Test: Creative Xmod

Lyd d.  08. februar. 2007, skrevet af nyg 11 Kommentarer.  Vist: 12956 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Creative
DK distributør: Creative
Introduktion




Det er ved at være lidt tid siden at Hardwaretest.dk har haft et lydkort produkt fra Creative til test. Nu er det blevet tid til at teste en af Creatives nye lyd produkter, nemlig det eksterne lydkort kaldet Creative Xmod.

Mange kender sikkert producenten Creative, da det er et firma som er langt fremme. De producerer både lydkort, højttalere systemer, webcams, modem/netkort og meget mere. Mange kender Creative for deres meget fine og veludviklede produkter.

Creatives nye produkt Xmod, er udviklet sådan det også kan bruges med mac os x.

Creative Xmod er baseret på virksomhedens X-Fi Xtreme Fidelity audio-platform. Og teknologien er udviklet til at forbedre lydkvaliteten ved mp3, WMA, iTunes og AAC, og gør lyden af digital musik overlegen, i forhold til lyden på en original cd.

















Illgor
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-02-2007 08:50:26
Svar/Indlæg:
512/68
Lækkert review - har os lige anskaffet mig sådan en fætter!
Dog forstår jeg ikke din pointgivning af design. Du skriver: fantastisk finish, det sidste pift, Der er ikke rigtig noget at komme efter, virkelig gjort i detajler osv.
Og så får den 3 point. Ved godt design er temmelig subjektivt, men pointdelingen er vel ud fra din mening...
(bare en tanke)



Xcalibur
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-02-2007 16:56:05
Svar/Indlæg:
109/11
Tænkte præcis det samme som #1.

Hvad er begrundelsen for den ikke får højere, for der må vel altid være nogle negative/mindre gode aspekter, siden den ikke får top? Og det er ikke kritisk ment, snarere af nysgerrighed :)



Timozzdk
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-02-2007 19:05:09
Svar/Indlæg:
1636/115
Skidt der ik er indgang til mic! Så havde jeg sQ købt skidtet!



Erroneus
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-02-2007 20:28:11
Svar/Indlæg:
673/19
Jo den er vel smart nok til folk med laptops, men til en alm pc kan jeg ikke rigtigt se hvorfor man skulle købe den, så kan man da lige så godt købe en standard x-fi kort som har samme funktioner.

Eller? ?:(



jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
09-02-2007 13:44:27
Svar/Indlæg:
440/3
Fin anmeldelse... Måske sku' man købe sådan en fætter, hvis ellers ens højttalere kunne udnytte den. ;)
Dog undrede JEG mig over, at den kun får 2 point i Pakken/Tilbehør. Du skriver, at
"Creative Xmod ankommer i en hvid kraftig kasse, Denne kasse har et meget solidt design. Tilbehøret er jeg ikke så imponeret over, da der hovedsageligt er mest tale om standard tilbehør. Jeg kunne godt have tænkt mig en eller anden form for fjernkontrol. De mangler nogle flere ting end Standard tilbehør så derfor har jeg kun valgt at give den 2 point her". Hvis det er standard tilbehør, kan det vel også kaldes for gennemsnitligt tilbehør til hardware af denne type, og så burde karakteren vel ligge lidt højere. ISÆR når du ligefrem roser kassen. ?:(



kennethp
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-02-2007 14:56:44
Svar/Indlæg:
11/1
Jeg har meget svært ved at tage din anmeldelse seriøst.

Jeg som læser har ingen anelse om din erfaring med lyd og musik.
Du skriver ingen steder hvilket udstyr du bruger til at afspille/formidle med (hovedtelefoner angiveligt), og hvilket musik du spiller(?!) Jeg skal gerne være den første til at sige at al musik du køber ikke lyder ens. Noget kan være godt produceret og andet kan være dårligt produceret. Du skriver godt nok at du både har hørt rock pop og techno, så er der vel heller ikke så meget mere at sige?

Du kommer heller ikke ind på hvilken format du afspiller i (mp3 filer? komprimeret? eller en lossless format fx. flac?).

jeg forstår heller ikke hvordan du kan sige:
"Den skære simpelthen alt det overfladiske bas og toner fra ens musik sådan man får en mere fin klang."
Jeg ved ikke med dig, men på mine musik filer (flac) har jeg ikke overfladisk bas og toner. Jeg har det kustneren og produceren har valgt skulle med på cden, at du mener at nogle af tonerne er overflødige, det forstår jeg ikke.
Men hvis du kun har hørt musikken vha. de medfølgende earplugs, så kan det da godt være at det lyder som om det giver lidt mere, men på et seriøst anlæg tror jeg bare det vil gøre det værrer.
Kan anbefale at læse denne tråd igennem, den omhandler lidt samme emne: http://www.hifi4all.dk/forum/f...

Beklager udbruget, men kunne ikke tage det alvorligt.



kennethp
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-02-2007 15:03:33
Svar/Indlæg:
11/1
Stavefejlene er gratis. Synes Edit knappen er blevet væk...



Chepard
 
Superbruger
Tilføjet:
09-02-2007 22:32:02
Svar/Indlæg:
42/0
jeg må støtte op om 6# især din beyndende sætning:

"gør lyden af digital musik overlegen, i forhold til lyden på en original cd"

Du mener simpelthen, at den "rå" ægte ukomprimerede cd lydkvalitet bliver overgået af noget som først er blevet komprimeret og så derefter rettet via en kunstig og statisk algoritme?

Bevares jeg har selv et x-fi lydkort, og jov Crystal-Clear er da rigtig godt, hvis man bruger det med måde, da det netop fremhæver beat, men det behøver jo ikke betyde at sangen bør lyde sådan!



Ebzen
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-02-2007 23:09:27
Svar/Indlæg:
592/17
Jeg kan slet ikke tage sådan nogle "små dimser" seriøse. Det er lidt ligsom det utal af plugins du kan hente til winamp der lover guld og grønne skove.
Allerede PCM eller WAVE på en CD har lettere begrænsinger. Dog har man gjort encoderne så gode, at de er til at holde ud at høre på.
Den er sikkert rigtig fin til folk med bærbare computere, der ønsker bedre lyd end deres onboard lydkort. Den ser jo meget kompakt og smart ud.

Men som erstatning for mit 24bit Terratec ? Nej! :D

>> Ebzen <<



Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
11-02-2007 11:11:24
Svar/Indlæg:
1317/46
Ligesom #6 og #8 mener jeg at artiklen er meget lidt kritisk. Jeg læste en tilsvarende anmeldelse på computergeil, hvor de var ligeså ukritiske, trist. :(

Bemærk det originale lydspor på en CD eller DVD er det nærmeste du kommer den lyd produceren har ønsket du skal høre.

Derfor er det noget opreklameret vrøvl at påstå kvaliteten kan blive bedre end på det originale medie. Det er muligt du kan få en wow effekt ved hjælp af det anmeldte produkt, men hver gang behandler lydsporet digitalt eller analogt bevæger du dig væk fra den orignale lyd.

Selvom jeg er kommet med nogle sure opstød, kunne jeg godt overveje at købe et eksternt lydkort til min bærbare.



aterra
 
Superbruger
Tilføjet:
11-02-2007 21:06:45
Svar/Indlæg:
97/4
Hej kunne godt tænke mig at du havde gjort lidt for at finde ud af hvor støjgulvet ligger henne på lydkortet, lavet en frekvens analyse (amplitude og faseplot). Det ville sige en hel del om lydkortet og det bedste af det hele er at det var knap så subjektivt og ikke afhængigt af højtalere.
Du kan eks. gøre det ved hjælp af en loop back test med Rightmark audio analyzer (http://audio.rightmark.org/pro... ) og et mini-jack til mini-jack kabel. Det er den letteste løsning der skal man dog være opmærksom på at du får summen af både indgangen og udgangen på lydkortet, dette kan dog reduceres ved at benytte et lydkort med en kendt karakteristik som indgang. Men bare du har summen af indgangen og udgangen er man meget klogere på hvad der foregår.