Test: NVIDIA nForce 5 - del 4

HT Exclusive d.  26. maj. 2006, skrevet af Klavs S 6 Kommentarer.  Vist: 8344 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: NVIDIA
DK distributør: Sd-Data A/S
Et andet sted, hvor NVIDIA satser er på det professionelle marked, hvor nForce 5 finder plads i form af udgaven nForce 5 Professional.

Én af de store grunde til at NVIDIA satser her er uden tvivl den større fortjeneste, som markedet giver. I NVIDIA's præsentation gjorde de opmærksomme på at selvom virksomhedens salg på workstation og servermarkedet kun udøgr 5% af det samlede salg, så står markedet for hele 21% af omsætningen, hvilket om noget understreger hvorfor markedet er vigtigt.

nForce 5 Professional er i bund og grund et almindeligt nForce 5 chipset, men NVIDIA har arbejdet på højtryk med stabiliteten. Både stabiliteten af selve silicium-chippen, men også i form af langt mere stabile drivere. Man er klar over at på dette marked handler det om nedetid og ydelse imens pris for en gangs skyld falder i baggrunden.

Med til præsentationen af nForce 5 Professional gav NVIDIA et indblik i hvordan de så fremtidens virksomhedsstruktur indenfor hardware. Her var der ingen tvivl om at NVIDIA tror meget på at tynde klienter fremover vil indtage en stor del af kontormiljøet i stedet for de nuværende selvstændige PC'er. I takt med den almindelige udvikling indenfor hardware og både Intel's og AMD's større stasning på minimering af effektforbruget, mener NVIDIA at de tynde klienter efterhånden kan gøre det helt ud for desktop computere.

Til gengæld vil man - stadigvæk ifølge NVIDIA - se en opgradering på server-siden, hvor flere selvstændige servere bliver til rene server farme. Dertil kommer en stadig stigende interesse for blade-servere, der godtnok stadigvæk er dyre, men deres fleksibilitet og dermed mulighed for at undgå nedetid er ifølge NVIDIA essentielt på det professionelle marked.

En sidste god grund til at holde sig på server- og workstationmarkedet er at flere og flere desktopteknologier starter på server- og workstationmarkedet for senere at "flytte med" over på dekstopområdet. NVIDIA's eget eksempel var deres dual Gigabit LAN, som de nu tager over på desktopmarkedet, men man nævnte også teknologier som RAID og specifikke produkter som Western Digital's Raptor-diske, der begge er kommet af teknologier, som først så dagens lyd på det professionelle marked.
Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
26-05-2006 14:15:23
Svar/Indlæg:
14079/622
nForce 5go vil helt klart komme til at rykke markedsandele fra Intel -> AMD, tror jeg.

Hvis Turion 64 X2 bliver lige så lovende, som den lader til, kan AMD blive rigtig attraktiv på det mobile marked :)

Go AMD!





beatmore
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-05-2006 14:21:41
Svar/Indlæg:
3943/44
#1 lidt seriøs konkurrence på laptop markedet kan i hvert fald ikke skade, intel har jo nærmest monopol.

Og strøm forbruget vs. ydelse er i hvert fald på pentium og turion temmeligt lige, så der er ingen grund til at turion ikke skulle slå igennem med et ordenligt chipsæt.



Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
26-05-2006 14:26:04
Svar/Indlæg:
14079/622
->#2

Så sandt, dog vil jeg mene at Intel core mono bruger mindre strøm end de nuværende Turion. Men den grundlæggende fordel ligger naturligvis i chipsettet :)

Imo er Centrino platformen i hvert fald at foretrække pt. Ogås derfor jeg valgte Pentium Mobile i min laptop :)

Og by the way; som altid, flot artikkel ;)



beatmore
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-05-2006 14:32:19
Svar/Indlæg:
3943/44
#3 core mono er også nyere end turion modellerne, så amd kommer nok snart med nye singel core, med mindre de dropper dem fuldstændigt.

Jeg har også selv intel chip i min laptop, da turion lige var kommet, og det var lidt svært at få dem med et ordenligt gfx uden at skulle på tvinges en widescreen.



Klavs
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-05-2006 19:15:38
Svar/Indlæg:
437/341
#3

Mange, mange tak. :)



gabbadoo
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2006 00:31:22
Svar/Indlæg:
3065/208
Det' sku en nice udvikling nVidia står i spidsen for, og det presser jo konkurrenterne til at forsøge at gøre det endnu bedre.