Test: Noctua NH-U9 TR4-SP3

Køling d.  11. december. 2018, skrevet af Renissen2 4 Kommentarer.  Vist: 6100 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: bauner
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på  549,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design




Vi lægger ud med et af Noctua's egne billeder som på bedste vis fremstiller køleren fra sin bedste side. Hele køleren er samlet fra Noctua's side så den er faktisk lige til at montere på TR4 soklen.
 


En af mine skribentkollegaer har tidligere taget nogle fine billeder af denne køler så dem bruger jeg gerne i denne artikel. Her er det et billede meget ala det ovenover og vi ser luftkøleren lidt skråt forfra.
 


Her er vi kommet lidt tættere på og kan tydeligt se køleren med alle sine køleribber og kølerør som bruges til overførslen af varme op igennem alle ribberne. Blæserne er monteret med en slags klips som man let klikker rundt om ribberne og derefter sidder de godt fast.
 


Her beskyttelsen fjernet i bunden og vi ser en helt plan og blank Flade som er kølerens anlægsflade på hele Threadripper overfladen på CPU'en, den er udført i rent kobber (den er dog krombelagt) og har målene 70x56mm for at kunne dække hele kølefladen på TR4 og SP3 CPU'er. Som man kan se er det ret nemt på disse blæsere fra Noctua at se hvilken vej luftstrømmen vil gå ud og hvilken vej blæseren roterer, da det er angivet med et par store pile på blæseren.
 


Her ser vi ned langs køleren og på midten af klipsene kan man se et bukket udad vendende buk i ståltråden klipsen er fremstillet i og den fungerer fint som et håndtag når klipsen skal bukkes ind omkring ribberne.
 


Sådan tager køleren sig ud fra enden og man ser tydeligt alle 36 køle lameller som køleren er opbygget af. Her kan man også tydeligt se de 6 varmeoverførselsrør som også er fremstillet i forkromet kobber og fastgjort direkte til kølerens CPU anlægsflade.



Toppen af varmeoverførselsrørene er pænt afrundet i toppen og det ser faktisk ret godt ud sammen med den lukkede top plade. Blæserne er i øvrigt udstyret med PWMstyring.
 


Her ses begge blæsere fra både for og bagside. Det er nemmest at montere køleren hvis man fjerner dem før montering af selve køleren på soklen. Om man kan lide de beigefarvede blæsere med brun rotor og hjørner er selvfølgelig op til den enkelte, men nu er de en gang fremstillet som de er for at give Noctua kølere et særligt kendetegn.



Man ser på hjørnerne af denne blæser hvordan alle hjørnerne på blæserne er beklædt med en gummidims som også hjælper til med at reducere eventuel støj fra blæseren. Blæserne er i øvrigt udstyret med PWMstyring. "Clipsene" der holder blæserne på plads er stukket ind i et hjørne foroven og forneden og holder sig selv fint på plads.



 

Skulle køleren komme i karambolage med enten VRM-modulerne foroven eller grafikkortet i det første PCIe stik på bundkort så kan hele køleren eller rettere de 2 bøjler som Noctua kalder secuform2 der holder den på plads i TR4 soklen kan forskydes med helt op til 6mm i 2 trin så den vil uden tvivl på grund af dette finde plads på langt de fleste hvis ikke alle de bundkort, man kunne finde på at installere køleren på.
 

Vi går videre til testen.

 

 

Monberg75
 
Moderator
Tilføjet:
11-12-2018 14:54:02
Svar/Indlæg:
1194/156

Hvis man kigger på AMD's hjemmeside for din processor, er den nomineret til en max temp på 68 grader.. Så de 80+ du kører med er vist bestemt ikke sundt for den.

68 grader lyder dog noget lavt i mit hoved, men det er hvad der står. Er det målt på en anden måde end man normalt måler på, eller?



Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
11-12-2018 15:20:47
Svar/Indlæg:
2045/273

Nej jeg har også skrevet i artiklen at de 80 grader nok er i den høje ende i længere tid, men nu oplyser Noctua så heller intet om hvorvidt den overhovedet er egnet til andet en blot at køre Stockhastighed som den i øvrigt klarer rigtigt flot. De 87 grader er målt med softwaren Ryzen Master og AI Suite 3 fra ASUS. Der var i starten problemer med visning af temperaturen da Ryzen CPU'erne blev frigivet, det er dog rettet op i de nyere versioner af Ryzen Master.



Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
11-12-2018 15:30:42
Svar/Indlæg:
15982/637

Ryzen Master softwaren viser Tctl temperaturen og ikke Tdie. Så temperaturen vises med et offset.
Hvis man bruger HWinfo64 så kan man se både Tctl og Tdie temperaturen (og derved regne sig ud til offset temperatuen). Den temperatur AMD angiver er Tdie temperaturen.



Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
11-12-2018 16:04:57
Svar/Indlæg:
2045/273

#3

Det var kun da Ryzen lige kom ud, der er taget højde for offset i Ryzen Master har AMD oplyst.

Sorry Du har ret det er Tdie der vises. Tctl er næsten dobbelt så høj og at trække 27 grader fra de 30 grader som køleren kører ved under idle giver ingen mening da vi så ender på 3 grader. Jeg har lige efterprøvet det på setuppet jeg har stående med HWinfo64



Svaret blev redigeret 3 gange, sidst af Renissen2 d. 11-12-2018 16:46:25.