Test: NorthQ nq-3880

Køling d.  12. december. 2006, skrevet af Emillos 1 Kommentarer.  Vist: 10302 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: NorthQ
DK distributør: Datapoint

NorthQ NQ-3880




Indledning & Specifikationer



NorthQ er efterhånden ved at være kendt af mange her i landet, der interesserer sig for hardware. Siden det danske firma laver alt fra strømforsyninger til tv-kort til kølere og meget mere, har det efterhånden vundet indpas i mange hjem.



Helt præcist hvordan brandets ry er, ved jeg ikke rigtigt. Men i mine øjne står de for at levere nogle fornuftige produkter til nogle fornuftige priser - og også kendt for at bruge andres designs; i hvert fald på køler-området.
Lad os se lidt på produktbeskrivelsen, på den chipsetkøler det danske firma har sendt os i denne omgang.

"NQ-3880 er den første NorthQ chipset køler baseret på det succesfulde UFO design. Chipsetkøleren er fremstillet i ren kobber, der sikrer en optimal køling af de fleste AMD- og Intelbaserede bundkort.
Der er inkluderet en 40mm low-noise blæser, til valgfri aktiv køling.

NB. NForce 4 bundkort med Sli-understøttelse kan ikke bruge denne chipsetkøler, på grund af dens højde hvis chipsettet er placeret bag et Pci-Express slot."


Der er altså lagt op til en støjsvag universalkøler i ren kobber, der ifølge producenten kan klare det meste - i hvert fald med den påmonterede blæser. Dog ikke nForce4Sli chipsets, der er placeret i forlængelse af PCI-Express porten, men denne kombabillitet er også ret svær at opfylde.

Ifølge NorthQ er dens design baseret på deres UFO cpu-kølere. Desværre bliver disse ofte kaldt Zalman-kopier, da de er 95% identiske med Zalmans CNPS7x00-serie.
Men denne gang er der ikke tale om en kopi af den koreanske producents produkt, og man fristes derfor til at tro, at NorthQ har kridtet skoene og lavet lidt udviklingsarbejde selv, men ak - undertegnede har set designet præcis magen til før.
Dog har det hidtil ikke været muligt, at få køleren i det ganske danske land..så egentlig hilser jeg varen kærkommen, på et marked der godt kunne bruge lidt alternativer.

Specifikationerne siger yderligere:

  • Kan bruges på bade AMD og INTELbaserede bundkort.
  • Støjniveau: 0dB(A) I passiv tilstand
  • Støjniveau: 20dB(A) I aktiv tilstand
  • Heatsink materiale: Ren aluminium
  • Vægt: 135gram
  • Let at installere med illustreret guide.



Ikke overraskende er køleren lydløs, hvis ikke man har påmonteret en blæser. Efter sigende skulle den lille 40mm blæser også være til at holde ud. Yderligere kan vi se at vægten er oppe på 135gram, som må anses for at være ret meget for en chipsetkøler. Dog lader det ikke til at være et problem.
Mr.
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2007 15:02:13
Svar/Indlæg:
4107/224
jeg har købt denne fætter, men desværre før jeg læste denne artikel. jeg bruger Nforce 4 :x
men den sidder der. men det er også kun fordi jeg har et mini gfx. og jeg opgradere snarest...