Software
For at få det optimale ud af G603, skal man en tur ind forbi Logitechs hjemmeside, og hente deres gaming software. Det går ganske let, bortset fra, at det er en ganske stor fil på hele 115 MB. Den ret store filstørrelse må skyldes, at dette er den samme software, der bruges til alle Logitechs gaming produkter, og det skal således kunne genkende dem alle. Til testen havde jeg hele fire produkter fra Logitechs G-serie tilsluttet samtidig, og minsandten om ikke den fandt dem alle, og jeg i menuen i bunden frit kunne skifte imellem dem.
Hvis vi koncentrerer os om dagens testobjekt, får man ved at vælge dette i listen, som en start et overblik over musen. Her kan man vælge imellem at bruge profilerne lagret i musens interne hukommelse, eller gøre brug af profiler på computeren, hvor sidstnævnte giver lidt flere muligheder.
Hvis man vælger den interne hukommelse, kan man så klikke sig videre til selve indstilling af musens funktioner på billedet til højre. Her kan man justere på de forskellige DPI niveauer, man vælger selv antallet, men dog højest fem. Her er også en mulighed for at justere på "Polling rate" altså hvor mange gange i sekundet, der skal overføres et signal til computeren. Det er dog også dette, som den lille knap på undersiden justerer mellem, så det må være det høje niveau der her justeres på.
Hver af de seks knapper (incl knappen i schroll hjulet) , kan justeres til at have en anden funktion end standard. Når man har valgt at bruge musens interne hukommelse, får man mulighed for at vælge en række standardkommandoer, genveje (for eksempel Windows tast + D) eller tastekombinationer (makroer). Dette er et okay udvalg, men for at få den fulde palette skal man anvende indstillingerne på computeren.
Når man anvender indstillingerne gemt på computeren, får man lidt flere muligheder end ved brug af den interne hukommelse. I stil med G613 keyboardet, får man her mulighed for, at oprette flere forskellige profiler, som man kan skifte imellem. Skiftet kan man gøre manuelt via softwaren, eller ved at tilknytte specifikke programmer, som skal aktivere givne profiler når de startes. Hvis man vil have lidt hjælp til at konfigurere musen til særligt spil, kan man søge efter pre-definerede profiler til over 600 spil og programmer.
Ved brug af softwaren, udvides listen over måder man kan konfigurere tasterne. Ud over mulighederne fra før, får vi blandt andet mulighed for at starte specifikke programmer op, eller tilgå en af seks Ventrillo kommandoer.
På tastaturer ser man efterhånden ofte, at der er inkluderet en feature, der giver muligheden for at genere et såkaldt heatmap over hvor ofte man bruge hver tast. Den mulighed har Logitech adopteret, således at man kan se hvor meget de forskellige knapper på musen anvendes. Både hvor meget og hvor lang tid de holdes inde.