Test: Gigabyte BRIX GAMING, GB-BNi7HG4-950

Barebones d.  31. oktober. 2016, skrevet af Renissen2 8 Kommentarer.  Vist: 18113 gange.

Korrekturlæser: Polarfar
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 7800,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

Layout / Design

 


 

Så elegant ser Brix kabinettet ud forfra og designet synes jeg personligt ikke der er noget at sætte en finger på. Kabinettet er fremstillet i børstet aluminium og har en plastdel i top og bund.




 

Sådan tager Gigabyte Brix sig ud set fra bagsiden og man må da sige at det er ganske godt fundet på med det knækkede eller flade hjørne på kabinettet så alle systemets ind og udgange stort set er placeret her. I toppen er der en hel blank plastiktop med en gennemsigtig del hvor i gennem LED'erne kan lyse. Det er også i toppen systemets udblæsning sidder.



 

Langs den ene side sidder der en stribe udtag fra grafikkortet. Der er 3 stk. Mini display porte og 1 stk. HDMI der alle kan køre 4K.



 

På den skrå del af kabinettet sidder en hel stribe stik, jeg nævner dem fra venstre. Først en startknap som føles ret lækker den har en klikfunktion og skal dårligt nok røres før systemet starter. Så følger først en mikrofonindgang og derunder en headset udgang. derefter følger et USB 3.1 Type C og derefter 4 stk. USB 3.0 & USB 3.1 Type A. Det er også til venstre vi finder de 2 stik til Wi-Fi antennen. Længere nede et LAN stik og derunder stikket til strømforsyningen. Nederst er et stik til en Kensington lås.



 

Når man vil skille denne barebone ad er det faktisk nok i første omgang at fjerne de 4 skruer i bunden. Herefter kan sidepanelet skydes af.



 

I bunden er der en ret stor plade som kabinettet hviler på den er beklædt med tykt gummi. Samtidig fungerer bundpladen som en hævet plade så blæseren kan suge luft ind hernede fra gennem et meshgitter og dette design er det samme i toppen blot med en heldækkende blank plastplade i toppen.



 

I bunden ses når bundpladen er fjernet en kraftig blæser på 90mm. Den bliver holdt på plads af en stålflange og 4 skruer. Det er denne blæser der forsyner både CPU og grafikkort med kølig luft.



 

Her har jeg lukket op ind til herlighederne. Der er kun 2 skruer der holder grafikkortet til højre nede på plads. Hele grafikkortets køler og print svinges let over i højre side, efter man også har fjernet tre stik fra printet. Hele kabinettet er opbygget indvendig af diverse stålplader hvorpå printene er spændt.



 

Her er det samme billede fra en lidt anden vinkel og som man kan se er det uhyre kompakt når først køleprofilen på grafikkortet er svinget ned på plads i det store hul.



 

Her har jeg hægtet grafikkortet af for bedre at kunne vise selve bundkortet med RAM klodser og M.2. SSD monteret. Under SSD'en gemmer der sig et lille kort, det er Wi-Fi kortet der altså er gemt af vejen under M.2. SSD'en. RAMmene er af typen SODIMM DDR4 godt nok 2400 MHz, men maskinen kan max. klare 2133 MHz efter specifikationerne. De isættes let ved at montere dem lidt skråt i soklerne og trykke ned til låsene i hver side klikker på plads.



 

Ud over den M.2.SSD der er monteret er det faktisk muligt at montere yderligere 2 drev SSD'er eller harddiske af størrelsen 2,5". Der ligger 2 stik til formålet ovenpå grafikkortet når den åbnes. Her har jeg løseligt monteret en SSD over grafikkortet og der er kun plads til en enkelt skrue i hver side.



 

Under bundkortet ses en pænt stor køler til CPU'en. Som det kan ses har den 2 varmeleder rør. Under den ned mod bunden er der i hver side en skrue der kan fjernes og herefter kan den anden drevholder trækkes ud. Et eventuelt drev monteres heri med de fire huller i bunden opad og skruer kan isættes alle 4 hjørner, derefter trækkes stikket fra ovenpå grafikkortet ned og monteres på drevet inden det skubbes ind på plads og de 2 skruer spændes igen. Modsat andre barebones er det på denne ikke muligt at skifte CPU'en, men til gengæld kan den får i 2 udgaver denne med en i7 og en anden med en i5 CPU.



 

Her er det et lidt nærmere kig på køleprofilen på grafikkortet. Den er ganske voldsom som det kan ses.



 

Sidste billede viser hvordan det ser ud når systemet er startet når der er lys i LED'erne i toppen af kabinettet. Generelt synes at kvaliteten af diverse dele og stik og ledninger bærer præg af at være fremstillet i en rigtig god kvalitet. Man kan altid diskutere om placeringen af startknappen er den rigtige bag på kabinettet, men da det er et mini kabinet har man ingen problemer med at finde den på bagsiden i toppen. Blæseren i bunden er noget hørbar selv ved idle og den bliver rigtigt hørbar når der spilles f.eks. Battlefield 4 på den, men almindelige Gaming PC'er bliver også hørbare når der games så det er helt acceptabelt. Eller det er prisen for at få en super kompakt lille Gamer PC.

 

Så ser vi på BIOS'en

Lmmo
 
Overclocker
Tilføjet:
31-10-2016 12:27:13
Svar/Indlæg:
83/18
Lækkert review :D Personligt forstår jeg ikke Gigabytes design valg. Hvorfor ikke sætte alle porte samme sted? Måske med undtagelse af headphone, mic, og 1-2 usb.

Ser det ikke lidt fjollet ud af alle kabler på nær display sidder pænt bagud på den skrå flade, og der så stikker et display kabel lige ind i siden på boxen?


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
31-10-2016 12:55:44
Svar/Indlæg:
2045/273
#1

Det har nok været et spørgsmål om at få stikket sat et rimeligt fornuftigt sted i forhold til udgangen på Grafikkortet. 🙂


Lmmo
 
Overclocker
Tilføjet:
31-10-2016 14:10:35
Svar/Indlæg:
83/18
Det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om. Jeg tænker bare om det havde været en fordel at lægge begge PCBer mod hinanden sådan ryg mod ryg og have køling på hver sin side. Kan godt se det forhindre Airflow en smule dog.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
31-10-2016 14:15:37
Svar/Indlæg:
2045/273
#3

Ja lige præcis nok pga airflowet:)Ville så også være lidt svært at få plads til SSD og RAM.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Renissen2 d. 31-10-2016 14:16:40.


Mr.
 
Superbruger
Tilføjet:
31-10-2016 15:03:22
Svar/Indlæg:
2518/53
Kunne rigtig godt tænke mig et tower i helt samme stil hvor der er plads til et normalt mini-itx mobo og en 120mm fan, så med et amd a12 35w tdp.


bmwnp
 
Elitebruger
Tilføjet:
31-10-2016 16:02:47
Svar/Indlæg:
611/4
#1
Jeg tænkte det samme,og måske en opgraderingsmulighed for et gtx960,gtx970...Mxm gpuer er dog meget dyre.
Men ellers er den Brix ret lækker,kunne måske være lidt billigere...

#5
http://www.silverstonetek.com/...


Mr.
 
Superbruger
Tilføjet:
31-10-2016 23:28:34
Svar/Indlæg:
2518/53
Kom fra #0 den er rigtig nice men man betaler også for det.

#6 tror det er for stort men det er den rigtig stil.

Hvis det bliver et a12 system jeg skal have så skal det være et meget lille tower med 120mm fan mulighed til apu og måske i selve tower hvis det er muligt at finde lille nok også en pico-psu.


bmwnp
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-11-2016 00:01:38
Svar/Indlæg:
611/4
#7
Itx mobo er 170x170mm,så det bliver svært at finde mindre kabinet end ft-03...