Layout
Når man har et LAN-Party bundkort monteret i sin maskine, er de fleste allerede klar over det, når de ser det på afstand. DFI har nemlig valgt, at lave kortet i en sort PCB, med gule porte overalt.
De er ikke bare almindelig gule, men UV reaktive. Så når man så monterer UV lys i kabinettet, lyser bundkortets porte markant op og gør sig bemærket.
Det er en lækker detalje, som DFI har holdt fast i. Er man ikke til den slags lir-effekt, kan man altid undlade, at montere UV lys i maskinen.
Kigger vi på det overordnede layout, ser man hurtigt noget ganske usædvanligt, nemlig placeringen af RAM-slots. DFI har tidligere haft monteret disse slot på tværs henover CPU-soklen. Dette skyldes højst sandsynligt, at DFI ønsker, at RAM i deres bundkort nemmere skal slippe af med varmen, da DFI netop er kendt for at kunne tweake RAM ganske meget.
Dette nye tiltag virker ret gennemtænkt, da man ofte har en kabinet blæser monteret over I/O portene, og dermed vil man også få et air-flow henover de monterede RAM. Om det virkelig er grunden skal jeg ikke kunne sige, men jeg kan ikke umiddelbart finde en anden grund til denne placering. Som man kan se, er der rigeligt plads til, at åbne RAM-slots selv med grafikkort monteret.
CPU-soklen sidder længere ude mod højre side af bundkortet, hvilket også er en anelse specielt. Rammen til at holde CPU-køleren er også UV reaktiv.
Imellem CPU-soklen og ATX stikket, kan man se at mosfets bliver kølet af passive køleprofiler. Igen et tiltag, der viser at DFI kortet, er et kort til overclocking og høj ydelse. Ved siden af ATX stikket finder vi to IDE porte, som også er UV reaktive.
Selvom nordbroen på dette chipset, skulle afvikle mere varme end forgængeren, som mange kølede med passiv køling, har DFI valgt en aktiv køleløsning til. Det er uden tvivl igen på grund af overclocking mulighederne, og det skal da lige nævnes, at blæseren er ganske lydløs.
Ved siden af nordbroen, finder vi en passiv kølet ULi chip.
De fire seriel porte i højre side af billedet, er koblet på ULi chippen, hvor de fire i bunden er koblet på Sil3114 controlleren. Lige over de fire nederste porte, kan man se Silicon Image chippen. Alle portene her er også UV reaktive, ligesom soklen til batteriet faktisk også er. Til højre for batteriet kan man se to små knapper, den ene er en power knap og den anden er en reset knap. Ganske behageligt for overclockere, at man nemt kan komme til det, hvis bundkortet f.eks. ligger på bordet.
Der, hvor de UV reaktive porte virkelig slår igennem, er helt sikkert ved PCI portene. Hele syv UV reaktive porte finder man her! Med to PCI-E x16, to PCI-E x1 og tre PCI porte, er der også rig mulighed for, at montere udvidelses kort i maskinen. Afstanden mellem de to PCI-E x16 porte, gør at der er plads til en ganske stor grafikkorts-køler.
Helt nede i venstre hjørne, finder vi den sidste lækre detalje på dette bundkort. DFI har valgt, at montere et lille display på kortet, som i daglig tale er kendt som "Diagnostic LED". Det giver nogle gode muligheder for, at fejlfinde når man roder med BIOS osv.
Som det sidste viser jeg her I/O panelet på DFI kortet. Som man kan se er der rigeligt af tilslutninger, og ønsker man at gøre brug af jackstik frem for den optisk ind/udgang, kan man nemt montere den medfølgende bracket, der lige er til at montere.
Alt i alt et super lækkert design og layout fra DFI her. Jeg kan intet finde at pege fingre af her!