Test: Logitech Cordless Desktop MX3200 Laser

Styre-enheder d.  01. januar. 2007, skrevet af JacobHL 0 Kommentarer.  Vist: 16048 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech
Dette tastatur har en masse teknologier og finesser. Nogle er værd at nævne hvorimod andre blot er gamle teknologier med nye navne. Nogle af de nævneværdige er:
En finger-touch zoom slider på venstre side af tastaturet der kan zoome ind og ud i browseren, word og mange andre tekstbaserede programmer. Iflg. Logitech kan zoom slideren også bruges til at browse foldere og billeder i Windows Vista, hvilket jeg ikke har prøvet.



AgION antimikrobisk teknologi forhindrer bakterievækst i både tastatur og mus. For de biokemisk interesserede fungerer denne teknologi ved at sølvioner forhindrer respiration og reproduktion. Jeg har naturligvis ikke haft mulighed for at teste om dette desktopsæt har færre bakterier end et almindeligt tastatur og mus, men teknologien er vist ret internationalt anderkendt.

Mus med tilthjul og "DocFlip". Tilthjulet er ikke nogen nyhed, og betyder blot at du også kan scrolle sidelæns i dokumenter og hjemmesider. "DocFlip" er en alternativ form for Windows indbyggede Alt+Tab funktion, og fungerer udmærket ved at man skifter til en vælg-program menu ved at trykke på tilthjulet.



Programmerbare genvejstaster på tastaturet. Normalt vil dette ikke være nogen nyhed, men Logitech har gjort det meget nemmere at programmere dem. I stedet for at lave deres funktion i SetPoint softwaren kan man blot holde knappen nede i 1-2 sekunder, og lave knappen til en genvej til en hjemmeside, et dokument eller et program. Dette gør det meget nemt at ændre genvejstasterne "on-the-move" i stedet for at skulle omkring softwaren for at gøre det.



IP telefoni knapper under numpad. Der er en "tag-telefonen, "VoIP" og "læg-på" knap, og hvor knappen i midten kan åbne ens IPtelefoni program efter eget valg kan de to andre knapper nogen gange acceptere eller afvise opkald. Grunden til at jeg skriver nogen gange er at jeg ikke kunne få knapperne til at virke med Skype, hvilket nok er det største IPtelefoni program derude. Tastaturet er angiveligt "Skype-certified", men jeg fik dem altså ikke til at virke.



Tastaturet har også en lille LCD skærm, men ikke i samme kaliber som Logitechs G15 tastatur. Skærmen på MX3200 tastaturet kan kun vise klokken, dato, antal tasteslag og så har det indbygget alarm. For mit eget vedkomne havde jeg næsten altid displayet til at vise tid og dato. Alarmen ved jeg ikke helt hvad jeg syntes om, men hvis man er glemsom er den vel meget praktisk til at huske små hverdagsting, såsom glemt mad i ovnen og den slags. Som reelt vækkeur kan jeg ikke forestille mig at nogen bruger den, men det kan den vel også bruges til hvis man sover meget tæt på sin computer(eller tager tastaturet med hen i sengen :e).
Skærmen har dog ikke baggrundsbelysning, hvilket gør det meget svært at se hvad der står på displayet, eftersom refleksionerne fra skærmen, hvis det er lidt mørkt, ofte gør det umuligt at se tallene under det beskyttende plexiglas. Dette er et minus, eftersom meningen med skærmen er at man hurtigt kan se hvad klokken er hvis man f.eks. sidder i et spil.