Test: Hauppauge WinTV-HVR 1300 Media Center Kit

Tilbehør d.  05. juli. 2006, skrevet af epi^zepto 12 Kommentarer.  Vist: 41102 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Hauppauge Digital
DK distributør: Hauppauge Digital

Hauppauge WinTV-HVR 1300 Media Center Kit



Indledning


Hauppauge Digital Inc. har været førende på markedet i at bringe TV-funktionen til PC'er siden 1992. Vi har set rigtig mange spændende produkter fra dem igennem tiderne og fælles for dem alle er at de ofte hurtigt får et godt rygte både når det drejer sig om analog og digitalt signal.
Ifølge Hauppauge er WinTV-serien det førende TV-kort på markedet.



Det er da heller ikke mærkeligt at et firma som Hauppauge derfor er kommet ind under Microsofts lange negle i forbindelse med HTPC'er. Microsoft ønsker nemlig gerne deres gode kvalitet og om det også har noget at sige at begge firmaer er amerikanske kan vi kun gisne om.

Hvad jeg kan fortælle er at deres WinTV-HVR 1300 Media Center Kit er landet på Hardware-TEST, hvor det skal testes i min HTPC.

Det synderlige ved dette kort er at det er det første digitale TV-kort vi skal teste fra Hauppauge og jeg er mildest talt spændt på at se hvad det kan.


Pakkens indhold


Kortet kommer i en kasse på ca. 30x20x10cm. Kassen er denne gang lilla. Hauppauge plejer at anvende orange, men det kan være fordi de ønsker at adskille de digitale og analoge produkter, men da det er et hybrid kort kan det også tage analogt signal.
Et lille logo på forsiden indikere at der er tale om DVB-T, altså terrestrial

I kassen finder man:
  • WinTV-HVR 1300 kortet
  • IR modtager til USB
  • IR fjernbetjening m/ Windows MCE design
  • Ekstra IR øje til IR modtageren. (Til satellitmodtager og digitale TV-bokse)

  • FM-radio antenne
  • Driver CD
  • Manual
  • 2 stk. AA batterier



    Dette må siges at være en god bundle. Der er alt det der skal være med. Nogle vil måske undre sig over der ikke er en software CD med, men da kortet er designet til Windows Media Center Edition er der altså ingen grund til at vedlægge alternativ software.
  • McTBeer
     
    Superbruger
    Tilføjet:
    05-07-2006 15:24:54
    Svar/Indlæg:
    361/82
    jeg savner lidt noget med at i tester hvor mange kanaler den kan modtage. For jeg har hørt en lille fugl synge om at dette kort kun kan modtage de digitale signaler. Dvs at hvis man har kabel tv/stofa så vil man kun kunne miodtage DR1/2 Tv2 med den og ikke andre kanaler som MTV, Discovery osv. Er det ikke noget som i kunne undersøge når i nu testede kortet?



    Moze15
     
    Superbruger
    Tilføjet:
    05-07-2006 18:25:41
    Svar/Indlæg:
    1235/80
    en lille tilføjelse til #1's ofrslag kunne være at i testede hvor meget det kræver at få tunet kortet ind til de forskellige kanaler, om kortet kan gøre det per automatik - og hvor lang tid det tager at finde alle kanaler.....



    Morten-[TB]-
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    05-07-2006 19:00:27
    Svar/Indlæg:
    4310/364
    JEg skal lige høre hvor mange kanaler man kan tage når man bare betaler nårmal licens?



    Seraph
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    05-07-2006 19:26:11
    Svar/Indlæg:
    624/55
    Jeg må indrømme at jeg syns kortet får alt for lav en karakter.
    Det kommer klart til udtryk at du forventer at kortet har alt og kan alt, det synes jeg ikke er fair.
    Du nævner bla at fjernbetjeningen er bedre end den originale MCE remote, dog får den stadig kun en middelmådig score ??
    Udover det er kortet bygget til digitale signaler, alligevel forventer du at kortet har en analoge muligheder.

    Jeg vil hermed tilføje at jeg ikke mener det er en dårlig anmeldelse som jeg kunne lave meget bedre, men alligevel synes jeg det kommer til udtryk at du har forventet meget mere end hvad kortet er bygget til.

    Det er vel ikke en artikel der handler om hvilketkort der er det ultimative media center kort?

    (måske er jeg bare for kritisk mht anmeldelsen, er det tilfældet undskylder jeg, det var bare min kommentar 😉 )



    Beach
     
    Superbruger
    Tilføjet:
    06-07-2006 01:26:19
    Svar/Indlæg:
    112/15
    Tja.... Når du alle andre er i brokkehjørnet så må jeg jo også lige.... *S*

    Det fremgår ikke nogle steder om du rent faktisk tester kortet med et analog eller digitalt signal!
    Der beskrives et let "grumset" signal hvilket får mig til at tro det er testet fra en analog kilde hvilket nok kun et tænkt som et sekundær indputsignal fra Prod side.

    Her kunne jeg rigtig rigtig godt tænke mig at se selv samme kort testet med et digitalt indput og derefter sammenlignet billedet med det analogt. Er der noget at hente der????

    Står selv og skal til at købe endnu en tuner (har nu MCE500) og hænger lidt ved om man skulle vente til de kommer med en dobbelt digital eller jeg bare skal kaste mig over endnu en MCE500....

    Der skrives også at det er objektivt at vudere billedkvalitet / lydkvalitet på sådan et kort da man kun kan ligge billeder ind på HW-test.... Kunne det ikke være en ide (tror jeg har skrevet det tidligere i en test) at optage et prøvesignal fra en TV-station i kortets absolutte bedste kvalitet, og ligge den fil der kommer ud af det til download et eller andet sted???
    Det er jo ikke nødvendigt at optage flere timer, bare 15-30 sekunder er jo rigeligt til at vudere om det ene signal er bedere end det andet. Her tænker jeg også digital kontra analog signal.

    Et minus ved kortet er vel også at det umiddelbart ikke kan optage / gengive HDTV eller er det bare mig der har misforstået noget.

    Og så lige den sidste og vel også ret væsentlige ting--->
    I Artikkel info står der du har lånt kortet af Hauppauge Digital mens det danske firma GS Scandinavia har haft fornøjelsen af at prod. det. Er det ikke lige omvent🙂







    helten
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    06-07-2006 16:41:06
    Svar/Indlæg:
    1/0
    Hep!

    Jeg har selv sådan et kort, og der er en vigtig detalje, der ikke helt passer. HVR-1300 HAR en hardware encoder til den analoge indgang...sikker på du ikke har fået et HVR-1100??

    Man kan finde specs for kortet her: http://www.hauppauge.co.uk/pag...



    danskal
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    07-07-2006 01:42:57
    Svar/Indlæg:
    1/0
    Vedr: kommentar om remoten..... Den remote som følger med, ER den fra Microsoft: det er bare den seneste version (og den eneste man kan købe nuomdage). Den er til gængæld ret lækker at holde på og rimelig nem at bruge. Men Hauppauge har ikke noget med dets design/udførelse at gøre.



    Omegasteffy
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    07-07-2006 03:00:59
    Svar/Indlæg:
    67/10
    Samme spørgsmål som #6. Har du forsøgt at måle hvor meget kortet egentligt bruger af CPUkraft?

    Så vidt jeg kan se har kortet ikke understøttelse af fremtidige HD opløsninger. Det kunne være fedt hvis i fik mulighed for at teste nogle af Compros kort. Var selv helt overbevist om at det skulle være et HVR-1300 kort jeg skulle have, men er godt nok kommet lidt mere i tvivl på det seneste.



    Skaterkenneth
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    07-07-2006 13:38:22
    Svar/Indlæg:
    1/0
    Halløjtaler
    Efter at have læst testen var der noget der spring mig i øjnene var: "Den elektroniske programguide virker også fint og er et udspring af den digitale tuner. Det er nemlig ikke muligt at bruge EPG'en med en analog tuner."
    Skulle vi ikke være enige om at EPG'en fungere påtrods af om denne måtte være sat i forbindelse med et Digitalt eller analogt tuner kort, da info indhentes via nettet, så længe dette er MCE godkendt.



    K1lroy
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    07-07-2006 23:31:14
    Svar/Indlæg:
    767/119
    #3 - alt mellem 1 og 10.000.000 kanaler, okay nok lidt overdrevet - men kommer an på hvor du bor.. Du burde kunne modtage DR1, DR2 og TV2 over det meste af landet via stue/loft antenne, men licensen er ikke et krav for at modtage signalet..

    #9 - Er ret sikker på at han taler om den EPG der bliver sendt vi DVB-nettet, og ikke Internettet..



    Hvidgaard
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    13-07-2006 19:13:28
    Svar/Indlæg:
    1548/24
    Jeg mener lissom Helten i #6 at der må være tale om en fejl når hwt beskriver kortet som værende uden hardware encoder til analog-delen. Jeg har selv kortet og når jeg optager et analog signal bruger den omkring 20% CPU på en sempron 2800+ hvilket jeg mener er for lidt hvis det er software baseret.

    Man kan jo bruge fornuften og spørge sig om HVORFOR der skulle være en hardware MPEG2 encoder til det digitale signal når det nu modtages som MPEG2 :00 (og ja, kortet har en hardware encoder) så der mangler lige en rettelse så Hauppage ikke bliver sure på hwt.dk over den fejlagtige påstand ;)

    (Jeg vil derfor pointere at kortet rent faktisk HAR en hardware encoder til analogdelen)

    Udover det kan jeg sige at jeg personligt syntes at den analoge billedkvalitet bestemt ligger og mænger sig iblandt toppen. Den digitale kan man ikke rigtig give kortet skylden for hvis der er mangler (har andre kort evt driver specifik post-processing?)

    Desuden kludre skribenten lidt rundt i encoder og decoder - der er ingen decoder på dette kort, og med god grund: Nemlig at disse findes i stortset alle grafikkort :)



    Polarfar
     
    Senior Skribent
    Tilføjet:
    03-10-2006 09:24:08
    Svar/Indlæg:
    2309/846
    Det skal vist også lige med man ikke kan modtage undertekster via DVB-T på MCE. De ligger i en separat kanal og er pt. ikke understøttet af MCE, og kommer vist heller ikke med i Vista MCE.

    Det gør IMO digitale tv kort til Win MCE ret uinteressante i danmark.

    Polarfar