Test: ASUS A8R-MVP

Bundkort, AMD d.  20. juli. 2006, skrevet af Emillos 2 Kommentarer.  Vist: 11643 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: Rosenmeier

Layout





Ved første øjekast, studser jeg lidt over den karakteristiske brune "asus-farve". Sort er efterhånden ved at være trenden, men ASUS kører altså oldschoolstilen på nogle af deres bundkort stadigvæk.



Det næste jeg lægger mærke til, er den passive heatsink på chipsettet. Det er rigtig fedt med en passiv løsning, når nu mange bundkort er præget af en støjende blæser.
En anden trend er passivt kølede mosfets - noget ASUS har taget med. Nogle af mosfets'ene er passivt kølede, mens andre er nøgne.



Strøm-, sata- og IDE-stikkene er placeret hensigtsmæssigt. 24-pins stikket er placeret nederst til højre ved rammene, mens sata stikkene er placeret nederst til venstre, ved sydbroen. To af IDE-stikkene af bøjede, så kablerne ikke skal ind på bundkortet - fin detalje. Dog stiller jeg mig uforstående overfor 24- og 4pinsstikkets forskydninger; men slemt er det ikke.



Afstanden mellem PCI-Express portene er meget almindelig. Der er en PCI-E x1 port imellem, som man ikke kan bruge hvis man kører crossfire. En lidt sær ting ved PCI-Express slotsene, er at der er byttet om på slot 1 & 2, så man skal have fat i det nederste, hvis man skal køre single mode. Egentlig synes jeg det er fint, da der så kommer mere plads omkring CPUen. Shunt-kortet skal isættes ved singlemode, da det viderefører PCI-E x8 signalet til den primære pci-e port. Hvis ikke man isætter dette, får man kun x8 båndbredde at lege med i singlemode.



Bagpå finder vi ganske almindelige tilslutninger. PS2 porte, parralelport, 4 USB stik, LAN, firewire og 3 lydstik.


Coctail
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-07-2006 15:27:06
Svar/Indlæg:
2353/24
Dejlig artikel med god dybde du har fået brygget sammen :)



Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
22-07-2006 12:32:42
Svar/Indlæg:
14079/622
->#1

Tak skal du have.. er jeg glad for du synes :)