Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Shuttle
DK distributør: n/a

Systemtest



Vi har i denne omgang ikke haft mulighed for at installere en DualCore CPU, eller rettere - at installere en 955EE CPU i en maskine med 250watt PSU er ikke noget jeg har lyst til at forsøge. Vi har derfor brugt en god gammeldags P4 2.8GHz Prescott.

Vores testsystem består af følgende:

Hardware
Shuttle SD36G5M
Intel Pentium 4E 2.8GHz
2x512MB Corsair XMS2 8000UL
40GB WD SATA harddisk
Club3D X800XL 256MB
Hauppauge PVR500MCE kit

Software
Windows MCE
Cyberlink PowerDVD 6







Systemtest

Jeg har haft installeret en Windows MCE på maskinen og den har ageret HTPC i min stue i et par dage hvor den er blevet brugt til afspilning/optagelse og hvad man ellers bruger en HTPC til. Det forholdsvis kraftige grafikkort har desuden gjort det muligt at afvikle et par spil på maskinen, og med mit 29" TV som monitor og det store anlæg til at gengive lydfladen så er jeg ikke misundelig på folk med PS og XBOX. Eneste minus skulle da være at der ikke er plads til den ekstra bracket med stik, der følger med PVR500 TV-kortet i en barebone. Det påvirker dog ikke kortets anvendelighed i mit tilfælde. Jeg har et Composite-Video signal fra sat-modtageren og et analogt antennesignal til TV2, og de virker begge. Jeg havde dog lidt problemer med at få et ordenligt billede i Windows MCE's Live-TV der går via tuneren. Der var simpelthen en enorm uro i billedet, men det viste sig at være opdateringsfrekvensen for TV'et der lige skulle justeres i Catalyst Control Center.



Så følger den lange trange rutine med at få alle kanaler, eller rettere dem der er understøttet af programguiden, lagt ind og lagt i rigtig rækkefølge. Det tager en farlig masse tid, men skal heldigvis kun gøres én gang.

Daglig brug

Den daglige brug er som ethvert andet Win MCE baseret mediecenter. Det er rimeligt nemt at gå til og menuerne fungerer ganske udmærket. Afspilning af Live-TV kræver dog at man installerer en DVD encoder, da Hauppauge kortet laver MPEG2 decodning af signalet. Til formålet installerede jeg Cyberlink PowerDVD 6, og det fungerer upåklageligt. Mediacenter kan i øvrigt heller ikke afspille DVD'er uden en sådan encoder.



Hov.nårhja.når man vil afspille andre ikke-Microsoft formater får man selvfølgelig en lang næse, indtil man selv henter og installerer de nødvendige MPEG4 Codecs til Xvid og DivX.suk.



Shuttle maskinen gør sit arbejde godt, men man kan tydeligt høre blæseren spinde op i omdrejninger når man optager fra TV-tuneren og der skal rykkes nogen data ned på harddisken. Der er også en tendens til at støjniveauet øges lidt når man bare skal se TV over Live-TV funktionen. Det er dog ikke voldsomt generende, og det samlede lydniveau svarer nogenlunde til min nuværende HTPC. Afspilning af filer både på DVD drevet og over netværk forløb uden kvaler, og det gælder både MP3, DivX og DVD filer. Jeg har for sjov prøvet at mounte et DVD image på min filserver, lave det virtuelle drev delt, og så afspillet filmen over netværket.



Til sidst lige en "laekker" demonstration af et Crew MSN network overfald på epi^zepto , Media Center style..hmm... :D
finger
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-05-2006 09:05:35
Svar/Indlæg:
571/106
Angående VIIV:
Som jeg har forstået det er bonussen for brugeren at VIIV skulle give et langt lavere strømforbrug samt en tænd/sluk tid på ~1 sekund, men det er måske ikke rigtigt eller ? Hvad oplevede du da du testede den?



Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
02-05-2006 23:34:45
Svar/Indlæg:
2309/846
#1 det er rigtigt at VIIV driverne skal afhjælpe MediaCenters opstartstid fra StandBy til on, men da jeg kun havde en 520 model CPU til rådighed har jeg ikke kunnet teste den del. Men det er da også lidt lidt at hænge et koncept op på at man nu kan få maskinen til at starte hurtigere, og ud over det er der ingen forskel på et VIIV og et ikke-VIIV system andet end et klistermærke.