Test: Novogo V30 GPS til bilen

Diverse d.  17. april. 2006, skrevet af Lockheed 3 Kommentarer.  Vist: 15521 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Novogo
DK distributør: n/a

Design




Som ovenstående billede tydeligt illustrerer, er det designet og muligheden for at skræddersy sin enhed, som adskiller Novogo V-serien fra både Novogos andre serier og også fra konkurrenterne.

For at give jer en ide om størrelsen på V30 har jeg taget et billede af den sammen med min mobiltelefon.



Det er som nævnt i indledningen muligheden for at skifte frontrammen, der gør det muligt at ændre på udseendet af GPS enheden. Et træk som går igen over alle fire udgaver.

Vores testenhed blev leveret med en blå ramme monteret og en løs grå ramme. På første billede ses enheden med den blå ramme monteret og i testafsnittet har jeg udskiftet den til den grå, for bedre at matche bilen.



V30 GPS enheden er opbygget omkring en 3,5" touch screen kombineret med nogle menu knapper i højre side. Og lad os starte med at gennemgå fronten på enheden.



Her finder vi som nævnt en række betjeningsknapper, der ser ud som på følgende billede.



De to knapper, som er integreret I selve plasticrammen, MENU og SPEAK. MENU giver mulighed for, at ligegyldig hvor man står henne, så kommer man direkte til hovedmenuen.



SPEAK knappen vil, når påvirket, fremtvinge den unge dame til at gentage sin sidste information eller hvis man har valgt navigation, at indtale en stemme kommando, hvis man har lagt en sådan ind på de gemte adresser.

På midten af "knap konsollen" sidder et lille joystick, som kan bruges både til at navigere rundt på kortet, men også i menuerne. ESCAPE og ENTER giver sig selv.

På venstre side af det lille joystick sidder tre mindre knapper. En + og - knap, samt en lille knap markeret med et symbol for antenne. + og - knapperne bruges meget naturligt til at zoome ind og ud på kortet. De kan anvendes under kørsel og fungerer helt efter hensigten. Sammenlignet med andre GPS enheder virker det som om opdateringshastigheden er meget fin på Novogo V30 når man zoomer. En anden fin detalje er, at Novogo V30 af sig selv zoomer ind på kortet, når man kører ind i f.eks. en by.

Knappen med antenne symbolet på, bruges til at tvinge V30 til at søge et GPS signal, såfremt den ikke allerede har fundet det af sig selv, hvilket den har gjort konsekvent i testperioden.

De sidste interessante ting på fronten af enheden er i venstre side, hvor vi finder en knap til at sætte V30 i screen lock med, eller på dansk, fryse billedet med og under denne sidder modtageren til signalet fra fjernbetjeningen.

Vender vi enheden om, ser vi følgende.



På bagsiden af enheden er der ikke så mange spændende ting. Højtaleren vender bagud og midt på enheden sidder antennen, som skal foldes ud før enheden kan monteres i bilen.



Rundt om på siden af enheden sidder diverse knapper og tilslutninger. Bag det grå gummidæksel, som lige anes på ovenstående billede, sidder tilslutning for enten 220V adapteren eller adapteren fra bilens cigarettænder. Her sidder også et mini jack stik for at tage lyd ud af enheden.

På oversiden af enheden sidder power knappen, som meget naturligt tænder og slukker V30 enheden.



Erroneus
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-04-2006 19:19:09
Svar/Indlæg:
673/19
Koster en 3200 kr i england, sådan lige hvad jeg har kunne finde.



bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-04-2006 20:23:10
Svar/Indlæg:
2958/84
god artikkel og hvis den kun kan vise 130 Km/t ja så er det jo lige den jeg skal ha' :e ;)



freddie
 
Overclocker
Tilføjet:
19-01-2008 19:35:28
Svar/Indlæg:
1/0
Hvem kan hjælpe? Kortet over Danmark skal opdateres. hvordan?