Test: Roccat Renga headset

Lyd d.  16. november. 2016, skrevet af Gerner 0 Kommentarer.  Vist: 13032 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: Gerner
Oversættelse: Verdenshersker

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 300,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

Komfort 

Vi er nu kommet til komforten, hvor jeg står med lidt blandede følelser. Selve designet af hovedbåndet har jeg set fra mine egne AKG hovedtelefoner, så jeg ved hvordan, det skal fungere. Hvad jeg desværre oplevede med Roccat Renga er, at hovedbåndet er til den lille side, hvor mit hoved kan kun lige akkurat være der. Hovedbåndet kan simpelthen ikke trækkes længere op, og alligevel føler jeg, at selve kopperne sidder et par millimeter for langt oppe, hvilket er yderst ærgerligt. Jeg er vild med designet, og det sidder ellers ganske fint, så hvis man har et mindre hoved, vil det helt klart sidde meget bedre end i mit tilfælde. 

 

Materialer

Lige når man får hovedtelefonerne i hånden, vil man kunne være bange for kvaliteten, da det er utroligt let. Som skrevet tidligere vejer det kun 210 gram, hvilket i forhold til mange andre er absolut ingenting. Dette er hovedsageligt pga. designet af hovedbåndet, som reducerer vægten af hovedtelefonen til næsten ingenting. Kvaliteten fejler ingenting, for her er tale om fint hårdt plastik, der holder godt sammen på det hele. Selve hovedbøjlen er af aluminium/stål med plastik på ydersiden, hvilket er med til at give den et fornuftigt tryk ind mod siden af hovedet. Selve hovedbåndet er af kunstlæder, der i bund og grund ikke gør så stor en rolle, da det er et bredt hovedbånd og ligger derfor godt på øverste del af hovedet. Selve puderne er med kunstlæder på ydersiden og skum indeni, hvilket giver en fin komfort på siden af hovedet. Kablet er ligeledes også helt fint, det er godt nok til den stive side, men de har ikke en tendens til at krølle og ligger derfor pænere. For enden af kablet finder vi de to stik, som desværre er utroligt ringe, da de ikke kan sidde ordenligt i jackstikket. Jeg har søgt lidt på nettet om problemet, og har desværre fundet ud af, at det ikke er et enkelt tilfælde, men at der er flere, der har haft samme problem. 

Musik

Når det kommer til lytning af musik, så er jeg positivt overrasket. Af et sæt hovedtelefoner til 300 kroner, så havde jeg ikke forventet specielt meget, men man får altså utroligt meget for pengene. Det er en meget neutral hovedtelefon, hvorfor man altså ikke får utroligt meget bas, men ej heller meget diskant, men en mellemting. Mellemtonen står utroligt fint i fronten i lydbilledet, hvilket gør vokaler spændende at lytte til. For nogen ville der sikkert mangle noget bas, for det er ikke meget, de byder ind med. Nu har jeg haft hørt lidt blandet dubstep, drum'n'bass, og det er desværre ikke en genre, der er så spændende at lytte til med Roccat Renga, da der er for lidt bas. De er nu ganske gode til mange andre genre, som ikke er bastunge, for de lyder simpelthen så godt til 300 kroner. 

 

Gaming

Er man hardcore gamer, så søger man sikkert noget virtuel surround sound, da det giver en bedre fornemmelse af, hvor ens modstander går, men det får man altså ikke med dem her. Her får man god gammeldags stereo, men hvad kan man også forvente for et så lille beløb. Jeg vil nu stadig mene, at de stadig kan være brugbare til gaming, for selvom det er stereo, så kan man stadig fornemme, hvor ens modstandere er. Det er godt nok ikke lige så godt, som en rigtig surround sound hovedtelefon kan levere, men lidt kan den altså. Lyden i hovedtelefonen er nemlig ganske glimrende og ren. Dette gør lyde i f.eks. Counter-Strike: Global Offensive lette at spotte, da man får en god præcis lyd af fodtrin, skud osv. Det er altså en hovedtelefon ment til den mere casual gamer, som ikke har brug for surround sound osv. men derimod vil have god lyd til billige penge. 

Mikrofonen virker helt fint, den er godt nok ikke lige så justerbar som nogle af de andre hovedtelefoner, jeg har testet, men den er utroligt stabil. Lyden er også helt i top, taget prisen i betragtning, og man får en mikrofon, der klarer sig fint til skype samtaler osv. Der findes selvfølgeligt langt bedre mikrofoner derude, men til prisen fås det næsten ikke bedre.