BIOS
Nu skal vi se lidt på bundkortets BIOS. Lige når man tænder systemet, bliver man mødt af at post-screen, der ser således ud.
Man er altså ikke i tvivl om, hvilket bundkort man har med at gøre. Den ordinære post-screen, der viser clockfrekvens, ramhastighed osv., skal slås til inde i BIOS, før den bliver vist under opstart.
Der er ikke angivet, hvordan man åbner bios indstillingerne som sædvanligt. Men eftersom delete er meget brugt på området, gav jeg denne et tryk eller to - og vupti, biosindstillingerne kommer frem.
Som der står øverst, er her tale om en Award BIOS, hvilket er positivt i mine øjne.
Under "Standard BIOS Features", kan man sætte dato og klokkeslæt, samt styre sine drev.
"Advanced BIOS Features" er stedet, hvor man sætter boot-prioriteterne, og andre harddisk funktioner.
Hvis man vil ændre noget på de integrerede enheder, så som lyd og USB-controlleren, samt hotkeys til power-on, skal man ind under "Integrated Peripherals".
"Power Management Setup" giver sig selv.
Under "PnP/PCI Configurations" kan man indstille, om bundkortet skal starte med at tjekke for PCI eller PCI-E grafikkort, plus PCI latency og pin-assignments.
Et punkt længere nede, ligger "PC Health Status", hvor man kan indstille ens blæsere efter behov. Derudover kan man naturligvis se temperaturen på ens hardware, samt spændingerne ens strømforsyning leverer.
Nu er vi nået til den spændende del, godfather of all menu points - "Genie BIOS Setting"
Her kan man stille på clockfrekvenser, spændinger, LDT, samt rammens timings, hvor DFI er kendt for at være meget omfattende, på godt og ondt. Omfattende er den i hvert fald.
Til sidst møder vi "CMOS Reloaded", hvilket indeholder noget jeg ikke har oplevet før; nemlig muligheden for at gemme og hente sine biosindstillinger. Vildt smart, efter min mening.