Test: MSI GT62VR 7RE Dominator Pro

Bærbare d.  15. maj. 2017, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 28160 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 19515,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: Sharkgaming.dk

Test


I testperioden har jeg været ganske fint tilfreds med GT62VR, der har været brugt til diverse opgaver, gaming og til at skrive denne artikel. En ting man ofte lægger mærke til ved disse højtydende bærbare, er blæserstøjen, men selv under hård belastning er blæserstøjen nogenlunde til at holde ud. Det er dog vel at mærke kun hvis den står på auto, for hvis man skruer helt op manuelt eller det en sjælden gangs sker at den automatisk når højeste hastighed, nærmer vi os et kritisk støjniveau. Varmen lader til at blive flyttet fint væk, og selv under hård belastning, bliver området under tastaturet kun let lunt.  

Selv om det her ikke ligefrem kan siges at være en tynd bærbar, er den med sine knap tre kg ikke blandt de tungeste gaming bærbare, så jeg fandt den faktisk rimelig håndterbar når den skulle flyttes rundt. Generelt vil jeg sige at byggekvaliteten er i den gode ende, dog med undtagelse af selve låget, der flekser lidt for meget ved tryk og vrid. 

En ting der betyder meget for mig personligt, er kvaliteten af tastaturet, og her klarer MSI sig godt. Her har det været en god ting at alliere sig med danske Steelseries, der har leveret et rigtig fint keyboard med gode faste taster med en god feedback. Og så gør det jo heller ikke noget, at lyseffekterne er virkelig fede og godt lavede. 
 


Skærmen er glimrende, og som udgangspunkt er det også et stort plus at opløsningen er hele 4K. Med høj-opløselige skærme er der selvfølgelig det klassiske problem, at ikke alle programmer skalerer lige godt, men lige med denne skærm oplevede jeg, ikke at kunne vælge en standard opløsning som 1920x1080, men kun 1920x1200 - hvilket gav et smalere billede end det maksimale. 

 

Benchmark

Så skal vi kigge på den rå ydelse, der som altid måles med en række benchmarks. 
 

Testmaskinen består af: 
 
MSI GT62VR
CPU: Core i7–7820HK Quad-Core 2.9GHZ / 3.9GHz (Kaby Lake)
Chipsæt: HM175
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1070 
RAM: 32GB 2400 MHz DDR4
SSD: 512GB PCIE GEN3 NVMe SSD
Styresystem: Windows 10 
 
Til sammenligning har jeg brugt følgende:
 
Shark Gaming G15-60
CPU: Core i7–6700HQ Quad-Core 2.6 GHz (Turbo: 3,1-3,5GHz) (Skylake)
Chipsæt: HM170
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1060 
RAM: 16 GB 2133 Mhz DDR4
SSD: PNY 240 GB SSD
Styresystem: Windows 10 
 
GIGABYTE P35Xv6
CPU: Core i7–6700HQ Quad-Core 2.6 GHz (Turbo: 3,1-3,5GHz) (Skylake)
Chipsæt: HM170
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1070 
RAM: 16 GB 2133 Mhz DDR4
SSD: M2 256MB 
Styresystem: Windows 10 
 
MSI GT80 SLI Titan
CPU: Core i7-4720HQ 2,6 GHz  (Turbo: 3,4-3,6GHz) (Haswell)
Chipsæt: Intel HM87
Grafikkort: 2 x NVIDIA Geforce GTX 980M i SLI
RAM: Hynix 16 GB 1600 Mhz DDR3
SSD: 2 x Kingston 128GB i RAID
Harddisk: HGST 1TB  
Styresystem: Windows 8.1 Pro

 

CPU - SuperPi
Først ser vi på processorydelsen ved at udregne Pi med 1 million decimaler. Testen siger noget om, hvordan processoren yder i applikationer, som kun kan udnytte en kerne af gangen.
 


 

Her er der ikke den store forskel at spore, selv om turbofrekvensen på Kaby-Lake processoren er lidt højere end konkurrenterne. 
 

CPU - Cinebench
Med Cinebench testes ydelsen i en applikation, hvor flere kerner kan udnyttes samtidig og inkluderer samtidig en OpenGL test. 
 


 

Her viser den nye generation af processorer sin styrke, og slår komfortabelt de Skylake-baserede konkurrenter i begge tests. 


Overordnet ydelse
PCMark består af en række tests, der skal simulere ydelsen ved forskellige slags brug af maskinen. Home dækker blandt andet over "let gaming", Creative dækker billedbehandling og lignende, mens Work er lettere opgaver og videochat. PCMark 8 indeholder også en test af harddisken. 
 


 

I PCmark er det kun i Work-testen MSI GT62 ikke står tilbage som den klare vinder. Særligt i Creative-testen giver den nye processor-arkitektur en fordel og slår konkurrenterne med en stor margin. 
 

3Dmark
Så retter vi fokus mod grafikydelsen, og vi lægger ud med at teste i de to nyeste versioner af 3DMark.

 


Da 3Dmark er meget afhængig af grafikprocessoren, er det som forventet at MSI GT62 og maskinen fra GIgabyte ligger side om side, da de begge er baseret på Nvidia GTX 1070 grafik. 


Spil
En ting er de standardiserede benchmarks, men lad os se, hvad der sker, når vi tester med nogle spil: 
 


 

Som forventet meget høje framerates i alt i FullHD opløsning eller under, og selv i 4K opløsning og alt slået til kunne der faktisk komme en nogenlunde framerate ud af det. Hvis man insisterer på at spille i 4K opløsning, vil jeg dog anbefale at skrue en smule ned for detaljerne for at få en helt stabil oplevelse. 
 


 

Igen viser GT62VR rigtig gode takter, og slår end dog meget komfortabelt maskinen fra Gigabyte, der ellers har samme grafikkort ombord.  
 


 

I Metro Last Light kunne jeg desværre ikke køre testen i de mellemste opløsninger. I FullHD med alle detaljer slået til fik jeg imidlertid lige omkring 100FPS ud, og selv i 4K, behøver man ikke skrue helt ned for detaljerne for at få en god oplevelse ud af det. Lidt spøjst er det at Gigabyte i 4K løb med sejren, men det stadig er tallene fine.   
 


Også i Tomb Raider giver alt under 4K ikke antydningen af problemer og frameraten er skyhøj. Vi kommer lidt længere ned i 4K, men stadig ligger den højt og på et niveau der bestemt er værd at spille. 


Batterilevetid
Til sidst ser vi på, hvor lang tid batteriet kan holde maskinen kørende, der testes under fuld belastning, afspilning af film i loop og to tests fra PCMark 8.
 


For første gang i denne test bliver jeg lidt skuffet over resultatet, da det kun lykkedes at presse godt en time og 30 minutter ud af maskinen i de to PCMark batteritest. Det gik lidt bedre når det kom til afspilning af film som en simulation på lidt lettere brug, men imponerende er det ikke.