Grafikkort, NVIDIA d. 21. november. 2016, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer. Vist: 19497 gange.
MSI Afterburner
Der er flere måder at overclocke et grafikkort på. Normalt benyttes der et stykke software, som kan ændre på kortets clockhastigheder og hvis muligt, også hvor mange volt der går til chippen. MSI har de sidste par år ligget i spidsen med deres Afterburner software, der giver mulighed for at overclocke på alle typer grafikkort og ikke kun deres egne.
(Billedet er blot illustrativt)
Sådan ser brugerinterfacet ud og det er meget let at benytte. Øverst kan man justere hvor mange volt der skal gå til chippen, og når man overclocker på de større modeller af MSIs grafikkort tillader den også at justere på strømmen til RAM og AUX. Længere nede er der mulighed for at justere kortets clockhastigheder samt blæserhastighed. I højre side finder vi en række grafer. Her kan man overvåge kortets temperatur, hvor meget det arbejder, blæserhastigheder og meget mere. Igen kan der aflæses endnu flere parametre, hvis man benytter et MSI grafikkort. Når man skal tjekke om den øgede hastighed er stabil, har afterburner også et indbygget program kaldet Kombustor, det arbejder på samme måde som FurMark og kan startes via det lille K oppe til venstre.
Inde i settings, kan man ikke overraskende ændre på programmets indstillinger. Her kan du vælge om Afterburner skal starte med computeren, volt styringen kan slås til og fra, man kan vælge om programmet skal logge informationer og så er der mulighed for at vise informationer om grafikkortet direkte på skærmen, eller på keyboardet hvis man ejer et med denne mulighed.
Afterburner er mit absolutte favoritprogram når det kommer til overclocking, og sammen med visse MSI grafikkort fungerer det endnu bedre.
MSI Gaming APP
Med til kortet hører software, hvor man kan vælge mellem 3 forud bestemte clockhastigheder: Silent, Gaming og OC. Disse ændrer marginalt på clockhastigheden (se siden med specifikationer). Her er der også mulighed for at ændre skærmindstillinger specifikt til gaming, film og almindelig brug. Et OSD med grafikkort information, justering af blæserhastighed, Twitch stream værktøj er også på menuen.
Dette er menuen for at ændre på kortets LED’s.
NVIDIA's ForceWare driver
Driveren brugt i denne test er den seneste nye fra NVIDIA, og derfor kan billeder samt beskrivelse variere en smule. NVIDIA har udviklet deres eget overclocking program, som vil blive en integreret del af driveren, hvis programmet nTune installeres. nTune findes i pakken "NVIDIA system tools" sammen med andre værktøjer. Her er nTune ikke installeret.
Som det ses på billedet ovenfor er det nu muligt at komme ind i driveren ved at højreklikke på skrivebordet.
Når driveren åbnes, kommer man direkte til 3D indstillingerne. Her er det muligt at justere på globale 3D indstillinger. Det er også muligt at indstille hvert program til at bruge bestemte indstillinger såsom AA eller AF. Endeligt er muligheden her for at fortælle driveren om, grafikkortet eller CPU'en skal bruges til PhysX.
Næste punkt hedder skærm. Her er det muligt at stille på opløsning, farver, placering, rotation samt opstilling til flere skærme.
Programmet har også mulighed for at opdatere sig selv. Inde i systemopdatering har du mulighed for at sætte hvilket tidspunkt, programmet skal kontrollere efter nye opdateringer.
Dette afsnit vil være åbent, hvis man erhverver sig et NVIDIA 3D Vision sæt. Så er der mulighed for at få 3D på de fleste spil. Der er dog mulighed for uden 3D Vision at se hvilke spil, der har god understøttelse for 3D.
I sidste punkt i driveren er der mulighed for at justere farve på skærmen til et specielt video indhold. Der er også mulighed for at indstille videobillede. Dette gør brug af NVIDIA PureVideo teknologien.
Anmeld
Information