Test: DFI Lanparty UT RDX200 CF-DR

Bundkort, AMD d.  15. juni. 2006, skrevet af Emillos 4 Kommentarer.  Vist: 9520 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: DFI
DK distributør: Nordisc Distribution

BIOS



Nu skal vi se lidt på bundkortets BIOS. Lige når man tænder systemet, bliver man mødt af at post-screen, der ser således ud.



Man er altså ikke i tvivl om, hvilket bundkort man har med at gøre. Den ordinære post-screen, der viser clockfrekvens, ramhastighed osv., skal slås til inde i BIOS, før den bliver vist under opstart.
Der er ikke angivet, hvordan man åbner bios indstillingerne som sædvanligt. Men eftersom delete er meget brugt på området, gav jeg denne et tryk eller to - og vupti, biosindstillingerne kommer frem.



Som der står øverst, er her tale om en Award BIOS, hvilket er positivt i mine øjne.
Under "Standard BIOS Features", kan man sætte dato og klokkeslæt, samt styre sine drev.



"Advanced BIOS Features" er stedet, hvor man sætter boot-prioriteterne, og andre harddisk funktioner.



Hvis man vil ændre noget på de integrerede enheder, så som lyd og USB-controlleren, samt hotkeys til power-on, skal man ind under "Integrated Peripherals".



"Power Management Setup" giver sig selv.



Under "PnP/PCI Configurations" kan man indstille, om bundkortet skal starte med at tjekke for PCI eller PCI-E grafikkort, plus PCI latency og pin-assignments.



Et punkt længere nede, ligger "PC Health Status", hvor man kan indstille ens blæsere efter behov. Derudover kan man naturligvis se temperaturen på ens hardware, samt spændingerne ens strømforsyning leverer.



Nu er vi nået til den spændende del, godfather of all menu points - "Genie BIOS Setting"
Her kan man stille på clockfrekvenser, spændinger, LDT, samt rammens timings, hvor DFI er kendt for at være meget omfattende, på godt og ondt. Omfattende er den i hvert fald.



Til sidst møder vi "CMOS Reloaded", hvilket indeholder noget jeg ikke har oplevet før; nemlig muligheden for at gemme og hente sine biosindstillinger. Vildt smart, efter min mening.



auhagen
 
Superbruger
Tilføjet:
15-06-2006 23:27:48
Svar/Indlæg:
53/7
God og fyldig guide..

Keep up the good work :)



[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-06-2006 20:12:30
Svar/Indlæg:
2175/21
god test, her er lidt viden fra egen erfaring og www.dfi-street.com hvor folk med dfi kort kan få ekstrem god support det meste af døgnet til næsten alle slags problemer...

DFI har haft ekstremt meget bøvl med deres ati bundkort...der har været mange problemer med at det chipset generelt opførte sig sært på DFIs boards....

chipsetblæseren: samme som nf4 boards...den larmer ret hurtigt, og i mange tilfælde bliver den hurtigt slidt og larmer så endnu mere......



Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
16-06-2006 20:22:42
Svar/Indlæg:
14079/622
->#1 & #2

Takker for roserne :)..

#2 sådanne erfaringer er en kanon idé, at bringe i testen - god kommentar, godt forslag til en anden gang ;)

Har ASUS egentlig noget alá DFI-Street ?



[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-06-2006 03:50:54
Svar/Indlæg:
2175/21
tror sq ikke der er nogen bundkort producent der har en så dedikeret og eksperimenterende support online som dfi-street.....uanset hvad så er de simpelthen tændte på at hjælpe folk selvom problemet er selvforskyldt eller ej...og deres brugere derinde ved meget, og eksperimenterer meget. selvom man selv har sat en hjemmelavet chipset blæser på anser DFI det ikke som en undskyldning til at ophæve garantien på boardet...bare den kan holde temp nede på under den kritiske temp......det er somom de er glade for al den input de kan få...godt som skidt :)