Test: ASUS ROG Crosshair VII Hero (Wi-Fi) bundkort

Bundkort, AMD d.  13. juni. 2018, skrevet af Renissen2 4 Kommentarer.  Vist: 22529 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2290,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design



 

Sådan ser ROG CROSSHAIR VII HERO (Wi-Fi) ud fra oven. Det ligner på mange måder det tidligere X370 Hero men her er der bl.a. en ekstra M.2 sokkel over det første PCIe grafikslot. Den er udstyret med en kraftig passiv køler. Chipsæt køleren er en relativt kraftig sag dog er den ret åben med åbne huller i top, bund og venstre side. Det har dog sin forklaring for under køleren er der monteret RGB lysdioder som stråler ud under køleren og i hullerne samt ROG logoet på køleren. Derudover er der RGB LED Lys i afdækningen til I/O afdelingen og lyset kommer ud gennem gennemsigtig hvid plastik skåret i bundkortets navn.



 

Der er utroligt mange tilslutninger på bundkortet de opremses her i listeform:



 

Bundkortet er forsynet med ASUS SUPREME FX lydkort, selve chippen er gemt under et metalskjold og derudover kan man se mange kvalitets kondensatorer specielt til audio over metaldækslet med SUPREME FX trykt i hvid skrift. Som sædvanlig er audiodelen "fysisk" adskilt fra den anden elektronik for at give det allerbedste signal-/støjforhold og blokere eventuel anden støj udefra. Det er i øvrigt et 1220 Codec som er brugt til audiodelen med en Sabre Digital til analog converter.



 

CPU'ens strømforsyning har masser af faser at gøre godt med, faktisk har det hele 12 af dem så at holde diverse spændinger konstante er intet problem for dette bundkort og det er selvfølgelig også på dette sted der er ekstra kræfter til at Overclocke med i form af 2 TPU profiler på bundkortets BIOS som gør det hele automatisk for dig.



 

Bundkortet benytter sig af Dual Channel RAM og har fire sokler som kan benyttes til formålet. Noget af det nye på chipsættet er at der nu understøttes RAM med højere frekvenser end de 3200 MHz som de første RYZEN X370 bundkort havde lidt problemer med at nå op på. Der er forskel på hvilken CPU man benytter men denne RYZEN anden generations 2700X Jeg har benyttet er helt klar til at køre 3466 MHZ på dette ASUS X470 Bundkort. For at få en ide om hvor man eventuelt skal fejlsøge er bundkortet forsynet med et dobbelt display fejlkode display i overkanten og derunder sidder der 4 små Boot LED dioder så man kan følge boot sekvensen. Der er naturligvis også en stor start knap i højre side af Bundkortet og under den finder man en reset knap som er praktisk at have ved hånden når ens OC fejler, hvis man OC'er manuelt. Helt ude på kanten af bundkortet til højre for 24-pins ATX stikket finder man en stribe målepunkter så man ved hjælp af et multimeter selv kan kontrollere CPU'ens forskellige spændinger under OC.



 

ASUS bundkortet er udstyret med 2 M.2 sokler og den ene har en køleplade, den anden som er placeret mellem de 2 sidste PCIe grafikslots har ingen køling men det kan sikkert købes separat, da der allerede er stag til montagen eller også er det for at man eventuelt kan flytte kølepladen herned.



Her et blik på de 6 SATA 6 GB/s porte som dette ASUS ROG CROSSFIRE VII HERO er udstyret med. Som det kan ses er SATA Express stikkene sløjfet helt. Dog gælder de samme regler ved brug af M.2 SSD, så er det farvel til 2 af SATA stikkene.



 

Her er det M.2 soklen over første PCIe slot, det understøtter M2'ere op til 80mm.



 

Kølepladen er en tykkere sag i sort aluminium og der er fra ASUS side allerede monteret kølepad så pladen er lige til at montere når beskyttelsestapen er fjernet.



 

Her ses køleprofilerne til CPU'ens strømforsyning bagfra og fra siden og man er ikke i tvivl om at de i kraft af deres tykkelse og profil kan aftage en god portion varme. Til højre i billedet ses de 2 CPU ATX strømstik som dette bundkort er udstyret med. Der kan trækkes ekstra strøm til CPU'en, da der både er et 8 pins ATXstik og et 4 pins. Så her er lidt at være obs på hvis man skal ud og købe PSU ellers er det selvfølgelig muligt at købe et ekstra strømstik, som så kan tilsluttes via Molex eller SATA hvis man mangler et ekstra stik.



 

ROG HERO bundkortet er udstyret med en fast I/O plade så det er bare at montere det direkte i kabinettet uden at man skal huske I/O pladen skal monteres først rigtigt fedt. Som det kan ses er der 2 skrueterminaler til Wi-Fi antennen og det er da bestemt værd at få med at det nu er indbygget i dette ASUS bundkort. Både trådløst netværk Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac og Bluetooth er med i den trådløse pakke.


På bagsiden findes disse stik:


 

På næste side ser vi på BIOS'en.

 

 

dMITIj
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-08-2018 13:30:01
Svar/Indlæg:
1864/156

Lækkert review og lækkert mobo 😉 Jeg har selv den udgave uden wifi.. 


Jeg har lige et spørgsmål, jeg bruger en M.2 i den nederste af de to M.2 slots og påtænker at købe endnu en M.2 til den øverste, men kan ikke læse mig til om det vil påvirke mit GFX-Lane hvis man køre 2x M.2 på dette mobo, ved du det?



Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
12-08-2018 14:43:15
Svar/Indlæg:
2045/273

#1

Nej det er er ret irriterende at der ikke rigtigt er noget diagram eller teknisk info tilgængeligt på lige det område. Jeg kan dog forhøre mig hos AMD, så du må lige vente lidt med svaret 🙂



dMITIj
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-08-2018 17:33:23
Svar/Indlæg:
1864/156

må du meget gerne, vil være en stor hjælp 😊



Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
12-08-2018 21:07:43
Svar/Indlæg:
2045/273

#3

Har skrevet til min ASUS kontakt så må vi se .... kan jo være han har ferie. :)