Test: Ozone EKHO H80 Origen headset

Lyd d.  26. oktober. 2016, skrevet af Gerner 0 Kommentarer.  Vist: 12939 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Gerner
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 673,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

Komfort 

Ozone EKHO H80 hovedtelefonen sidder ganske fint på ens hoved, selvom det er af en relativ stor størrelse. Hovedbåndet, der ved hjælp af sine dejlige bløde puder, har en utrolig fin komfort på øverste del af hovedet, hvor jeg på intet tidspunkt følte ubehag. Det samme gælder puderne på koppen, der er dejlig bløde, og ved hjælp af skummet inde i puderne, sidder de helt fint rundt om ørene og slutter godt til. Kopperne kan justeres op og ned, hvilket får puderne til flugte godt, men kunne godt have haft en justerings mulighed fra side til side. 

Kablet er valgt til at sidde i højre side, hvilket jeg finder yderst unødvendigt, da jeg er vant til et kabel i venstre side. Det gør som sådan ikke noget for den gængse brugers brugervenlighed, men for mit vedkommende har jeg nu et kabel foran mig, hvor havde det siddet i venstre side, ville det kunne føres bedre. En lille detalje, men det er uanset hvad et valg jeg ikke kan forstå. 

Kontroller på kablet er lidt en mærkelig oplevelse. Man får de traditionelle funktioner såsom volumen op og ned, men så også "Mute" og "Mic", der giver fin mening da det er en gaming hovedtelefon. De har blot valgt at volumen op og ned skal være knapper, og ikke et hjul, som jeg ville have foretrækket. Man skruer ikke lige så hurtigt op og ned, men det fungerer helt fint, kræver dog en lille tilvænning. 

 

Materialer

Starter vi ud med at kigge på kablet, så vil man hurtigt kunne se og mærke, hvor stift det er. Det giver lidt en ærgerlig oplevelse, da man samtidigt også har kontrollen på kablet, hvilket gør den svær at placere ordentligt. Vi hopper hurtigt videre til selve hovedtelefonen der har ganske fine materialer. Både kopperne og hovedbåndet er lavet af samme type plastik, der er fint hårdt, men samtidigt kan tåle at blive kastet rundt på skrivebordet. 

Så kommer vi til puderne, der gør hovedtelefonen det mere luksuriøs at kigge på. Puderne til koppen er lavet med et ydre af noget kunstlæder, hvor det indre er blødt skum, hvilket gør at de former sig godt efter ens hovedform. Det samme gælder for hovedbåndets puder, der dog ikke er lige så tykke, men stadig med kunstlæder på ydersiden og blødt skum inden i. 

Musik

Der er nogle ting, som Ozone har gjort rigtig ved denne hovedtelefon, men også nogle lidt underlige valg. Der er nemlig lavet forskellige "Profiles" og "Equalizer" settings i det stykke software man skulle hente. Jeg satte den til "Music Mode", og hold nu op en forfærdelig oplevelse, men fandt hurtigt ud af, at det var "Environment Effect" der drillede. Efter at have prøvet de forskellige modes, fandt jeg frem til, at den bedste var "Default" i "Hifi Mode" profilen. 

Efter at have fundet den rette indstilling gik jeg straks igang med min spilleliste. Det var en ganske henrivende lyd der kom ud af hovedtelefonen, hvor der ikke var et enkelt segment i lydbilledet der dominerede på nogen måde. Man blev mødt med en rolig diskant, en mellemtonen placeret fremme i lydbilledet og en bas der ikke er for brummende. Det gør hovedtelefonen ganske nem at lytte til, da man ikke bliver træt i ørene efter længere lytte sessioner. 

 

Gaming

Nu har jeg prøvet et par hovedtelefoner med både virtuel surroundsound og rigtig surroundsound, og må desværre konkludere, at disse Ozone EKHO H80 Origen desværre ikke gør meget nytte. Nok kan man godt høre når den virtuelle surroundsound slår ind, men den er desværre ikke overbevisende nok. Jeg fornemmer desværre ikke præcis, hvor mine modstandere er, men får kun en fornemmelse af, at de "ca. er lige bag mig". Med Ozone's anden hovedtelefon Rage Z90 med rigtig surroundsound, der kunne jeg meget nemmere høre, hvor modstanderen står. Lyden er ganske fin når man spiller, da både skud, granater osv. står klart i lydbilledet, men surround fornemmelsen er desværre ikke så veludført. Jeg får ikke en bedre spilleoplevelse med H80 end med et par stereo hovedtelefoner, hvilket er yderst ærgerligt. 

Mikrofonen i hovedtelefonen er som sagt tidligere indbygget, hvilket som sådan er fint nok. Lydkvaliteten af mikrofonen er ganske fin, da ens stemme går fint igennem til ens venner. Det er nu ikke top-of-the-line lyd, men den dækker behovet for en mikrofon, hvilket også er formålet.