Test: In Win 509 kabinet

Kabinetter d.  03. december. 2016, skrevet af Renissen2 4 Kommentarer.  Vist: 15876 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1349,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design



 

Så elegant og imponerende ser In Win 509 ud lidt skråt forfra. Meget mere minimalistisk får man næppe noget kabinet.



 

Og på højre side er der kun en række udluftnings huller hele vejen op langs siden nær front.



 

Direkte fra siden ses den røgfarvede hærdede glasplade på hele 5mm som udgør den venstre sideplade. Der sidder et fint velkendt ASUS ROG certificeret logo nederst i højre hjørne.



 

Glaspladen er fjernet, den sidder fast med 4 finger skruer der nemme at fjerne. Indenfor ses den røde bøjle som holder 2 stk. 3,5" harddisk holdere på plads i overkanten af bøjlen og det er også på denne bøjle at der kan monteres en radiator med tilhørende blæsere eller kun radiator i vandkølede systemer.  I højre side ses i forgrunden den ene af kabinettets i alt 4 flanger som kan bruges til enten 2,5" SSD'er eller 120mm blæsere eller en kombination af begge dele. De tre resterende sidder under den der er fremhævet ud mod sidepladens ventilations huller.



 

Glaspladen på siden holdes på plads af 4 special tappe som er gummibeklædt. Pladen ligger an mod den største del af gummityllen.



 

På midten ses det bur som holder 3 stk. 3,5" harddisk på plads med en enkelt skrue. Hvis man installerer et E-ATX bundkort kan boksen flyttes helt ud i højre side af kabinettet eller fjernes helt.



 

Her har jeg fjernet enheden som dette bur vel egentlig må benævnes. Der er monteret en backplane plade med tilhørende Sata ledninger og strømledninger, så de er lige til at montere på bundkortets Sata porte. Håndtagene på slæderne i buret virker lidt som en løftestang og presser slæden med drevet ind over stikkene i bunden at buret.



 

Her er det selve slæden den er fremstillet i ret robust plastik og stålstifterne til 3,5" harddiske er beklædt med en gul gummitylle. Det er typen der skal krænges ud over et drev. Vil man hellere montere et SSDdrev så er man nødt til at fjerne stift og gummitylle i højre hjørne for at få plads.



 

Her er det en af SSD/blæser flangerne jeg har taget ud. Den sidder kun med en enkelt fingerskrue i den ene ende og i den anden tråder man de 2 hakker ind i tilhørende huller i kabinettet. Der er 3 mulige indstillinger at placere dem i.



 

PSU'en har sin egen plads nederst i dette kabinet. Den sættes bare ind på plads på et par stål holdere uden gummidupper.



 

Kabinettet har 8 PCI dækplader som er malet røde, de holdes på plads af fingerskruer og ja der er også plads til at fingrene kan få fat i og betjene dem ordentligt. Stag til bundkortet skal man selv montere med det medfølgende værktøj afhængigt af størrelsen.



 

Sådan monteres de medfølgende grafikkort støtter. De skrues fast på bagsiden af slidserne til et eventuelt reservoir.



 

Sidepladen på højre side er typen der sættes lidt skråt ind i fronten og så bare trykkes ind på plads den holdes af 2 fingerskruer. Indenfor ses et meget stort hul til en eventuel CPU kølers bag plade. Der er 7 huller som man kan trække ledningerne igennem og 5 af dem har gummityller som beskyttelse. I venstre side ses de 3 individuelle flanger som man kan montere SSD/blæsere/radiatorer på. Det er meget fint af der medfølger 10 plaststrips, men der er ikke specielt mange steder at fæstne dem reelt kun 4. 



 

Så stilfuldt tager kabinettet sig ud. Set forfra i højre side af glaspladen ses In Win logoet i hvidt,det er en del af glasset så man kan få glæde af sit RGB lys i logoet.


 
 

Selve fronten sidder fast med tre kraftige plastlåse i venstre side og afmonteres ret nemt når først glassidepladen er fjernet. Foroven er der plads til et optisk drev i 5,25" pladsen. I den lille hvide plastik boks i højre side sidder RGB LEDerne og når fronten er monteret ligger glaspladen helt tæt på plastboksen så LED lyset kun er i boksen og ud gennem logoet på glaspladen. Det er også her man skal ind for at skyde frontfilteret ud til venstre hvis det skal rengøres. Det kører i metalstyr i top og bund og låses på plads af holdere i højre og i venstre side falder det lidt ned i nogle låse hakker i selve filteret.



 

Selve frontpladen er fremstillet i plastik og der er store riller/huller i siderne hvor igennem der kan suges køleluft. Nærmest se låse hakkerne til venstresiden og i bagkanten ses de låse som også kan fungere som en slags hængsler under afmonteringen, pladen kan dog ikke hænge i dem.



 

På selve fronten finder man også betjenings knapperne og diverse stik. I højre side sidder startknappen som er en aflang sag med et mærkbart klik når den aktiveres den føles umiddelbart som god kvalitet, det samme er tilfældet med reset knappen som sidder nedenunder. Mellem de to knapper er der en gul LED. Under dækpladen til optisk drev sidder der en række stik det er fra venstre to stk. USB 3.0 stik. herefter de 2 audio stik og igen 2 stk. USB 3.0 stik helt til højre.



 

Toppen af kabinettet kommer vi ret let henover for her er kun den malede stålplade som udgør toppen.



 

På bagsiden af kabinettet ses i toppens venstre side først hullet til I/O skjoldet og ved siden af et større område med meshgitter til en eventuel 120/140mm blæser. så følger de 8 PCI afdækningsplader og afslutningen over plader er rigtigt nydelig da man holder hele monteringsdelen til PCI kort indenbords i kabinettet.



 

I bunden er der et stort støvfilter også fremstillet i plast så den kan klare afskylning, det trækkes ud fra bagsiden af kabinettet. Derudover ses de 4 rigtigt store støttepunkter som kabinettet hviler på.  In Win kalder dem støddæmpere men det har jeg nu lidt svært ved at se virkemåden i.



 

De firkantede huller i støttepunkterne er der man isætter de selvklæbende gummifødder som vel nærmere er der, der optages eventuelle stød og vibrationer og som man kan se er plaststøtterne rigtigt gode til at trække støv til sig enkelt gang på gulvtæppet og så ser de sådan ud.



 

I stedet for at skrive lange sætninger om hvad kabinettet kan indeholde af diverse enheder er der her et billede fra In Win som meget bedre forklarer det. Dette er naturligvis for et vandkølings system. Men en del af målene vil kunne bruges også ved luftkøling bl.a. CPU kølerens højde og grafikkort længden hvis man vil bruge bøjlen til radiatorer eller AIO.

 

På næste side kan i følge med når vi sætter noget hardware i kabinettet.

Sms1907
 
Enthusiast
Tilføjet:
07-12-2016 10:30:53
Svar/Indlæg:
5/1
Jeg forstår simpelthen ikke vandkølingslayout'et? På det billede InWIn har lagt op, så kører man den samme luft igennem tre radiatorer?

Jeg ved godt at luften ikke bliver voldsomt varm af en enkelt radiator, men hele tre burde kunne gøre det! Når luften kommer til den inderste og tredje radiator, er luften så ikke blevet samme temperatur som vandet?

Sidder selv med et dualrad system i mit NZXT h440w kabinet, og den luft der blæses ud af toppen er tæt på, hvis ikke samme temperatur som vandet. At sætte en ekstra radiator på herefter vil bare ikke have nogen effekt 😕

Er der nogen der har prøvet det her kabinet med vandkøl? Det ser satme flot ud ellers!


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
07-12-2016 10:42:05
Svar/Indlæg:
2045/273
#1
Det er vel meningen at blæserne på siden af kabinettet skal levere et mega flow af luft i kabinettet så varmen slipper ud den vej. 🙂


Sms1907
 
Enthusiast
Tilføjet:
15-12-2016 18:59:06
Svar/Indlæg:
5/1
Det kunne være spændende at lave en test af systemet med fuld vandkøling i ?? det ser satme godt ud i hvert fald!


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
15-12-2016 19:01:48
Svar/Indlæg:
2045/273
#3

Ja det kunne det nok, men det er vores tid som fritids skribenter ikke rigtigt til. 🙂