Test: ASUS ROG Claymore Core

Styre-enheder d.  23. oktober. 2017, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 17296 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1145,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Layout / Design


Selv om Claymore ved første øjekast er pænt og stilrent, er der alligevel noget anderledes ved det i kraft af ROG-logoet i fronten. Den lidt specielle front gør desværre, at der ikke kan monteres en håndledsstøtte. Under tasterne er en sort metalplade, der giver en følelse af kvalitet ikke mindst i kraft af den ekstra tyngde. 
 


Under hver tast er en LED, der kan tilpasses på alverdens måder. Her nedenfor har jeg sat fuldt blus på med en masse farver, men man kunne også vælge en mere diskret bølge hen over tastaturet, eller 7 andre lys effekter. 
 


Tastatur layoutet er ret standard, men ud over de primære funktioner er der også indbygget en række genvejstaster, som tilgås via FN-tasten. Der er de sædvanlige genveje til kontrol af medieafspilning og lyd og skift mellem keyboardets profiler for blandt andet lyset. F1-F4 styrer den såkaldte repeat rate, som er hvor hurtigt tastaturet skriver samme tegn efter hinanden, hvis man holder en tast nede. 
 


En sidste genvej jeg vil nævne, er mulighed for at justere lysets farve, styrke og måde at lyset på. Dette foregår via FN+piletast, samt Del, End og Page Down, hvor de tre sidstnævnte desuden skifter farve alt efter hvor meget der skrues op for henholdsvis rød, grøn og blå.

Ud over de nævnte genveje, kan man faktisk også indspille makroer direkte på keyboardet, dog har man lidt bedre muligheder for at tilpasse makroen, hvis man gør dette ved hjælp af den medfølgende software. 
 


 

USB-kablet sidder ikke permanent fast, men monteres via en USB-port på bagsiden, hvilket jo er ret smart, hvis din kat eller andet husdyr har tendens til at gnave i kablerne. Kablet kan føres direkte bagud, skråt til en af siderne eller helt lige ud til en af siderne. 

På bagsiden er selvfølgelig også to fødder til at give noget mere vinkel på tastaturet, samt gummidupper til at holde det lidt bedre på plads. 
 

 


Hele metalpladen under tasterne er indgraveret med et mønster inspireret at Maya-indianerne. Det er ret diskret, men samtidig noget der giver lidt ekstra end en helt glat overflade. 
 

 
 

Vi tester i dag versionen af Claymore Core med Røde taster fra Cherry. Huset omkring kontakterne er semi-transparante, for at lyset fra LED'erne bedre kan sprede sig.   
 


Ved et kig på bagsiden kan vi se, at det er relativt høj bag til, i kraft af lidt ekstra luft. 
 


Fronten med ROG-logoet, og mellemrumstasten der en ekstra gang understreger at det er et produkt fra Republic of gamers serien. 
 


 

Selv uden de to fødder slået ud, er tastaturet relativt højt, og skråner en anelse. Bag et lille gummidæksel gemmer der sig en række kontakter, der skal bruges hvis man køber versionen med numerisk tastatur, eller senere tilkøber dette, så klikkes det på her. 
 


 

Højre side er identisk med venstre, hvilket betyder, at hvis man tilkøber det numeriske tastatur senere, kan man faktisk vælge at montere det i både højre og venstre side, alt efter hvad man foretrækker. Dette er unægteligt en smart ting at kunne, men designmæssigt pynter dækslet ikke specielt.