Test: Logitech Quickcam Ultra Vision

Foto d.  12. oktober. 2006, skrevet af Mummelmann 0 Kommentarer.  Vist: 20133 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech.com
DK distributør: Logitech.dk
Nu kan det ikke udskydes længere. Vi skal have set nærmere på den vigtigste egenskab ved kameraet - dets evne til at tage billeder.

Lad os først kigge lidt på billedkvaliteten ved stillbilleder og RightLight-funktionen. RightLight er en funktion, som understøttes af nogle af Logitechs kameraer. Kort fortalt er det en egenskab der gør, at kameraet selv kan korrigere for eventuelle fejlbelysninger, som f.eks. kraftig sidebelysning, modlys, lavt lysniveau og lignende. En længere gennemgang af både RightLight, RightSound og videoeffekterne (de animerede avatarer) kan findes her:
http://www.hardware-test.dk/test_show.asp?id=5149

Her har vi først et billede taget i højeste opløsning med god belysning:



Efterfølgende i dårlig belysning:



Og til sidst samme billede, i samme dårlige belysning, med RightLight aktiveret:



Personligt er jeg meget positivt overrasket. Både over RightLight-funktionen, som jeg synes virker forbavsende godt - men så sandelig også over billedkvaliteten. Nej - vi er stadig ikke helt oppe på samme niveau som deciderede digitalkameraer, men billedkvaliteten er stadig forbavsende høj, taget i betragtning, at det altså er et webcam vi har med at gøre.
En af grundene hertil er at Logitech har valgt at benytte sig af ekstrastore præcisionsudviklede glaslinser med lav blænde, så mængden af det lys, der kommer ind i webcameraet bliver forøget - der er med til at give brugeren en skarphed i billedet, der er dobbelt så god som i gængse webcameraer på market.

Selve videodelen er begrænset til en opløsning på 960x720 - men det er også mere end rigeligt til at få et fornuftigt billede. Desværre hakkede billedet på min computer en smule ved den opløsning. Det blev dog bedre, hvis opløsningen blev sat ned til 640x480, hvor kameraet stadig formåede at levere nogle udmærkede videooptagelser. Lyden i mikrofonen var forbavsende god, ment på den måde, at jeg ikke havde forventet alverden fra en indbygget mikrofon i et webcam. Den viste sig dog at have en ganske fornuftig lydkvalitet.