Test: Patriot XporterXT 2GB

Diverse d.  21. august. 2006, skrevet af @ngler 6 Kommentarer.  Vist: 7038 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Patriot
DK distributør: n/a
Der findes et utal af forskellige producenter til usb flash drev og opskriften for at lave sådanne en usbstick er måske heller ikke det mest avanceret i verden, skulle man tro. Dybest er det jo bare et usb stik som er forbundet til en form for flashRAM med en lille controller imellem. At der så er stor forskel på performance pga. flashRAMen er forskellig er jo så noget andet. Enkelte prøver at skille sig ud ved at gøre lidt ekstra ud af performancen og designet. Patriot Memory har med deres Xporter XT prøvet dette.



Pakken



  • Patriot XporterXT 2GB USB 2.0 stick
  • Neckhanger bærerem
  • Holder til beskyttelseshætte
  • USB forlængerkabel



    Specifikation


  • Op til 32Mb/s læsehastighed / 26Mb/s skrivehastighed
  • Stød og vand modstandsdygtig
  • Status diode
  • USB 2.0
  • Størrelse:
  • Versioner: 1GB,2 og 4GB
  • Størrelse: 7,2x2,4x1,3cm

    Design


    Patriot har gjort en del ud af designet, da de har støbt selve usbsticken ind i stød og vand modstandsdygtig gummi. Ergo den er ikke lavet til dykning eller kast på længere afstande, men kan godt klare lidt fugt og at man taber den på gulvet. Selve designet er i sort, grå, hvid og røde farver hvilket giver den et lidt råt look, hvis der ikke stod 2GB på, så ville den også være anonym nok til ikke blevet stjålet som den første.



    Masser af riller gør at man ikke lige taber grebet om XporterXT. Teksten er desværre lidt porøs så allerede efter en uge, havde lidt af Xporter teksten røget af. En nice feature er status dioden der viser når der skrives til disken, en god feature så man ikke lige får taget sticken ud inden at den er færdig. Dioden er selvfølgelig beskyttet af et klart stykke gummi, som desværre ikke er støbt 100% sammen med resten, hvilket teoretisk kan betyde at fugt kan komme ind den vej. Selve beskyttelseshætten til usbstikket er af samme gummi som resten og sidder desuden ret godt fast, måske lidt for fast. Når man skriver en tests, så er der altid nogle punkter hvor mange producenter vælger den nemme løsning. På usbsticks om det så er med eller uden MP3afspiller lader ofte hætten være en løs genstand i troen på at den aldrig bliver væk (hvis de selv tror på den, så har jeg et stykke grønt kryptonit signeret af supermand de kan købe af mig!). Ved første syn så havde Patriot lavet samme bummert, indtil jeg på skrivebordet hvor jeg åbnede pakken fandt en lille pose med en kæde og et stykke gummi som lignede lidt en lille mand med en hat på.



    Det viste sig at det faktisk er en holder til hætten, ikke den mest avanceret , men det virker!. Tilbehøret til XporterXT er et lille usb kabelforlænger som er noget kortere end dem der plejer at følge med. En af grundene til sådanne et kabel er at usbsticken fysisk er for stor til at der kan sidde noget i usbporten ved siden af. Et andet logisk formål ville være at man satte det bag i computeren så man ikke skal ned og rode for at putte usbsticken i.



    Lige den sidste del var åbenbart ikke særligt oplagt for Patriot. Man kan jo kun gætte på at de ansatte både har USB hub i både skærm, tastatur og på fronten af deres kabinet og ikke som undertegnet et tungt midi tower der står gemt inde under skrivebordet med en del usbforlængerkabler sat fast til bordet med strips og søm. Af andet tilbehør er der en neckstrap så man kan hænge XporterXT om halsen. Desværre er der ikke lige en krog til nøglerne. Derimod så virker det til at Patriot har sovet lidt da de udtænkte at selvfølgelig skal man kunne hænge XporterXT om halsen, da hullet som den sættes fast i er kun et hul i gummiet hvilket jo som udgangspunkt er en slem ting.



    Det kan jo undre at der ikke er sat forstærkning i form af en jernring eller lign. Så man ikke ved uheld får tabt sin usbstick.
  • Weezard
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    22-08-2006 10:34:32
    Svar/Indlæg:
    5/0
    Alene ud fra designet er den til mit behov værdiløs.
    Den er simpelthen for tyk.
    Det ser ud som om der ikke kan sidde to ved siden af hinanden pga. størrelsen.

    Har du prøvet at sætte den ved siden af en anden USB stick (memorystick, wireless, bluetooth whatever)?

    Desuden er prisen måske lige i overkanten. :e



    foo
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    22-08-2006 12:07:52
    Svar/Indlæg:
    1685/240
    hehe... gummi USB sticks minder mig om CeBIT

    Corsiar havde en bowle stående med deres USB sticks (der ligeledes er af gummi) og vi nakkede så mange vi kunne bære næsten, og tænkte hehe.. skdld...

    De var godt nok kun 128MB, men 128 til 0kr var alligevel en udemærket pris pr. MB... Desværre var de bare dummies, så der var ikke monteret nogen RAM... så ku vi lære det...!!

    Men så havde vi da noget at kast på hinanden... hehe

    MvH



    B@NG
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    22-08-2006 12:39:14
    Svar/Indlæg:
    3640/1231
    Åh ja, det var god humor :e

    Kæft hvor var i stolte... så længe det varede :e:e:e

    Næsten lige så sjovt som Storms wifi finder sidste år :e :e :e

    Sorry for OT :r



    Anonym20219355916
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    22-08-2006 13:09:14
    Svar/Indlæg:
    6181/270
    køn er den ikke.

    men i mine øjne ligner den en futuristisk sexlegetøj :e



    Emillos
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    22-08-2006 14:10:25
    Svar/Indlæg:
    14079/622
    Jeg synes godt nok det er dyrt for 2GB..


    ->#2 & #3

    :P:D

    ->#4

    Indbygget vibrator, så er den der.. haha :e



    Kim
     
    Superbruger
    Tilføjet:
    23-08-2006 12:54:22
    Svar/Indlæg:
    772/50
    #2 nice :D.. har selv en Corsair 1Gb de er altså fede :o her hvor jeg arbejder har vi solgt dem i vildskab og har kun fået en tilbage til RMA.. den her ser da ok ud, bare grim :P men yder da ok