Test: Ozone Rage Z90 headset

Lyd d.  07. november. 2016, skrevet af Gerner 0 Kommentarer.  Vist: 12737 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Gerner
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 898,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test



 

Komfort 

Det er lidt et brutalt design Ozone er kommet frem med, da det trossalt er en ret så stor hovedtelefon. Når en hovedtelefon af en sådan størrelse kommer på hovedet, så regner man med, at den sidder godt, hvilket desværre ikke helt er tilfældet med disse. Puderne er godt nok dejlige store og bløde, og hovedbåndet har også fine puder med et stort design. Det er mere formen på hovedtelefon der bliver problemet, for de føromtalte punkter er rent faktisk i top, og hjælper utroligt meget på komforten. Problemet er at bøjlen og kopperne er støbt sammen, hvilket betyder at kopperne ikke kan dreje og derfor flugte hovedet.

Nu sidder jeg med hovedtelefonerne på, hvor bunden af koppen slutter tæt, men at der kommer en lille åbning for oven, hvilket er utroligt ærgerligt. Desværre giver det derfor ømhed, hvor nederste kop slutter tæt, da trykket fra hovedtelefonen ikke bliver fordelt, men koncentreret til ét sted på siden af hovedet. Resten af hovedtelefonen sidder fint på hovedet, hvor i sær hovedbåndet hjælper utroligt meget på trykket på toppen af hovedet. 

 

Materialer

Når det kommer til materialerne, så starter vi ved kablet der er dejligt tykt. Det har desværre en tendens til at kludre, da det blot er et standard kabel. Så kommer vi til selve kopperne, hvor kigger vi på puderne, så er disse lavet af noget kunstlæder. Indeni puderne er der blødt skum, der hjælper mod ømhed på siden af hovedet, men som sagt tidligere kan dette stadig opleves. Selve kopperne er lavet af hård plast, som resten af hovedtelefonen også er lavet af. Selve udtræk funktionen er af stål, der sørger for en godt og solidt hovedbånd. På hovedbåndets yderside har vi også hårdt gummi, men på siden ind mod ens hoved er der to store puder, der er af samme materiale som puderne på kopperne. Ganske fine materialer må man sige, og er noget der vil kunne holde til lidt af hvert. 



 

Gaming

Vi har at gøre med en snurrerundt hovedtelefon, hvilket er derfor, at der skal noget FPS-spil på bordet for at se, om det rent faktisk virker. Jeg har før testet virtuel surround sound, som gav en smule, men i bund og grund så må som værende ligegyldig i forhold til et sæt gode stereo hovedtelefoner. Ozone har ikke valgt at lege med noget virtuelt, men valgt at smide flere enheder i hver kop. I den forbindelse har jeg testet hovedtelefonens surround sound I Counter-Strike: Global Offensive, da det er et spil surround sound kan gøre godt. 

Noget af det første jeg legede med var den lille kontrol på kablet, hvor man kan skrue op og ned for de forskellige enheder. Efter lidt skruen op og ned fandt jeg frem til, at min yndlings position var alle skruet lige op. Jeg begyndte derefter, at spille det føromtalte spil, og blev faktisk en smule imponeret. Om det har hjulpet mig med, at nakke flere modstandere skal jeg ikke kunne sige, men man kunne helt bestemt høre en forskel i forhold til normalt stereo. Det jeg lagde mest mærke til var, hvor naturligt det lød. De tidligere virtuelle hovedtelefoner jeg har testet er blevet lidt unaturlige i sin fremtoning, hvor det har givet en slags kasse fornemmelse. Med disse får man en fin naturlig fornemmelse af sine omgivelser, og jeg har personlig nemmere ved at udpege modstanderen, end hvis det havde været med virtuel surround sound. 

Selve mikrofonen synes jeg, at værende ganske udmærket. Stemmer går fint igennem, og dem man snakker med kan fint få alle ord med. Desværre fik jeg at vide, at der var lidt støj når jeg snakkede, altså små skrat lyde. Ikke at det var et stort problem, da lyden var ganske fin, det skal bare lige nævnes. 

 

Musik

Når det kommer til lytning af musik på disse Ozone Rage Z90, så er det lidt en blandet landhandel. Man kan nemlig i deres egen equalizer vælge forskellige settings, hvor man kan vælge "Bass", "Treble", "Music" og lidt flere, som hver i sær gør hvert sit for lyden. Sætter jeg den til "Music", får jeg en meget kraftig mudret bas, der går ind at dominerer lydbilledet på en ret uheldig måde. Lidt det samme sker for "Bass" og "Treble", da den ene får bassen til at dominerer på en ubeskrivelig dårlig måde, hvor med treble ryger diskanten til vejrs, men glemmer bassen. Det var først da jeg satte den til den setting der hedder "Flat", at det begyndte at lyde OK. 

Med de flade equalizer settings kommer der et bedre forhold imellem bas, mellemtone og diskant. Der er nu stadig rigelig med bas, for hovedtelefonen har en meget varm signatur. Jeg vil derfor mene, at hovedtelefonen egner sig bedre til musik med mere bas, da oplevelsen bare bliver sjovere. For begynder man at smide musik med mere vokal eller diskant, så forsvinder detaljeringen, og begynder at blive lidt kedelig at lytte til. Uanset hvad, så er det et sæt sjove hovedtelefoner med masser af bas og vil fungere fint til den seriøse gamer der godt kan lide at få rystet øregangene.