Test: Intempo PP01 DAB radio

Lyd d.  27. december. 2006, skrevet af @ngler 0 Kommentarer.  Vist: 9872 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Quetech-europe.com
DK distributør: Quetech-europe

Design


PP01 er en utrolig flot radio og den blev straks godkendt af den bedre halvdel da den kom frem i det lille hjem. Det der i høj grad adskiller PP01 fra konkurrenterne er design og muligheden for at skifte frontstoffet på radioen. Stoffet sidder på en plastik ramme som er nem at tage af.



Et smart træk var at lave et samarbejde med biggerpicture.com der kan printe på et sådan cover , hvilket gør at man kan have hvilket som helst billede på ca. 28x15 cm på radioen. Produktet koster £14,95 dvs. små 150 kr , men så har man også muligheden for en helt unik radio.
Resten af radioen er lavet i en klassisk hvid farve som vil passe til de fleste frontcovers.



Knapperne virker solide og da PP01 er topbetjent sidder de stort set alle sammen i toppen sammen med Antennen kan skubbes næsten helt ned i radioen, men skal op for at få signal.



Der er på radioen et display med blåt baggrundsfarve der er nemt at læse. Normalt står PP01 lidt skråt, da der er en ståfod der vippes ud så PP01 kan stå. Der er ikke nogen lås på foden og heller ikke noget der gør at den ikke kan smutte, dog virker konstruktionen ikke mere faretruende end en sumpskilpadde efter et par sovepiller. Heldigvis har radioen en gummifod på selve radioen. Lidt ærgerligt så er displayet vendt på hovedet af to årsager.
  • Når den står på skrå så skal man stå foran højttaleren for at læse (hvilket giver en skrå betragtningsvinkel), ellers skal der læses på hovedet.
  • Hvis man lægger den på en hylde så ligger radioen sådan at teksten er på hovedet.

    Lyden leveres via NXT højttalere der gør at designet kan gøres noget mindre. SurfaceSound hedder teknologien og bruges af mere kendte producenter som Logitech, NEC, LG , Pioneer og Philips.

    For at gøre PP01 mere anvendelig så kan man oplade den via et adapter som også fungerer som strømforsyning. Samtidig så kan man sætte øretelefoner til. Radioen er dog ret stor, så en seriøs konkurrent til IPOD eller hvilken som helst mobiltelefon med MP3 / radio afspiller, bliver den kun for folk med rygsække af en anseelig størrelse. En AUX indgang er der også blevet plads til, hvis man f.eks. vil sætte sin MP3 afspiller til.



    DAB
    DAB står for Digital Audio Broadcasting og er en digital måde at sende radio på. Det gode gamle FM bånd er rigtig proppet med radiostationer. Derfor blev DAB en god løsning, da det modsat FM ikke er analogt og fylder betragtelig mindre end en FM radiokanal. Selve teknikken er en form for komprimering a la MP3 der bliver streamet , i Danmark typisk med 128Kbit/s. Den teoretiske hastighed er ca. 1,2Mbit/s

    DAB kan give følgende fordele frem for FM (fra DAB Radio):

  • et mange doblet udbud af programtilbud
  • en lydkvalitet, der afstemmes efter det aktuelle behov
  • at det vil være slut med forstyrrende støj fra nabokanaler samt ved bevægelige modtager
  • og - at det som en ekstra bonus oven i købet vil være muligt sammen med radiosignalet at overføre datainformationer i form af tekst og med tiden også billeder og video. Det kan f.eks. være informationer om næste nummer, eller lign.
    Dækningen er dog ikke 100% endnu, men på kortet kan man se om der er dækning (fra dabradio.dk).