Test: Logitech V450 notebook mus

Styre-enheder d.  23. august. 2006, skrevet af @ngler 5 Kommentarer.  Vist: 9858 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech
Logitech er igen på banen med en ny mus beregnet til bærbare og som alle nye mus i Logitechs notebook serie starter den med et V. Hardware-test har for ganske kort tid testet V400'eren som imponerede en del. Spørgsmålet er om V450 kan løfte opgaven for lillebroderen V400.

Pakken



  • DriverCD
  • Logitech V450 mus med USB modtager
  • 2 Duracell AA batterier
  • Bæretaske



    Design





    V450 er på alle måder en simpel mus uden alt for mange knapper og gimmicks. Siderne er lavet af en slags blødt plastik som minder lidt om gummi. Materialet giver et godt grib om musen.



    Selve "toppen" fås enten i den grå eller en mørkeblå/sort. Musen ligger rigtigt godt i hånden og formgivningen med det bløde plastik kombineret med indhak i siderne til fingrene fungerer optimalt. Samtidig kan musen bruges af venstre og højrehåndet. På ryggen af musen er der en lille diode der viser om der er strøm på dyret. En smart funktion især da V450 har en exceptionel lang batterilevetid, vi snakker ikke bare en måned eller to!!! Nej helt op til 1 års(!!) batterilvetid.


    På den tid kan selv ikke-demente godt glemme hvornår det lige var man skiftede batterierne... var det i vinters eller var det til sankt hans. hmmm For putte batterierne i, er der en lille knap i bunden gemt under modtageren der gør at man kan åbne toppen og putte de to AA batterier på plads. Man skal bare huske at kigge godt efter, for begge batterier vender med plussiden bagud.



    Af interessante ting i bunden er et lille hul til modtageren. V450 er nemlig trådløs, og modtageren er en lille bitte USB stik som ikke fylder det vilde.



    På samme måde som V400 slukker musen når man putter den op i musen. Selve måden er langt fra så elegant som det findes på både V500 og V400. Endnu værre er nok at den formodentlig med siden vil begynde at sidde lidt løs. Så er det heldigt at Logitech har lagt en smart taske med i pakken.



    Tasken minder lidt om noget man finder i en cykelforretning , med en hel masse lufthuller. Så skal man sikkert ikke bekymre sig om musen ikke kan få vejret ;) - eller nok mere realistisk at der sikkert er en teoretisk chance for at kondensproblemer undgås (hvis de altså eksisterer - jeg har aldrig hørt om en mus der er afgået ved døden pga. kondensproblemer.og en liter cola tæller altså ikke som kondensproblemer). Selve lukningen er med trykknapper og toppen er forstærket med fint kunstigt læder.



    Knapper
    Rent mentalt burde V450 være storebror til V400, men når man kigger på antallet af knapper, så er der ikke mange af finde på V450. Der er selvfølgelig de to venstre-højre knapper som der altid er, de har ikke helt samme fine følsomhed som på V400, men det er ikke et problem som er værd at skrive hjem om, da det virker som på en hvilket som helst anden mus. Eller er der et 4-vejs scroll hjul som funktionsmæssigt er genialt til bærbar brug.



    Muligheden for at scrolle til siden er en rigtig god feature med små skærme og f.eks. hjemmesider eller store regneark. Samtidig kan man programmere den til andet sjov hvis det er.



    Det eneste negative der er at sige om scroll-hjulet er at det virker som om at Logitech har sparet lidt på det, da det larmer mere og har ikke helt samme lækre feeling som V400s scroll-hjul. Man mangler lidt en frem og tilbageknap hvis man surfer, men så må man op/ned i en V400 for at klare dette problem. På undersiden finder man en tænd/sluk knap en rigtig god detalje, hvis man f.eks. gerne vil spare på strømmen og ikke nødvendigvis tager USB modtageren ud af computeren hver gang.



    Ved siden af knappen er der endnu en diode der indikerer om musen er tændt eller ej. Lidt mystisk er hvis man tager sin finger og kører den baglæns over læsehovedet (laseren) så slukker dioden på et bestemt tidspunkt, men musen (knapperne) er stadig tændt, underligt, men uden praktisk betydning.



    Testen



    Da V450 er en notebook mus, kom den selvfølgelig med på farten.



    Dagligt brug
    Ergonomien i det daglige er overraskende god, da musen ligger godt i hånden og størrelsesmæssig er den ikke alt for lille. Især den scrollknappen skal have ros, da den virker særdeles godt i praksis, især da sidescroll er genialt når man har en bærbar med en 11,2" skærm og derfor ikke lige kan se alt til siderne når man surfer. At man kan "gemme" modtageren i musen er en god ting, men den praktiske udførelse virker som om den hurtig kan blive lidt løs i det og så er det måske lige meget. Heldigvis er tasken praktisk når musen skal med.

    Batterilevetiden må siges at være uovertruffen, helt op til et års batterilevetid.

    V450 bruger ikke V400s Philips Dual-eye laser, men faktisk virker V450 endnu bedre. Opløsning og evne til at "læse" på alle overflader er rigtig god. En god gang CS blev også spillet og den "tøven" som var med V400 syntes at være helt væk med V450, et stort plus.

    Overflade test

    Da en notebook mus skal virke på mange overflader, så testede vi den selvfølgelig på disse:

  • DSB sædeklapbord: fremragende
  • DSB sæde: Fremragende
  • Cowboybukser: Fremragende
  • Nike knickers (glat stof): Fremragende
  • Colaflaske: God på etiket, men ellers ret elendig
  • Plastikchartek: God
  • Blankt bord: fremragende
  • Træbord: Fremragende
  • Papir (mat): Fremragende
  • Papir (glans): God

  • Emillos
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    23-08-2006 17:58:32
    Svar/Indlæg:
    14079/622
    Lækker mus.. sådan en skal jeg da lige have til laptoppen :)



    Erroneus
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    25-08-2006 00:28:59
    Svar/Indlæg:
    673/19
    Fortrækker min v400, er mere flad i det, har ikke sin enhed stikkende ud og har 2 ekstra knapper man kan bruge.



    @ngler
     
    Redaktør
    Tilføjet:
    25-08-2006 07:44:31
    Svar/Indlæg:
    4033/364
    #2 nemmerlig

    Logitech har ikke gjort det nemt, V450 har en bedre laser end V400 , men mangler knapper og er ikke helt så "gennemført" designmæssigt..



    NoNig
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    25-08-2006 14:40:18
    Svar/Indlæg:
    23132/740
    -> @ngler

    Tror at funktionen med den slukkede diode, kontra fungerende knapper, skyldes, at musen kan bruges til præsentation.

    Hermed ment, at man skal kunne bruge telefonen som "remote", og af batterihensyn slukker for dioden.

    Just my theory :r



    @ngler
     
    Redaktør
    Tilføjet:
    28-08-2006 08:13:13
    Svar/Indlæg:
    4033/364
    #4 kan være..

    men den tænder lige efter at man fjerner fingeren.. så er ikke helt sikker.. (men med op til 1 års batterilevetid - så burde det ikke være et issue)..