Specifikationer
Ovenfor kan du se standard specifikationerne for RX 460, kortet XFX kortet vi tester i dag har en boostclock på 1220 MHz men er derudover standard.
Innovation/Teknologi
AMD er nu nået til fjerde generation af deres GCN arkitektur, det betyder optimeringer og mere power. Men den største nyhed ligger naturligvis i fremstillingsprocessen, som nu er kommet ned i 14 nm med Samsung og GlobalFoundries FinFET teknologi.
I dag kigger vi på den mellemste Polaris 10 chip.
AMD har gennem årene optimeret på deres GCN arkitektur, med 400-serien introduceres et par nye forbedringer. Disse omhandler blandt andet tidlig fjernelse af trekanter som ikke skal bruges senere, det hjælper specielt ved brug af anti-aliasing.
Instruction Prefetch er en forbedring af måden instruktioner når chippen, samt en generel forbedring af L2 cachen, så adgangen til kortets cache er hurtigere.
Som vi har set på andre nye arkitekturer, har AMD også arbejdet på kompression af data hvor det er muligt. Fordelen ved dette, er at båndbredden til kortets RAM kan udnyttes bedre, AMD anslår at forbedringerne øger den effektive hastighed med 35 %.
AMD har også forbedret deres understøttelse af Asynchronous Compute, med en teknik kaldet quick response queue. Teknikken giver udviklerne mulighed for at stille nogle operationer forrest i køen, så vigtige udregninger som eksempelvis headtracking i VR briller, kan beregnes først.
Chippen bag 460, 470 og 480 kaldes Polaris og AMD påpeger selv, at den nye teknik er op til 90 % mere effektiv end tidligere generationer.
Med RX 480 kortet har AMD bekræftet, at der understøttes op til 4 kort i CrossFire. AMD har ikke nævnt noget om RX 470 CrossFire, men jeg antager at 4 der også her kan kobles 4 kort sammen. Traditionel CrossFire understøttelse er bedre end tidligere, men i DirectX 12 vil unlinked flerkorts understøttelse hovedsagelig bestemmes af udvikleren.