Test: Dell 3110cn Farvelaser printer

Diverse d.  24. august. 2006, skrevet af jmose 4 Kommentarer.  Vist: 17517 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Dell
DK distributør: Dell

Test


Jeg har kigget lidt på prisen ved udskrivning, for at se om man virkelig kan spare noget ved at købe de noget større patroner.
Derudover kigger jeg selvfølgelig også på hastigheden og kvaliteten. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at sammenligne kvaliteten imod en anden printer.

Omkostninger:

Dell tilbyder 2 str. Patroner til 3110cn. En standard og en høj-kapacitets. Prisen per side er fundet ved at dividere prisen per patron med antallet af sider.
Og jeg når frem til følgende resultat:

Pris pr side:Standard patronHøj kapacitet
Farve62,0 øre56,2 øre
Sort12,0 øre10,9 øre


Med i prisen er inkluderet moms og fragt, men ikke papir.
Som det kan ses sparer man altså en smule ved køb af lidt større mængder. En ny omgang høj kapacitets patroner koster dog 5370.- kr, så med mindre at man virkelig har et stort print behov som privat, ville jeg dog holde mig til standard patronerne.


Hastighed:

Som testprint har jeg valgt at udskrive en artikel tidligere bragt på Hwt.dk.
Artiklen som omhandler et Nikon Coolpix digitalkamera er på 9 sider og indeholder både tekst og billeder.
http://www.hwt.dk/test_show.asp?id=4849


Det fik jeg følgende resultater ud af:

Printer tilsluttet direkte via USB. Begge test udført 4 gange og har så taget en mellemtid:

  • 9 sider farveprint: 35,25 Sec

  • 4 sider sort/hvid print: 8,75 Sec.

    Dell har jo lovet 17 sider farve og 30 sider sort/hvid pr minut. Og jeg må sige, at de holder hvad de lover. De resultater er i mine øjne imponerende.

    Nu har min D-Link 604 Router desværre ikke indbygget printserver. Så jeg kan ikke tilslutte printeren direkte til min router. Jeg lavede dog et andet forsøg med netværk. Jeg lavede samme serie test, men denne gang fra en anden pc tilsluttet samme router som den med printeren installeret. Dermed skal informationen stadig igennem mit netværk.

    Det gav mig følgende tider:

  • 9 sider farveprint: 41,35 Sec

  • 4 sider sort/hvid: 12,25 Sec.

    Og igen. Testen udført 4 gange og jeg har så taget en mellemtid. Jeg er meget imponeret. De tider der fremkommer her, er tydeligvis ikke printerens skyld. Snarere mit net-værk og tids-måling.

    Jeg vil dog så til mit forsvar sige, at min tids-målinger KAN være lidt unøjagtige. Min 3 pc´ere er nemlig placeret i hver ende af huset. Så tids-måling er taget som en kombination mellem Carl Lewis mellem værelserne og en gang Morse-kode med min kone..


    Kvalitet:


    Til sidst vil jeg lige kaste et blik på kvaliteten af udskrifterne. Jeg har udskrevet nogle forskellige sider for at se om der var nogen synlig forskel.

    Først Dell´s egen test-side:




    Jeg kan ikke afsløre nogen slinger i valsen her. Alt ser meget tydeligt og skarpt ud. Tekst og farver er på ingen måde sløret.


    Herefter har jeg udskrevet en side direkte fra printerne med en oversigt over hvilke fonte printerne understøtter:



    Heller ikke her kan jeg se nogen uoverensstemmelse. Det er måske ikke lige at se på billedet, men alt teksten står klart og tydeligt.


    Og til sidst har jeg fundet et billede af et passivt kølet 7600gt.



    Billedet er udskrevet med Dell 3110cn sat på foto i høj opløsning. Alle farver står for mig klart og tydeligt. Selv metallet på kortet har det rigtige genskin.
  • Cotoun
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    24-08-2006 09:16:07
    Svar/Indlæg:
    38/1
    hvor meget larmer den både ved idle og i udskrift mode??

    synes ofte det er det største problem hos laser printere... x(



    jmose
     
    Moderator
    Tilføjet:
    24-08-2006 15:02:27
    Svar/Indlæg:
    3863/538
    #1 Den er faktisk ikke så slem i idle. Men blæserne kører da noget mere når den arbejder.



    rever
     
    Superbruger
    Tilføjet:
    29-08-2006 21:20:28
    Svar/Indlæg:
    454/31
    Jeg undrede mig lige over at du skriver:

    [i]Nu har min D-Link 604 Router desværre ikke indbygget printserver. Så jeg kan ikke tilslutte printeren direkte til min router. Jeg lavede dog et andet forsøg med netværk. Jeg lavede samme serie test, men denne gang fra en anden pc tilsluttet samme router som den med printeren installeret. Dermed skal informationen stadig igennem mit netværk.[/i]

    Du kan vel bare sætte et LAN kabel i printeren og over i din router. Give printeren en fast IP, og oprette en Standard TCP/IP port når du tilføjer printeren, installere printer driveren, og så skulle der virke. Derved springer du et hop over i dit netværk, istedet for at du deler printeren på en anden maskine.
    Ved at du gør det på denne måde vil jeg mene at du opretter en lokal print spooler, istedet for at overføre informationerne til en anden maskine, som så skal sende dem over til printeren...

    Jeg har selv opsat den tidligere model 3100CN i et kontor miljø, som ikke havde en print server på netværket. Så jeg valgte at gøre det på denne måde. (Så de slipper for at have en computer tændt for at kunne printe :))

    /rever



    jmose
     
    Moderator
    Tilføjet:
    30-08-2006 21:55:12
    Svar/Indlæg:
    3863/538
    #4 OK - det var jeg ikke klar over. Er ikke så stærk i netværk og havde meget begrænset tid til rådighed.