Test: GIGABYTE AORUS RTX 2070 Gaming Box

Grafikkort, NVIDIA  d.  26. september. 2019, skrevet af SDK 0 Kommentarer.  Vist: 9855 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: SDK
Oversættelse: jmose

Pristjek på  5799,95
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: n/a

Layout / Design


Til dem der aldrig har hørt om eksterne grafikkortbokse kommer her en kort forklaring. 
Grundet pris, størrelse og batteritid, sælges mange bærbare computere uden en grafikchip, der kan trække tunge grafiske applikationer. Men dette betyder ikke at resten af computeren ikke kan trække computerspil. De fleste spil kan stadig køres på de mindre 2 kernede processorer, der sidder i små i3 og i5 bærbarer og har man en 4 - 6 kernet processor kan nye spil afvikles. 

GIGABYTE's Aorus Gaming Box er en meget lille ekstern gaming boks, der kan sættes til computeren igennem Thunderbolt 3, der meget forsimplet er en udvidelse af den normale USB-C port. Herudover skal computeren også understøtte eGPU funktionalitet, tjek for BIOS og Thunderbolt opdateringer på producentens hjemmeside.
 


Boksen er lavet i sort metal med luftindtag i begge sider, den ser pæn og neutral ud på et bord eller kan let gemmes væk bag en skærm eller lign. Der er naturligvis RGB lys ved blæseren, så du kan vælge den helt rigtige farve.
 


Boksens mest unikke feature sammenlignet med konkurrenterne, er at den er meget lille og måler 211 x 96 x 162 LxBxH. Med bæretasken egner Gaming Boxen sig på denne måde ganske godt til LAN brug, da den let kan tages med frem og tilbage, og jeg tror dette er blandt GIGABYTEs designmål med dette produkt. 
 


På bagsiden finder vi en lille blæser, og alle portene. Her er et strømstik, USB-C porten og fire USB 3.0 porte, som du kan sætte mus eller andre komponenter til, der kun bruges sammen med boksen. Her findes også grafikkortets egne udgange, som er 3x DisplayPort, HDMI og den specielle VR USB-C udgang. 
 


Da jeg først hørte om dette produkt, var jeg lidt bekymret over, at man måske var tvunget til at smide boksen ud når grafikkortet blev for gammelt, så lad os kigge indenfor og se hvordan GIGABYTE har skruet det sammen. 
For at komme ind i boksen skal man løsne en håndfuld skruer, i Philips størrelse 1. Hvorefter siderne og toppen kan skubbes af, man har valgt lidt tyndere metal end konkurrenten fra Razer. Herfra er det ret tydeligt, at grafikkortet inde i kassen er et lille custom kort med en meget stor blæser. Men vi kan også se at kortet bare sidder i en almindelig PCI-E port og derfor kan udskiftes i fremtiden, når boksen bliver for gammel. Et nyt kort skal dog være de helt små "Mini ITX" kort, da der ikke er meget plads i længden. Strømstikket er et 6+2 Pin og strømforsyningen er  en overraskende stor 450 watts enhed.
 


Altså er der ingen grund til at smide denne boks ud når den bliver for gammel, men du skal ud og finde et grafikkort i størrelsen 17-18 cm.
 


Her er boksen ved siden af en almindelig 15,6 tommer maskine. 
En klage jeg har om alle disse grafikkort bokse er længden på USB-C kablerne, i dette tilfælde er kablet 50 cm hvilket knapt nok kan nå bagom en bærbar, og er virkelig besværligt når computeren sidder i en dock. Om det er en spareøvelse eller en begrænsning af USB-C interfacet er jeg ikke helt sikker på.
Blæserne til den indbyggede strømforsyning er altid tændt, også selvom eGPU'en ikke er sat til en computer. Derfor skal man hive strømstikket ud for at sukke dem, hvilket er fjollet samtidig har boksen ikke en tænd sluk knap. 

 

Støj og Varme

På støjfronten klarer boksen sig rigtig godt, denne boks larmer mindre end nogle dyre grafikkort med store kølere. En bærbar overdøver let boksen i brug, som kun kan høres med en let susen under load. I idle skal man have øret helt op til blæseren for at høre noget. Den lave støj er specielt godt for noget, som ofte vil stå på dit bord og ikke nede på gulvet. 
Boksen har selv 3 små blæsere til at skabe lidt airflow og køle den indbyggede strømforsyning. Den inkluderede grafikkort kommer med en 130mm blæser til køling og denne holder temperaturen omkring 80 grader i load, hvilket er ganske standard.
 

Benchmark

Idet disse bokse alle er begrænset af den samme ThunderBolt 3 forbindelse, har jeg valgt ikke at kigge så meget på performance. Her følger dog et par benchmark resultater, derudover har jeg monteret kortet i maskinen til for at sammenligne med PCI Express.
 


Det forventes at man mister ca 20% ydelse, sammenlignet med den traditionelle PCI-E forbindelse. Dette varierer med opløsning og hastighed på kortet, som man kan se passer denne tommelfingerregl ganske godt. Generelt kan et kort som dette, fint klare nyere spil i 1440p noter at vi tester på High / Ultra.