Test: NZXT H200i kabinet

Kabinetter d.  18. marts. 2018, skrevet af Renissen2 8 Kommentarer.  Vist: 18036 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 862,00
Produkt udlånt af: NZXT
DK distributør: DCS

Layout / Design

 




 

Jeg har altid været meget vild med NZXT's layout og design på mange af deres kabinetter. Dette H200i skuffer da heller ikke på det punkt. Selve kabinettet er Matsort med blåt luftindtag i fronten og blå fastgørelses bøjle inde i kabinettet til enten vandreservoir eller blot nogle af ledningerne. kabinettet fås i farverne sort/hvid, sort, sort/rød og sort blå.




 

På venstre side har H200i en hærdet glasplade som sideplade. Den er 4mm tyk og har en bred sort kant hele vejen rundt og 4 huller at montere den på.



 

Her er glaspladen afmonteret og man ser mere tydeligt det indvendige af kabinettet. I højre side ses et lille stik lige over PSU indkapslingen. Det er et 4 polet stik til en ekstra RGB LED stribe. Det kræver dog tilkøb af en ledning og en RGB LED stribe.



 

Den blå bøjle i kabinettet er nem at afmontere, da den kun er spændt fast med 3 skruer. Jeg fjernede den for at lette monteringen af hardware.



 

Et kig indenfor afslører at bundkortet skal stå på højkant inde i kabinettet. De 2 kabinet blæsere som har navnet 1 Aer F120 Case version med op til 1000-1200 omdrejninger og og lidt over 50 CFM.



 

I underdelen af kabinettet er PSU'en skilt fra den øvrige hardware ved hjælp af en indkapsling i stål. I toppen har den en masse huller så eventuel varme fra en harddisk nemt kan slippe ud. På siden er der monteret en holder til en SSD og til højre for holderen er der et større hul i stålpladen hvorigennem man kan trække ledningerne til SSD drevet.



 

Set fra bagsiden er kabinettet ret almindeligt da layoutet er ret fast. Fra oven venstre ses hullet til I/O skjoldet og ved siden af ses blæseren på bagsiden som er beskyttet bag et mesh gitter. På midten ca. ses 2 stk. afdækningsplader til PCI-slottene. De er af metal og malet i samme matsorte som det meste af kabinettet. Helt nederst ses hullet til en PSU. Der er både mulighed for en SFF PSU eller en normal PSU en flange til SSF PSUen holdes på plads af 4 skruer.



 

Når man skal installere Grafikkort løsnes først de 2 fingerskruer over dækpladerne og en dækplade løftes helt op og låses igen med fingerskruerne. Herefter fjernes PCI dækpladernes fingerskruer og pladerne. Når man isætter grafikkortet spændes det fast med skruerne til PCI dækpladerne og hullet ind i kabinettet fjernes ved at skubbe dækpladen med de 2 fingerskruer ned igen og låse den.



 

Jeg skal beklage at mit kamera havde lidt problemer med at fokusere på højre siden af kabinettet, så jeg måtte smide tilbehørs æsken på for at få nok kontrast. På denne side finder man også kun en matsort stålplade.



 

Når sidepladen fjernes afsløres det at H200i har et lækkert layout på indersiden.



 

Går vi lidt tættere på ses her en dobbelt SSD holder som holdes på plads af en fingerskrue. i venstre side ses plastikholder med en enkelt velcro ledningsholder på. Den er monteret med skruer og runder fint i toppen. Den er primært beregnet til at trække den tykke power ledning med 24 pins ATX stikket og ved siden af f.eks. strømledningen til grafikkortet. I højre side er der ligeledes en plastikholder til 4 pins ATX stikket fra PSU'en.



 

Her har jeg så monteret en SSD i den dobbelte holder og skruerne sættes i fra indersiden, sådan at stikkene til SSD'en vender nedad kabinettet.



 

Alle ledninger til RGB LED striben og blæserne samt USN og Sata power er pænt monteret og ledningerne er trukket til styreboksen i venstre øverste hjørne.



 

Her ses RGB LED striben med sine 10 dioder pænt monteret i toppen af kabinettet.



 

Her er det styreboksen til blæsere og RGB LED lys lidt tættere på. I højre side ses de blæser stikkene repræsenteret ved Fan 1-3 og der er fyldt op i alle 3. Fan 1 er dog til ar bygge videre på da det er ledningen med stik til yderligere 3 blæsere. I venstre side ses det hvor ledningerne fra LED striben, USB 2.0 ledningen (til styringen via CAM) og selve stikket til Sata Power kommer ind/ud. Hvis man tilslutter sin CPUblæser til Fan 1 på styrings boksen skulle den selv regulere efter behov. Det kunne jeg desværre ikke afprøve med dette setup da alle de temperatur aflæsning programmer jeg afprøvede koksede totalt sammen med AMD APU'en og prøvede at bilde mig ind at APU'en kun var 7-10 grader varm i 22 graders rumtemperatur. CAM softwaren kunne dog fint detektere den ekstra Fan1 i køle afsnittet. så det vil helt sikkert fungere perfekt i et mere opdateret system.

Dette er ledningerne der kommer ud af kontrolboksen. Først et USB 2.0 stik, SATA strømstik og de 3 stik som giver mulighed for yderligere udvidelse med flere blæsere trukket fra Fan1 på kontrolleren.



 

PSUpladsen er som nævnt beregnet til både SSF eller PSU af normal størrelse. PSU'en hviler på nogle lange gummilister med 8 støttepunkter støbt i gummilisten, så her forsvinder der ikke nogen gummidupper hen ad vejen.



 

Fronten af kabinettet er en matsort stålplade med NZXT logoet fremhævet i lidt mere blank maling. Mere minimalistisk fås det vist ikke.


 

Selve frontpladen har en plastikramme skruet på stålfronten. På plastikrammen er der hele 10 plastik klik låse som holder frontpladen fast på selve kabinettet. De er tilpas stramme så der skal bruges lidt kraft for at få hevet frontpladen af.



 

Bag fronten gemmer sig et plastikfilter som kan rengøres i lunkent vand når det bliver nødvendigt.



 

Selve filteret sidder fast med 4 låse som man trykker ind på fra hver side, eller bare 2 i en side og så er filteret frit. bag filteret sidder en matsort plade som skal bruges til at holde blæsere og radiator hvis man isætter en AIO. Pladen kan afmonteres da den sidder fast med 4 fingerskruer. Der kan monteres enten 120 eller 140mm blæsere på pladen.



 

På toppen af det matsorte kabinet finder man ikke meget ud over styrepanelet og udblæsningen fra topblæseren, den er forsænket en 1mm ned i top pladen.



 

Styrepanelet sidder lidt forskudt mod højre og fra venstre er det først aktivitetsdioden, så de 3 audiostik, 2 stk. USB 3.0 stik og til sidst selve startknappen som er en klik knap som ikke skal trykkes særlig langt ned.



 

Så nåede vi bunden af kabinettet og hernede finder man 4 kraftige plastik fødder/støttepunkter med et indlæg af gummi. På dem står kabinettet virkelig godt fast på de underlag og gummiet vil dæmpe eventuel resonans fra hardwaren. Mod fronten finder man en hel del aflange huller som skal bruges ved en eventuel montering af harddisk eller H2O pumpe.



 

I bunden finder man også et plastikfilter som kan tåle en tur i lunkent vand når det er tid til rengøring. Filteret styres i hver side af metalvinkler som er trykket ud af kabinettets stålplade. Nederst ses det ret store hak som man kan stikke fingrene ind i for at få et godt greb når frontpladen skal afmonteres.

 

Jeg sætter et system i kabinettet på næste side.

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
19-03-2018 11:59:36
Svar/Indlæg:
4295/306
Tak for testen! Rigtig god gennemgang og gode billeder!! 🙂

Jeg synes det er lidt sjovt med et mITX kabinet i den størrelse. Hvis man går efter mITX er det vel fordi man specifikt vil have det småt, og er man i denne størrelse kabinet, så kan man lige så godt vælge et "rigtigt" ATX og ikke begrænse sig i mulighederne.

Men fedt nok kabinet ellers. 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af KleitusIV d. 19-03-2018 12:00:20.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
19-03-2018 12:32:33
Svar/Indlæg:
2045/273
Takker for roserne og personligt synes jeg nu der var rigeligt med nuligheder i kabinettet både hvad angår AIO og storage. 🙂


Xoferif
 
Overclocker
Tilføjet:
19-03-2018 14:23:55
Svar/Indlæg:
464/7
2# Tror nu han mente i forhold til bundkortet og ikke kabinettet ;)

Ihvertfald sådan jeg læser det (:


Men god gennemgang! dog er kabinettet for stor til mig når jeg tænker mITX.. (:


KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
19-03-2018 14:25:03
Svar/Indlæg:
4295/306
#2 og 3 ja præcis. 🙂 Mulighederne er gode og et stort kabinet. Men når man alligevel er oppe i den størrelse kan man næsten lige så godt gå efter mATX eller alm. ATX. 🙂


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
19-03-2018 17:02:27
Svar/Indlæg:
2045/273
#3 & #4 Nåh OK ja men stadig mindre i højden end ATX og M-ATX.
😀


mfcods
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-03-2018 02:39:31
Svar/Indlæg:
4217/223
#5 not really, det er ca samme størrelse som bitfenix phenom m, nzxt er dog smallere(ca 4 liter til forskel). Så jeg gætter på at mulighederne for hvad man kan tilslutte af ting er større hos bitfenix, end nzxt.

Og aio, det bliver stadig et nej tak her fra

Dog er det rigtig pænt


bauner
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
25-06-2018 16:58:34
Svar/Indlæg:
853/71
Lækker test. Efter at have læst den, har jeg besluttet mig for at samle min kommende workstation i sådan et 🙂


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
25-06-2018 17:01:15
Svar/Indlæg:
2045/273
God fornøjelse. Den skal helt sikkert nok blive pakket flot ind i sådan et kabinet. 🙂