Test: be quiet Dark Base 700 RGB kabinet

Kabinetter d.  10. august. 2018, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 10388 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1223,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design



 

Så rent og stilfuldt ser be quiet! Dark Base 700 sådan lidt skråt fra siden. Om man lige er til LED striberne i siden af fronten på hver side er en anden sag, men så har man da lov at slukke dem.



 

På hele venstre side sidder der en hærdet glasplade som dækker hele siden. I toppen og bunden har den en sort stribe og ligeledes er hjørnerne mod fronten vinklet. Selve glaspladen lægges ned over nogle gummityller og fingerskruerne som holder den på plads har en tynd gummiplade mod glasset.



 

Så kom glasset af og indenfor ser vi også et meget minimalistisk layout. PSU'en har sin egen overdækning og be quiet! logoet er trykket ind i siden på afdækningens stålplade.



 

I venstre side indenfor ses en af be quiet!'s silent wings 140mm blæsere til udblæsningen bagpå kabinettet. I højre side ses 5 plastikdæksler som dækker for hullerne til den ekstra harddiskskuffe der medfølger og eventuelle senere udvidelser med flere harddiskskuffer.



 

Nederst i højre side er der monteret en 140mm silent wings blæser mere og den suger luft ind i kabinettet gennem et meshgitter i hver side på kabinettet.



 

Der er lidt ekstra smarte funktioner i dette kabinet som er lidt ud over hvad man normalt forventer af et kabinet. Det er faktisk muligt at afmontere hele bundkorts pladen og bagsiden af kabinettet med blæser og PCI dækplader og det er der 2 grunde til den ene er ret indlysende nemlig at man kan spejlvende bundkorts monteringen, hvis man har f.eks. et typisk DELL bundkort som altid er spejlvendte af den normale standard for bundkort. Den anden grund er at når du har fået pladen ud som kun sidder spændt fast med 9 skruer gennem gummityller så har man faktisk også en selvstændig testbænk til at montere bundkort og grafikkort på, Ganske lækkert hvis man tit tester diverse setups.



 

Vil man montere en radiator i toppen af kabinettet er det utroligt nemt på dette kabinet, Man tager 2 skruer ud og kan derefter hive hele "skuffen" til radiatorer/blæsere helt ud af kabinettet og montere de ting man skal, for derefter blot at skubbe "skuffen" ind på plads igen
 


 

Ovenpå PSU afdækningen er der monteret 4 plastik dækplader og de kan let fjernes hvis man ønsker af montere radiator/blæsere ovenpå PSU'en eller hvis man vil have 360mm radiator i fronten.



 

Her er det så højre side af kabinettet og her finder vi blot en heldækkende sort malet stålplade der er monteret ved hjælp af 2 fingerskruer. Jeg måtte have hjælp til at fokusere på den sorte plade af en æske laekerol.



 

Når pladen er fjernet ses foroven et meget stort hul til en CPU kølers bag plade. På midten har kabinettet 3 store huller med gummityller, hvorigennem de fleste ledninger kan trækkes. Skulle det knibe er det muligt at skubbe harddiskholder dækslerne i venstre side ind, da de har op til 3 indstillinger ind i kabinettet. Derefter kan ledninger også trækkes derigennem. 



 

be quiet! Dark Base 700 har en indbygget blæserhub med plads til 6 blæsere. Disse blæsere kan så styres enten via automatik/pwm eller manuelt i 2 "modes" Performance eller silent. På printet er der også blevet plads til RGB LED styring som også enten styres via software på bundkortet eller manuelt, der er også blevet plads til en eventuel 12 Volt RGB LED stribe. Det hele får strøm af et SATA stik.



 

I manualen beskrives selve printet på bagsiden af bundkortspladen ganske detaljeret og forneden ses de omdrejninger pr.minut som Silent og Performance resulterer i. Jeg afprøvede det naturligvis og personligt var jeg mest tilfreds med Silent indstillingen som er meget støjsvag i de laveste trin på blæser styringen. En mere markant "blæst" kan høres i performance stillingen, men det var da til at holde ud at sidde ved siden af på skrivebordet. Så skal man have høj luftgennemstrømning sker det altså på bekostning af mere lyd.



 

Ved siden af printet er der en monterings holder til en enkelt 2,5" SSD/HDD disken monteres ovenpå holderen. Derefter monteres den ved at isætte 2 hakker i højre side og derefter spænde fingerskruen i venstre side.



 

Ovenpå finder vi nok en SSD holder til 2,5" drev, der er her plads til 2 drev yderligere. Pladen sidder fast med et par hak i højre og en finger skrue til venstre.



 

Længere nede finder vi PSU pladsen. Der er 4 skumdupper som PSU'en skal hvile på og PSU'en monteres fra denne side.



 

Til venstre for PSU pladsen er harddiskburet monteret der er plads til 2 stk. 3,5" harddiske eller 4 stk. 2,5" enheder. Pladen som HDD holderne skubbes ind i er spændt fast med 4 skruer og den kan forskydes 45mm til højre hvis man har brug for det.



 

Enhederne er her monteret i henholdsvis harddiskholderen til 3,5" disken og SSD holderen til OCZ SSD'en.


 
 

Fronten er fuldkommen glat og kun brudt af be quiet! logoet i ganske tynde forkromede bogstaver. På billedet til højre har jeg taget frontpladen af og det giver adgang et stort frontfilter som er fremstillet i plastik og derfor tåler lunt vand til rengøring. Det er også her man kan montere flere blæsere både 120 og 140mm.



 

Her er det selve frontpladen som er fremstillet i plastik med en aluminiumsplade limet udenpå. På indersiden ses lyddæmpningsmaterialet på midten. Hele vejen rundt langs frontpladens kant er der på limet en gennemsigtig plastramme og det er gennem denne at en del RGB lyset kommer ud i siderne. Rammen er forsynet med 6 kraftige låseclips som holder frontpladen godt på plads, dog uden at være besværlig at fjerne. Forneden ses fire kontakter som overfører RGB strøm og signaler fra et print i bund af kabinettet til frontpladens RGB lysdioder, og den gennemsigtige ramme.



 

Så er vi nået om på bagsiden af kabinettet og her finder vi foroven en hel stribe lufthuller så hardwaren kan slippe af med varmen indenfor. Derunder ses det velkendte hul til I/O skjoldet og ved siden af det ses de heksagonale huller fra blæserens udstødning. Herunder 7 PCI dækplader i metal og yderligere 2 helt til højre som kan bruges til vandret montering af grafikkortet hvis man altså køber det ekstra Riser slot og tilhørende ledning, men det er noget man skal tilkøbe da det er ekstra udstyr.



 

Top pladen på kabinettet er facon presset i et stykke metal og forkanten er bukket i en 45 graders vinkel og i bagkanten er der 6 ventilationshuller til udblæsning eller luftindtag afhængigt af hvordan man vender blæserne til f.eks. en AIO køler. Igen var brug for laekerol æsken til at vise støjdæmpningen på indersiden af top pladen.



 

Selve top pladen er monteret med 11 skruer så det er ikke meningen at man skal afmontere den i tide og utide. Når den er afmonteret kan man tydeligt se at der er ingenting der holder sammen på kabinettet i toppen bortset fra de 2 skruer som holder blæser skuffen på plads.



 

På den skrå top plade finder vi i fronten diverse stik og betjenings knapper. Fra venstre en omskifter med 4 trin til blæser styringen. ved siden af et USB 3.1 stik og derefter følger de 2 audio stik. I midten ses startknappen og ved siden af er der 2 runde små knapper. Den første er en kombineret reset knap og SSD/HDD aktivitets knap i et. Den næste styrer RGB LED lyset hvis man ønsker at gøre det manuelt et tryk skifter til næste farve og et tryk mere får den valgte farve til fade ind og ud. Når man er kommet igennem de 7 farver er den sidste indstilling lavet så alle farverne selv skifter og fader over i den næste farve, det ser ganske fint ud. Som det sidste er der 2 stk. USB 3.0 stik helt til højre.



 

Så er bunden nået. Hernede finder vi støttepunkterne som er fremstillet i kraftig plast med en tynd aluminiumsplade limet ovenpå ligesom med frontpladen. På de synlige sider er der meshgitter i stål indsat. De holdes på plads af nogle få skruer for og bag.



 

I hvert hjørne er der isat et stykke gummi på 65x25mm i størrelse og 3mm i tykkelsen ned i nogle støbte holdere til formålet. 



 

Hele bunden er dækket af et dækkende plastikfilter med tilhørende ramme i hele kabinettets længde. Det er muligt at trække det ud når frontpladen er taget af. Der er ligesom et lille håndtag man kan trække i. filteret styres i nogle vinklede holdere som er trykket ud af bundens stålplade.
 


 

Jeg endte desværre op med 2 ledninger jeg ikke kunne montere på det bundkort jeg bruger, da ASUS Sabertooth Z170 ikke har stik til RGB LED lys eller USB 3.1 stik så de blev blot pakket af vejen på bagsiden.
 

Hardware sættes i kabinettet på næste side.