Layout / Design
Til GTX 1050Ti chippen har GIGABYTE valgt deres mindste WindForce 2X køler, vi har tidligere testet den store model, der ligeledes benytter sig af 2 blæsere men er udstyret med en væsentlig større heatsink. Kortet måler 22 cm i længden og passer derfor i selv de helt små ITX kabinetter, noter dog at køleren stikker godt 1 cm op over udvidelsesporten.
WindForce køleren benytter sig ligesom tidligere, af 90 mm blæsere, og præcis ligesom det større 2X kort, er der kun 2 heatpipes. Som vi efterhånden er vant til, er kortet mulighed for at slukke blæserne helt ved lav belastning, når temperaturen over 60 grader starter blæserne.Ligesom resten af Gigabytes nye kort, savner jeg det gamle metal design. Kølerskjoldet i plastik ser selvfølgelig godt ud, og passer ind i mange kabinetter. Men kvalitetsfornemmelsen er ganske enkelt ikke på niveau med sidste generation.
På bagsiden finder vi en full cover bagplade, som beskytter komponenter bag på kortet, samtidig med det afstiver kortet. Ikke overraskende er det lavet i metal og design samt farvevalg matcher fronten.
På siden af kortet er der GIGABYTE logoet og ordene "Fan Stop", som er LED oplyst og understøtter RGB (16.8 mio farver). Farver kan man styre med den medfølgende software GIGABYTE Xtreme Engine Utility, så man kan tilpasse kortet sit farve tema. Dog gemmer kortet ikke farven selv, men man skal have softwaren kørende ved Windows boot, før den valgte farve træder i kraft. Nogle af konkurrenternes kort husker automatisk den valgte farve, og Gigabyte skulle overveje at implementere denne feature. Selvom GTX 1050Ti ikke behøver ekstra strøm, har GIGABYTE ligesom konkurrenterne valgt at montere et 6-pin PCI-E kort. Det giver kortet mulighed for at sluge yderligere 75 watt, og der skulle derfor være gode muligheder for at overclocke.
Til skærmen er der 1x DVI-D, 3x HDMI 2.0 og 1x DisplayPort. Valget af 3 HDMI porte er noget usædvanligt, og det er nok få GTX 1050Ti ejere som vil benytte sig af mere end 1 port.