Test: Icemat 2nd Edition

Diverse d.  09. juni. 2006, skrevet af sko 17 Kommentarer.  Vist: 7453 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Softtrading
DK distributør: Softtrading

Icemat 2nd Edition



Introduktion


Hvordan gør man en god ting bedre? Kan man gøre en succes ud af en succes? Ja det kan man vel ved at forbedre succesen.

Vi har tidligere her på Hardware-TEST.dk testet Icemat musemåtten:

http://www.hardware-test.dk/test_show.asp?id=3297&type=test

Dengang blev den testet op imod 3 andre musemåtter. Det vil vi dog ikke gøre idag. Vi vil kun koncentrere os om Icematten.

Icemat har valgt at lave en 2nd edition af deres oprindelige Icemat. Som navnet antyder, så er der tale om en forbedret udgave.

Et af kritikpunkterne på den "oprindelige" Icemat var, at den rent fysisk var for lille. 21x25 cm synes ikke at være nok, hvis man f.eks. gamer en del. Dette har Icemat nu forsøgt at rette op på.

Et andet punkt, har været det med at den ikke altid har været ligegod til optiske mus. Men om det er forbedret vil blive afklaret i testen. Lad os derfor kigge lidt nærmere på den.

Design


Sådan ser det ud når man modtager en Icemat 2nd Edition. Ikke noget vildt fancy indpakning men ganske ok.



Der er ikke sket det store på design siden. Faktisk er næsten det eneste der er sket, det at den er vokset i størrelse. Den måler idag 30x25 cm.



Jeg har aldrig prøvet den første Icemat, og kan derfor kun forholde mig til denne. Størrelsen synes jeg passer helt fint, og er noget nær i samme størrelse som min Steelpad QcK.

Men ellers er den ligesom vi kender den.



Forsiden eller overfladen er lavet af børstet glas. Undersiden er forsynet med 6 gummidutter som holder Icemat fast på den overflade den ligger på.

Hvis den hvide farve vi tester her, ikke rigtig tiltaler dig, så kan det sikkert glæde dig, at Icemat 2nd Edition fåes i 8 forskellige farver. Nogle mere neutrale end andre.




Testen


Testen er foretaget med en Razer Diamondback. En mus som jeg har været utrolig glad for. Det er samtidig også en optisk mus, så det bliver spændende at se om det giver problemer med den lyse glasflade. Sådan ser det ud:



En ting Icemat har gjort anderledes er brugen af Padsurfers. I den 1. version af Icemat skulle man selv købe disse ved siden af, og hvis man havde brugt x antal kr. på en musemåtte, så var det ikke sikkert man lige gad købe sådan nogle. De overvejelser har Icemat elimineret ved at medsende 5 stk. Padsurfers.



Inden testen foretages, så vendes musen lige på hovedet, og Padsurfers "installeres". Eller installeres er så meget sagt, da det jo ikke ligefrem kræver en doktorgrad.

Men sådan ser det ud:


Så nu er musen klar til test!


Testen er egentlig bare foretaget ved at gøre de ting, jeg normalvis bruger en mus til. Som sagt bruger jeg til dagligt en Steelpad Qck, og den har jeg også været ganske tilfreds med. Så efter jeg nu har fået Icemat til test, så bliver den lagt på skrivebordet istedet.
Jeg har brugt den til at spille med. Både FPS- og strategispil. Jeg har også brugt den billedbehandling, og det almindelige surfen på nettet og til Windows brug.
Der har ingen problemer været. Padsurfers gør at musen glider lettere hen over glasset. Og det synes jeg virkelig også den gør. Samtidig er der heller ikke den knasen der nogle gange kan forekomme med de hårde musemåtter. Der har heller ikke været problemer, selvom Razer Diamondback er en optisk mus. Tværtimod er jeg yderst tilfreds med min nye konstellation!




Konklusion


Efter jeg nu har testet Icemat 2nd Edition, må jeg sige jeg er ovenud tilfreds. De tidligere kritikpunkter såsom størrelse, og problemer med optiske mus synes at være væk. Så derfor kan jeg ikke sige, at den på nogle områder har skuffet mig.

Jeg ved godt at en vurdering af ting som musemåtter, mus og andet er subjektivt, så derfor synes jeg også helt klart, at hvis man har muligheden for det, så bør man teste mus og musemåtte sammen inden man bestemmer sig. Det jeg godt kan lide ved Icemat 2nd Edition er også i høj grad designet. Den testede udgave var i hvidt børstet glas, og jeg synes faktisk det pynter på mit skriveborg. Så efter testen skal min tidligere musemåtte på pension, og jeg må have fat i en Icemat 2nd Edition.

Jeg kan give følgende begrundelse for mit valg af karakter:

Innovation: Et 3-tal afspejler at der ikke er sket noget vildt revolutionerende. Men alligevel har man forsøgt at forbedre et produkt som allerede er godt.

Bundle: Et 4-tal gives der på grund af Padsurferne. Der forventes ikke noget stort bundle til en musemåtte, men Padsurferne gør at man får mere ud af sin mus og musemåtte.

Design: Et 5-tal gives fordi jeg synes den designmæssigt er rigtig flot. Samtidig kan den fåes i 8 forskellige farver, så det burde være muligt at finde en farve som man kan lide.

Ydelse: Et 5-tal gives fordi den i høj grad opfylder den funktion der forventes. Samtidig ligger Icemat musemåtten i den toppen af musemåtter.

Pris: Et 3-tal gives på grund af prisen, som ligger mellem 200 og 300 kr. Det er også hvad de andre musemåtter i samme klasse koster, men alligevel forholdsvis dyrt, hvis man tænker på de alternativer der findes.




UK Summary


Having tested the Icemat 2nd Edition, I have to admit that I am very pleased. Things that were annoying with the first Icemat such as size, problems with optical mouse and that you had to buy Padsurfers have now been taken care of. The Icemat 2nd Edition has not disappointed me in anyway.

I know that things like mousepads, mouse and others have something to do with taste and are therefore often biased. So if you are planning to buy a new mousepad, try to test it with your favourite mouse before buying. Another thing about the Icemat 2nd Edition is the design. The version we tested was white glass, and I actually think it looks good on my desktop. Having tested the Icemat 2nd Edition I have decided to send my former mousepad on retirement, and I have to get a Icemat 2nd Edition.

The characters given have the following explanation:

Innovation: 3 - Nothing revolutionary. But Icemat have tried to improve a product that was already good.

Bundle: 4 - The Padsurfers are very nice, and gives full functionality.

Design: 5 - Very nice design, and you can get the Icemat in 8 different colors. It should be possible to get one that you like.

Performance: 5 - It fulfills the purpose. It is a highend mousepad.

Price: 3 - It is relatively expensive. It is the same price as other mousepads in the same category, but expensive if you consider the alternatives.



Test: Icemat 2nd Edition
Innovation / Teknologi3
Bundle - Tilbehør4
Design - Layout5
Ydelse5
Pris3
Samlet80%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
Ne0nfarven
 
Superbruger
Tilføjet:
09-06-2006 15:11:51
Svar/Indlæg:
286/51
Ville da lige sige, at du gav 3 for Innovation, men der står 2 på karakterbilledet.

Men ellers er den da nok min kommende musemåtte, Selvom jeg er glad for min sorte Icemat 1 edition, som jeg har fået i gave af kære Cornerrage herinde fra.



Valdemar
 
Overclocker
Tilføjet:
09-06-2006 15:17:30
Svar/Indlæg:
61/11
Sig mig 2nd edition har da været på markedet i kanon lang tid efterhånden??




blazR
 
Overclocker
Tilføjet:
09-06-2006 16:07:00
Svar/Indlæg:
358/37
Ja det vil jeg da også mene..

Omkring et halvt år i hvert fald?



Draz0r
 
Overclocker
Tilføjet:
09-06-2006 16:41:29
Svar/Indlæg:
107/22
3# Nærmere 1½ år :)



DjeavleN
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-06-2006 19:31:10
Svar/Indlæg:
2957/206
Jeg har haft min 2nd edition - Black i 2-3 år tror jeg snart på.



MeLViS
 
Superbruger
Tilføjet:
09-06-2006 23:57:05
Svar/Indlæg:
113/13
Ja det virker til at være OOOOOLD news det der..? Endda ikke et produkt som man kunne teste fordi det var hammer dyrt og ikke hvermands eje. Men det der er et produkt som alle nemt kan få fingre i for en slik ??

Hvad er logikken og det interesante ? :00



Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
10-06-2006 10:49:03
Svar/Indlæg:
14079/622
Jeg kan sagtens se det interessante i testen. Mussemåtter bliver jo ikke ligefrem forældet i løbet af et års tid ligesom hardware :00



beatmore
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2006 10:54:43
Svar/Indlæg:
3943/44
#7 heller ikke det.

Men vi bestemmer jo ikke hvornår producenterne sende de enkelte ting til test hos os, vi kan selvfølgelig spørge på nogle ting, men tror ikke musemåtter er det der bliver jagtet mest :00
Nu ved jeg ikke helt præcist hvor når den er kommet, men den kunne jo nemt være kommet sammen med nogle andre måtter fra steelseries.



Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
10-06-2006 10:59:45
Svar/Indlæg:
14079/622
->#8

Det er rigtigt.

Og hvis folk ikke er interesserede i en test, kan de jo bare undlade at læse den. Det er jo ikke somom vi tvinger det ned i halsen på dem :)



[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2006 18:43:56
Svar/Indlæg:
2175/21
ville nu godt vide om en G5 kan køre på den, da det er den mus der hidtil har haft det sværest med underlaget ........derfor ville det have været den bedste at teste med.



madmike
 
Superbruger
Tilføjet:
10-06-2006 18:58:30
Svar/Indlæg:
93/39
jeg har også en Icemat 2nd Edition med en mx518 mus og det køre som det skal :e

jeg hade en steelpad s&s og den blev slidt op og blev helt glat i midten den holdte i lidt over et år og ville så prøve en ice mat og
jeg tror ikke at jeg for andet igen det er det bedste jeg har prøvet :e



[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-06-2006 02:25:05
Svar/Indlæg:
2175/21
så har du ikek prøvet en NOVA killer :)



Silent
 
Skribent
Tilføjet:
11-06-2006 13:17:37
Svar/Indlæg:
3222/204
-> #10 En G5 kan sagtens køre på Icemat 2nd Edition har nemlig begge ting, fortrækker nu min NOVA Killer samt min G5 :e




armada
 
Overclocker
Tilføjet:
12-06-2006 13:14:04
Svar/Indlæg:
15/0
Min QcK og G7 er jeg nu ganske tilfreds med, men vil godt mene at jeg til hver en tid ville vælge en Icemat, hvis jeg skulle gå efter hvad der så bedst ud. Måtten som sådan er fin nok, men designet er jo genialt og lækkert - ikke underligt, at den første blev så populær 8)



Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
12-06-2006 19:19:05
Svar/Indlæg:
14079/622
Det får vi jo nok af se..:)

Der kan da ikke gå længe, før der kommer en test af NOVA-måtten.



Gr00wer
 
Overclocker
Tilføjet:
12-06-2006 19:31:14
Svar/Indlæg:
200/19
kan G7 og denne icemat 2nd edition fungere sammen?



auhagen
 
Superbruger
Tilføjet:
15-06-2006 23:40:08
Svar/Indlæg:
53/7
Kan egentligt ikke se hele ideen med at have så stor en mussemåtte igen.

Det er det samme glas og det hele den eneste forskel er i og for sig bare størelsen.

Jeg er godt tilfreds med min Icemat 1'edition som jeg efterhånden har haft i en del år nu.

Den er da stor og klarer alle opgaverne fint uden at jeg skal løfte musen eller lignende...
Nu spiller jeg heller ikke så meget mere, men har gjort det meget og den gang var det langt fra utilfreds, den klarede det hele uden at jeg kørte ved siden af pladen. Kan ikke se hele ideen andet end man vil lave flere penge ved at udvikle en "ny" icemat.