Layout / Design
Plastic Fantastic er min umiddelbare reaktion på køleren, som dækkes af et plastikskjold der generelt føles tyndt og skrøbeligt. Blæserne er blandt de større modeller vi finder på grafikkort og måler 10 cm, dermed kan de flytte rigeligt med luft. Heatsinken er ligeledes stor og benytter sig af 4 heatpipes, til at flytte varmen. Desværre er der ikke direkte kontakt fra chippen til kølerens heatpipes, her var der måske noget ydelse at hente for XFX.
Med målene 27 x 12.4 x 4 cm har man valgt at holde sig inden for de 27 cm, som selv de billige kabinetter tilbyder af plads til udvidelsesportene. XFX har dog valgt store blæsere, hvilket gør kortet tilsvarende højere, hav derfor 3 cm ekstra plads over porten.
Jeg observerede ingen coilwhine under testen.
XFX har lidt mod min forventning valgt at udstyre kortet med en backplate. Den følger resten af kortets design, og holder kortet fra at hænge skævt.
Ligesom resten af RX 580 kortene, har XFX valgt en 8-Pin PCI-E strømport. Som vi tidligere har været inde på, er RX 580 hovedsaglig et overclocket RX 480 og derfor er strømforbruget også højere. Ved PCI-E porten finder vi også en diode, der skifter farve hvis kortet får for lidt strøm, dette kan være praktisk i ældre systemer hvor strømforsyningen måske er slidt eller for lille til 580 chippen.
Afsluttende tager vi et kig på udgangene, og her er der frit valg på alle hylder. Kortet har tre DisplayPort 1.4, en HDMI 2.0b og et enkelt Dual-Link DVI-D stik. RX 580 understøtter op til 5K ved 60Hz, dog skal du nok kigge på større grafikkort ved de opløsninger.