test og det trækker bestemt op.
Pris – 4
Kortet kan pt. finds til lige over 2000 kr. og for et solidt kort, der tilbyder de funktioner og muligheder som Extreme 7+ kortet gør synes jeg det er en god pris hvis man er på markedet efter et kort med mulighed for mange M.2 tilslutninger og solid ydelse under overclocking.
ASRock gives us a solid motherboard with the Z170 Extreme 7+ with some interesting features if you’re looking for great options for M.2 drives. The board offers three M.2 ports and I haven’t seen that feature on any other boards at this pricepoint.
Innovation / technology - 4
ASRock sets itself somewhat apart with the Extreme 7+ board and it’s worth considering if you want great M.2 options and a great overclocking options. Other features like the dual BIOS adds to the list of robust features.
Bundle/Accessories - 5
ASRock gives us that little extra with the inclusion of the optional front bay that gives you access to USB 3.1 at the front of your case.
Design - 3
It comes down to personal taste if you like the black/gold look of the board. I do think there’s some small issues with the layout of the board that makes it loose points. I did miss some fan plugs on the bottom half of the board as my bottom fan didn’t reach the others without rerouting the cable.
Software/BIOS – 4
There’s not much to be had in the way of software and that normally suits me fine as I seldom end up using software like that and they just end up like bloatware on the computer. The A-Tuning Utility disapointed and you can get way better options than what the A-Tuning Utility offers. The BIOS however offers solidt options all over.
Performance - 4
Here I’ll have to go for a mark a little over average. It’s a little two part as the ASRock lacked behind the other cards ind the benchmarks. I did however perform solid during overclocking and was very easy to handle. I didn’t experience a single crash during my testing. The bottleneck ended up being CPU temperatures.
Price - 4
The Extreme 7+ can at present be found at just over 2000 DKK and with the solid performance and feature set it’s a good price if you need the M.2 options and solid performance under overclocking.
Innovation / Teknologi | 4 |
Bundle - Tilbehør | 5 |
Design - Layout | 3 |
Software - BIOS | 4 |
Ydelse | 4 |
Pris | 4 |
Samlet | 80% |
Anmeld
Information