Bundkort, Intel d. 19. juni. 2017, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer. Vist: 12879 gange.
GIGABYTE har sendt os en masse info om deres netop udgevne bundkort til X299 platformen. Vi må desværre nogle dage endnu vente med at se og føle på selve bundkortene, da vi endnu ikke har modtaget samples fra GIGABYTE. Men medens vi venter kan vi da se på lækre billeder. Vi lægger ud med topkortet i AORUS GAMING serien. Dets navn er X299 AORUS GAMING 9.
Selve kassen til Gaming 9 afslører ikke meget og udover AORUS navnet ses deres logo af en høg på oversiden af kassen.
Sådan tager bundkortet sig ud ovenfra med og uden LED lys. GAMING 7 & 9 har fået RGB LED lys i RAM soklerne og PCIe soklerne.
Et view fra højre afslører at der er 2 spækker i I/O inddækningen og Audiodelen og også her kommer der RGB led lys ud fra.
De 3 M.2. SSDpladser er ret tydelige eller om ikke andet så deres køleplader.
I/O afdelingen ser rimelig neutral ud sådan hurtigt set, men den har fået en akryl dækplade som også kan udlede LED lys. Der er WI-FI stik til en antenne og audiostikkene er guldbelagt. Derudover ses der 9 USB 3.0 til 3.1 stik. Der er også 2 stk. LAN stik.
Aorus X299 Gaming 7 hedder næste bundkort som stadig hører til i den absolutte topklasse af Gaming bundkortene. Der er sparet hist og her men ikke det helt vilde dog mangler der på dette bundkort f.eks. kølepladerne til M.2. SSDerne.
Da GAMING 7 & 9 ligger ret tæt på hinanden i funktioner og lignende ser kassen da også ud til at ligne GAMING 9 til forveksling bortset fra at 9 eller erstattet med et 7 tal.
Også her et kig fra oven med og uden lys. Designet ligner GAMING 9 til forveksling. Over I/O stikkene er der placeret en skærm med AORUS logoet i hvid skrift. Selve designet ser ligesom GAMING 9 ret lækkert ud og der er 4 RAM pladser på hver side af CPU soklen.
Der er 5 PCIe pladser til grafikkort, så her er mange muligheder for at kombinere flere grafikkort.
I/O afdelingen er også næsten identisk med GAMING 9, dog mangler der tilsyneladende den flotte bag plade som GAMING 9 er født med.
Så er vi nået til Gaming 3 bundkortet som er en lidt mere skrabet og prisvenlig udgave af Gaming bundkortene og en af de ting der er sparet på er audio delen som er baseret på 1220 Audio codec.
Her det så kassen til GAMING 3 og den ligner også designet fra de 2 andre GAMING bundkort, der er dog ikke vist lige så mange funktioner i underkanten af kassen som på GAMING 7 & 9 da bundkortet her er en billigere udgave.
Ovenfra ser GAMING 3 sådan ud. Her er f.eks. kun en M.2. SSD plads over første PCIe slot og her medfølger der ingen køleplade til SSD'en. en anden ændring er at kun de 2 af PCIe soklerne er udstyret med LED lys og armor (stålforstærkning af PCIe slottet)
Ram soklerne har heler ingen LED lys, til gengæld er adskillelsen til audio kortet på dette GAMING 3 oplyst.
Her et kig fra venstre. Køleprofilen til chipsætter er ændret her på GAMING 3 og virker længere end på de 2 forrige bundkort. Der er dog stadig lys i AORUS logoet.
Her i I/O afdelingen er vi nede i det helt basale layout og tilvirkning. Tårnene som stikkene er monteret i kan dog godt være fremstillet i rustfrit stål, da det stadig er et rendyrket Gaming bundkort som skal kunne klare lidt af hvert. Audio stikkene er dog ikke længere guld belagt.
Næste Bundkort hedder Aorus X299 ULTRA GAMING og det skulle placere sig mellem Aorus Gaming 3 og Gaming 7 bundkortene, da printet det er baseret på er det samme som 9 og 7.
Og selve kassen som bundkortet leveres i er holdt i samme stil som de øvrige bundkort fra AORUS i GAMING serien.
Æske og bundkort ved siden af hinanden siger lidt om størrelsen da bundkortet er i ATX formfactor lige som de øvrige.
Et kig ovenfra afslører et bundkort som har det samme LED lys i både RAM sokler og alle PCIe soklerne. Afdækningen af audio kortet mangler også her ligesom på GAMING 3 bundkortet. Der ser dog ud til at der igen er plads til 3 SSD'er men med kun en køleplade.
Fra venstre ser vi igen dækslet i chipsættets køleprofil som kan personliggøres hos GIGABYTE.
I/O afdelingen er som på GAMING 3 bundkortet blot med USB 3.0 og USB 3.1 fordelt på en anden måde. Audio stikkene har heller ikke på ULTRA GAMING guld belægning.
Det sidste i rækken af bundkort til X299 Chipsættet og det er GIGABYTE selv der lægger navn til her. Navnet er X299 UD4 og UD står hos GIGABYTE for Ultra Durable eller ultra lang holdbarhed.
Udenpå kassen ses navnet på bundkortet og et stort UD skjold, så Ultra Durable fremhæves nok en gang.
Ovenfra ser bundkortet ud som på billedet og farvevalget er sort, grå og hvid. Der er tilsyneladende kun LED lys i striben ved siden af audio delen i venstre side af bundkortet.
Et kig fra venstre side afslører ikke flere spændende funktioner. Layoutet er der ikke det store at udsætte på da det faktisk er ret fast på grund af de mange RAM sokler og 5 fuldlængde PCIe slots.
Der er plads til 2 M.2. SSD'er og køleprofilen til chipsættet er pænt stor med Ultra Durable trykt i hvis tekst ovenpå.
I I/O afdelingen er der på dette bundkort ingen form for afdækning af kasserne/enhederne som diverse stik er monteret i. Audio stikkene er heller ikke på dette bundkort guldbelagt. Der er fra venstre et kombineret PS/2 stik og dernæst 8 USB 3.0 og USB 3.1 Stik samt et enkelt LAN stik.
Her stopper reviewet indtil vi modtager et eller flere bundkort fra Gigabyte/Aorus.
Anmeld
Information